Italia,  Lazio,  Rooma,  Viinimatkailu,  Yleinen

Rooma – 5 baarivinkkiä

Viimeisin Rooman reissumme oli puhtaasti ruoka- ja viinimatka, sillä kaupunki ja sen nähtävyydet ovat jo tulleet tutuiksi usean Rooman matkan ansiosta. Kävimme me toki nytkin syömisen ja juomisen ohella katselemassa nähtävyyksiä, heittämässä kolikon Trevin suihkulähteeseen ja haahuilemassa vanhoilla kujilla, mutta pääpaino oli ruoassa ja juomassa.

Viinin lisäksi maistelimme Roomassa myös olutta sekä giniä ja listasinkin tähän viisi erilaista baaria teille vinkiksi. Leikittelin myös ajatuksella siitä, kuka tutuista kanssabloggaajista viihtyisi missäkin baarissa.


VinAllegro
Piazza Giuditta Tavani Arquati 114

VinAllegrosta tuli heti lempparimme kun istahdimme sen aurinkoiselle terassille alkuillasta. Tilasimme kattavalta viinilistalta lasillisen Amaronea ja toisen lasillisen Baroloa sekä niiden kaveriksi hieman bruschettaa. Keittiöstä tulvi ihania tuoksuja kun aperitivoa alettiin laittaa esille. Kuudelta alkava aperitivo kerää paikalle porukkaa eikä mikään ihme, sillä tarjoilut näyttivät todella herkullisilta ja olivatkin varmasti sitä, vaikka me tyydyimmekin ennen pian koittavaa illallistamme pelkkään bruschettaan. Ensi kerralla testaamme aperitivonkin.

VinAllegron terassilla oli mukava istua auringon paistaessa lämpimästi, mutta sisätilatkin olivat varsin viihtyisät. Katutason lisäksi alakerrasta löytyi tunnelmallinen ruokailutila viinikaappeineen, joten huonollakin säällä täällä viihtyy varmasti. Kaiken kruunasi ystävällinen palvelu ja mukavan leppoisa tunnelma.

Bloggaajista näkisin täällä ainakin Millan nautiskelemassa aperitivoa.


Cul de Sac
Piazza di Pasquino 73

Cul de Sac pääsi mukaan baarilistalle, vaikka se menee ravintolastakin. En kuitenkaan voi sivuuttaa tätä paikkaa Rooman baareista puhuttaessa, sillä Cul de Sacissa on aivan ihana käydä viinilasillisella ja tilata viinin kaveriksi maistiaisia pitkältä juusto- ja leikkelelistalta.

Jos juusto- ja leikkelelista on pitkä ja kattava, niin sitä on myös viinilista. Viinilistaa pyytäessämme pöytään lätkäistiin kokonainen kirja, johon italialaiset viinit oli lajiteltu alueittain. Pelkkiä Amaronejakin oli vaikka kuinka monta ja meillä meni aika pian sormi suuhun valtavan valikoiman edessä. Tarjoilija auttoi meitä kuitenkin mielellään valitsemaan viinin ja suositus osui erittäin nappiin. Cul de Sacista kerron vielä myöhemmin lisää.

Uskoisin että Mari pitäisi Cul de Sacista ja valikoisi asiantuntevasti lempiviinejään viinikirjasta, siinä missä me nostimme kädet pystyyn valtavan valikoiman edessä.


Oasi della Birra
Piazza Testaccio 38/41

Viinin lisäksi Roomassa kannattaa ehdottomasti maistella myös olutta. Paras paikka siihen on Testacciosta löytyvä Oasi della Birra, jonka listalla on peräti 500 olutta. Jos Cul de Sacissa tuli valinnanvaikeus niin sama ongelma tuli eteen täälläkin. Niin paljon oluita, niin vähän aikaa.

Oasi della Birrasta saa oluen lisäksi viinejä sekä myös ruokaa ja ruokatuliaisia. Terassin vinksahtaneet puupöydät ovat sympaattiset ja siinä oluella istuskellessa on mukava katsella viereisen aukion elämää. Oasi della Birrassakin on kuulemma erinomainen ja edullinen aperitivo, jonka aikana ihmiset levittäytyvät terassilta aukiolle asti. Meidän vierailumme aikaan keskipäivällä Oasi della Birrassa oli vielä melko hiljaista, mutta voin kuvitella mikä kuhina täällä käy illalla. Oasi della Birra on mainittu myös tässä postauksessa.

Tämä on ehdottomasti Ramin paikka!


Gin Corner
Via di Pallacorda 2

Kukaan ei varmaan ylläty kun kerron päätyneemme Gin Corneriin Jukan ja Merituulin ehdotuksesta. Olimme illallistaneet yhdessä Rosciolissa ja päätimme käydä sen jälkeen vielä yömyssyllä. Ginistä kovasti pitävät Jukka ja Merituuli ehdottivat Gin Corneria ja sehän sopi meille.

Mekin pidämme ginistä, mutta emme tiedä siitä läheskään niin paljon kuin Jukka ja Merituuli. Siksikin oli hauska mennä tällaiseen paikkaan todellisten asiantuntijoiden kanssa. Maistelimme Henkan kanssa puokkiin kahta erilaista GT:tä ja yllätyimme siitä, miten kiva baarin tunnelma oli ollakseen hotellin baari. Tämä oli kivaa vaihtelua viini- ja olutbaarien jälkeen.

Jukan ja Merituulin lisäksi uskoisin Jerryn viihtyvän täällä.


Hotel 47 kattoterassi
Via Luigi Petroselli 47

Bongasimme Hotelli 47:n kattoterassin vahingossa kävellessämme Circo Massimolta ja Bocca della Veritalta kohti Campidogliota. Kaipasimme pientä lepotaukoa kun katseemme osui hotellin katolla näkyviin aurinkovarjoihin. Onpa kivan näköinen kattoterassi! Mennään katsomaan onko se auki.

Kävelimme hotellin aulaan, josta meidät ohjattiin sisäpihan hissille, jolla pääsi katolle. Istuimme pöytään, tilasimme lasilliset valkoviiniä ja nautimme katolla käyvästä tuulenvireestä, joka vilvoitti ihanasti kuumana päivänä. Maisemat olivat hulppeat ja viinilasin hinta sen mukainen, mutta tällaisesta kokemuksesta voi maksaakin hieman enemmän.

Täällä näkisin itse asiassa koko joukon bloggaajia Instagramit sauhuten. Ainakin Veera, Ulla ja Otto olisivat paikalla.

Bonus!

Luksusta etsiville suosittelen Caffè Grecoa. Jerry, tämäkin on sulle!