Helsinki,  Järvenpää,  Kotimaa,  Lahti,  Porvoo,  Raasepori,  Tuusula,  Yleinen

Ruokamatkalla kotimaassa – 10 ruokatärppiä Etelä-Suomeen

Olemme kuluvan vuoden aikana innostuneet ihan uudella tavalla kotimaan matkailusta. Osittain tämä on tapahtunut olosuhteiden pakosta (möhömaha ei ole jaksanut reissata kauemmaksi), mutta osittain myös siksi, että kotimaammehan on täynnä ihania matkakohteita, joiden koluamiseen saisi kulumaan useammankin kesän. Ja talven, syksyn ja keväänkin. Suomi on ihana.

Kuten reissuillamme yleensä, olemme matkanneet kotimaassakin pitkälti ruoan perässä ja löytäneet monta upeaa ruokamatkakohdetta ihan tästä Etelä-Suomestakin. Listasimme tähän 10 herkullista suosikkiamme Etelä-Suomessa. Ota lista talteen kesän reissuja varten! Vaikka kohteet on numeroitu, eivät ne ole silti paremmuusjärjestyksessä, sillä kaikki olisivat ansainneet ykköspaikan.

maneesi

1. Ravintola Maneesin hampurilainen, Järvenpää

Ihan tästä kotikylältä löytyy ensimmäinen lempparimme. Ravintola Maneesi on rakennettu uuteen Ratsastuskeskus Ainoon kahden ratsastushallin väliin ja sen ikkunoista onkin kiva katsella hevosia. Ravintola Maneesin hampurilainen on herkullinen, mutta myös kahvilan leivonnaiset vievät kielen mennessään. Täällä viihtyvät kaikki vauvasta vaariin ja myös koirakaverit ovat tervetulleita.

colosseo

2. Il Colosseon pizzat, Järvenpää

Vedetään nyt kotiinpäin vielä toisenkin Järvenpään ravintolan voimin. Trattoria Il Colosseon pizzat ovat herkullisia ja autenttinen trattoria tarjoilee muutakin italialaista ruokaa erinomaisella hinta-laatusuhteella. Tänne suuntaan parantelemaan aika ajoin mahdottoman kovaksi yltyvää Italia-kuumettani. En tosin tiedä auttaako vai pahentaako italialainen miljöö matkakuumetta, mutta joka tapauksessa on aina kiva syödä oikeaoppista italialaista ruokaa italialaisen musiikin soidessa taustalla.

gabriel

3. Gabriel 1763:n gourmet pizzat, Porvoo

Erinomaista pizzaa saa myös ihanasta vanhasta Porvoosta Raatihuoneentorin kupeessa sijaitsevasta Gabriel 1763 Bar & Restaurantista. Gourmet pizzat ovat kekseliäitä, herkullisia ja täynnä makua. Plussaa tulee söpöstä miljööstä ja erinomaisesta palvelusta.

zum

4. Zum Beispielin jäätelöt, Porvoo

Porvoosta saa myös erinomaista itsetehtyä jäätelöä kun ottaa suunnaksi ravintola Zum Beispielin. Päivän makuvaihtoehdot voi tarkistaa tilauksen yhteydessä tiskiltä ja tavallisten jätskien lisäksi saatavilla on myös alkoholipitoisia aikuisten jäätelöitä.

suklaakahvila

5. Pienen Suklaakahvilan suklaakahvi, Porvoo

Listalle pääsee vielä yksi Porvoon suosikki, sillä Pienen Suklaakahvilan ihanan pehmeää kahvia ei voi ohittaa. Porvoon kirkon vieressä Kirkkotorilla sijaitsevasta Pienestä Suklaakahvilasta saa suklaakahvin kaveriksi erilaisia suklaisia leivonnaisia. Kahvilassa nautittu kakkupala oli herkullinen, mutta parhaiten jäi silti mieleen ihanan pehmeän makuinen suklaakahvi. Ostin sitä viereisestä Pienestä Suklaapuodista ensin itselleni ja toisella Porvoon reissulla myös äidilleni tuliaiseksi.

petris

6. Petri’s Chocolate Room, Fiskars

Kun nyt päästiin suklaan makuun niin vinkataan, että ihanan Fiskarsin ruukkimiljööstä löytyy supersuloinen suklaapuoti Petri’s Chocolate Room, jossa kannattaa maistaa ainakin merisuolalla maustettua suklaakonvehtia. Petri’s Chocolate Room löytyy itse asiassa Porvoostakin, mutta meille Fiskarsin puoti on tutumpi ja Fiskars on paikkana niin söpö, että suosittelen suuntaamaan sinne muutenkin kuin suklaan perässä.

roux

7. Ravintola Rouxin suklaatrilogia, Lahti

Itse olet perso suklaalle. Ei vaan, minkäs minä sille voin, että näitä suklaisia vinkkejä on kertynyt useampikin. Vuoden Ravintolaksi valitun Ravintola Rouxin jälkiruokalistalla möllöttävä Suklaatrilogia on klassikko, enkä yhtään ihmettele miksi. Annos on sanalla sanoen herkullinen ja hyvä syy jo itsessään suunnata Lahteen.

bsmokery

8. B-Smokeryn ribsit, Helsinki

Tottakai Etelä-Suomea koskevaan ruokapostaukseen on otettava vähän Helsinkiäkin mukaan, vaikka maamme pääkaupungin ruokatärpeistä saisi tehtyä ihan oman postauksensakin. Olen itse asiassa tehnytkin sellaisen viime vuonna. Postaus löytyy täältä. Kalasatamassa Teurastamon alueella sijaitsevasta B-Smokerysta saa herkullisia ribsejä, joita olemme käyneet säännöllisesti syömässä työkavereiden kanssa lounastauolla. Tai siis kävimme ennen äitiyslomaani. Teurastamon lounaspaikkoja minulla onkin melkeinpä eniten ikävä työarjesta.

plaza

9. Radisson Blu Plazan aamiainen, Helsinki

Helsingin parhaan hotelliaamiaisen viittaa kantaa itseoikeutetusti Radisson Blu Plaza. Runsas aamiainen on laitettu ihanan houkuttelevasti esiin ja tarjolla on vaikka mitä ihanaa kirpeästä marjashotista vohveleihin. Kahvi tarjoillaan pöytiin ja me onnistuimme unohtumaan aamiaispöytäämme niin pitkäksi aikaa, että tarjoilija joutui varovasti huomauttamaan aamiaisen olevan jo ohi. Hupsis! Mutta kun me viihdyimme niin hyvin.

kinuskilla

10. Kinuskillan brunssi, Tuusula

Tuusulan Kellokosken vanhassa ruukkimiljöössä sijaitsee söpö Kinuskillan kahvila, joka tarjoilee lauantaisin herkullista brunssia. Kinuskillan brunssista on kovaa vauhtia tulossa jokakesäinen perinne ja vaikka olemme käyneet siellä tänä kesänä jo kerran, mietin milloin voisimme suunnata brunssille uudestaan. Brunssin jälkeen on kiva kierrellä kauniissa ruukkimiljöössä herkkuja sulatellen ja todeta Kellokosken olevan muutakin kuin mielisairaala.

Mitkä ovat sinun Etelä-Suomen ruokalempparisi? Olivatko nämä tuttuja ja puuttuuko listaltani jotain olennaista?

kellokoski

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi.

Kommentit pois päältä artikkelissa Ruokamatkalla kotimaassa – 10 ruokatärppiä Etelä-Suomeen