Italia,  Lazio,  Rooma,  Ulkomaat,  Yleinen

Caffè Greco, Rooma

Frakkipukuinen tarjoilija tulee kysymään luontevan kohteliaasti tilausta kun olet istahtanut terassin mukavaan penkkiin. Naapuripöydissä on upean näköisiä juomia, joista yhdessä näyttäisi olevan vain ruusun terälehtiä. Juomien kaveriksi kannetaan kerrostarjottimellinen viimeisen päälle aseteltuja suolaisia herkkuja, jotka saavat veden herahtamaan kielelle.

Via dei Condottilla sijaitsevassa Caffè Grecossa kaikki on ihan viimeisen päälle. Jopa wc-pöntön saranat on kullattu ja kaikkialta huokuu arvokkuus. Se näkyy myös hinnoissa, mutta istahdamme siitä huolimatta Rooman vanhimman kahvilan terassille, sillä pitäähän tämä kokea edes kerran.

Vuonna 1760 perustettu ravintola on hienomman väen suosiossa ja täällä voi bongata julkimoitakin. Aikojen saatossa jopa itse Casanova on viihtynyt täällä ja Caffè Grecoa suosineiden julkkisten lista on pitkä. On Goethea, H.C. Andersenia, Henrik Ibseniä ja Felix Mendehlssonia. Melko vaikuttavaa.

Caffè Greco on Rooman vanhin kahvila ja Italian toiseksi vanhin. Vain Venetsian vuonna 1720 perustettu Caffè Florian on sitä vanhempi. Nimensä ravintola on saanut sen kreikkalaiselta perustajalta.

Vaikka kahvila on kaikesta päätellen erittäin fiini paikka, uskalsimme me istahtaa sen terassille. Saimme oikein mukavaa palvelua, eikä tuntunut lainkaan että olisimme olleet väärässä paikassa, vaikka olemmekin ihan tavallisia bloggaajatalleroita. Toki kaiken överi hienous ihmetytti, mutta terassin tunnelma oli muuten kuin millä tahansa roomalaisterassilla.

Koska hinnat olivat melko suolaiset, otimme täällä vain aperitiivijuomat. Aperol Spritzit olivat erinomaiset ja niiden kaveriksi kannettu kerrostarjotin vasta erinomainen olikin. En ole koskaan syönyt niin hyviä oliiveja kuin täällä ja kaikki oli piiperretty pienintäkin yksityiskohtaa myöten ihan viimeisen päälle.

Ja purtavaa, sitä oli tällä tarjottimella paljon. Aperitivo menisi jopa kevyestä iltapalasta. Kyllä tästä itseasiassa voikin maksaa sen lähes 20 euroa juomalta, kun lisukkeet ovat tätä luokkaa. Lähtiessä oli vielä pakko käydä tsekkaamassa kahvilan sisätilat ja olihan se aika hulppeaa katseltavaa.

Caffè Greco on kaikessa hienoudessaan kuitenkin tunnelmaltaan ystävällinen ja toivottaa tervetulleeksi tavallisen tallaajankin. Ehkä haluat kuitenkin tulla tänne vähän siistimmissä vaatteissa kuin ryönäisissä sandaaleissa, shortseissa ja vanhassa T-paidassa. Tunnet olosi mukavammaksi kun et ole niissä kaikista kulahtaneimmissa lomareleissäsi, mutta sen hienompaa vaatetusta et tarvitse. Tavalliset siistit vaatteet riittävät, vaikka tarjoilijat kekkaloivatkin frakeissaan.

Aperitiivi, kupillinen kahvia tai jäätelöannos kahvilan terassilla on elämys. Meidän Aperol Spritzitkään eivät tulleet lopulta ihan liian kalliiksi, kun ottaa huomioon juomien kaveriksi tuodut herkut. Suosittelen ehdottomasti käymään täällä edes kerran. Ja käy tsekkaamassa se kullattu vessa. Viimeistään siinä vaiheessa päästin pienen epäuskoisen naurahduksen. Ihan oikeastiko tämä kaikki on tarpeellista?

0 kommenttia

  • Martina

   Kiitos! Mulla on mennyt koko paikka ihan ohi aikaisemmilla Rooman reissuilla, mutta nyt häämatkalla käytiin Caffe Grecossa ja oli kyllä sen arvoista. Voisin mennä uudestaankin, vaikka hintataso onkin melkoinen. Toisaalta pikkupurtavat olivat niin mainiot, että kyllä yhdestä drinkistä voi maksaa sen melkein 20 euroa, kun saa tuollaiset eväät kaupan päälle. 🙂

 • Milla

  Upea paikka, olen uskaltautunut käydä siellä jo kolme kertaa – hinnoista huolimatta. Viimeksi kaksi viikkoa sitten kävin myös vessassa, mutta miten ei nyt mieleen jäänyt siitä paikasta mitään erikoista. Täytyy tsekata seuraavalla Rooman reissulla uudestaan.

  • Martina

   Ehkä olet niin tottunut kullattuihin vessanpöntön saranoihin, ettet huomannut niissä mitään erikoista. 😀 Ei vaan, mulla on outo tapa syynätä kaikkien hauskojen kuppiloiden vessat tarkkaan, sillä niistä löytyy usein mielenkiintoisia yksityiskohtia. Caffe Grecon vessaakin odotin innolla ja katselin siksi normaalia tarkkaavaisemmin ympärilleni.

   Voihan myös olla, että vessat on uusittu käyntimme jälkeen. Mehän vierailimme Roomassa jo kesäkuussa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *