Kotimaa,  Raasepori,  Yleinen

Petri’s Chocolate Room, Fiskars

Fiskarsintien varrella sijaitsee viehättävä Fiskarsin Ruukki. Vanhalla rautaruukkialueella nököttää erilaisia puoteja, hotelleja, kahviloita ja ravintoloita. Maisemat ovat kauniit ja alueella on mukava piipahtaa ohi ajaessaan.

Me ajoimme automme Fiskarsin parkkiin joulua edeltävänä viikonloppuna matkalla Turusta Fiskarsin kainalossa asuvalle isälleni. Heti autosta ulos astuttuani ja ympärille katseltuani aloin moittia itseäni siitä, miksen ole tuonut Henkkaa tänne aiemmin. Isältäni on alle 5 kilometrin matka Fiskarsiin, joten kyläilyn ohessa voisi vaikka kävellä ihailemaan Fiskarsin ruukkia. Jatkossa olemme viisaampia ja vierailemme söpöllä ruukkialueella useammin.

Tällä kertaa aikaa alueella kiertelyyn ei ollut paljon, mutta teimme silti pienen kierroksen ruukin alueella. Maisema oli harmaa, lumi ei ollut vielä saapunut ilahduttamaan meitä ja aurinko oli jo laskemaan päin, mutta kaikesta synkkyydestä huolimatta Fiskars oli kaunis. Jos täällä on tällaisenakin päivänä näin kaunista, niin entäs sitten aurinkoisena kesäpäivänä tai lumisen talven keskellä? Niinpä. Fiskarsiin on palattava.

Fiskarsissa vierailumme pääsyy ja tämänkin postauksen varsinainen aihe odotti vanhassa keltaisessa talossa osoitteessa Fiskarsintie 30. Petri’s Chocolate Room huuteli kutsuhuutojaan ja halusimme käydä ostamassa suklaapuodista jouluherkuksemme muutaman hyvän konvehdin.

Olin ihastunut Petri’s Chocolate Roomin konvehteihin aikoinaan joillakin messuilla Helsingin Messukeskuksessa, joilla kiertelimme ystävän kanssa. Meinasimme jopa myöhästyä iltapäivän ratsastustunnilta kun käännyimme ovelta hakemaan vielä muutaman konvehdin suklaapuodin pisteeltä. Suklaan kutsuhuuto on parhaimmillaan todella voimakas.

Nyt olimme Fiskarsin suklaapuodin ovella ja ryntäsin innoissani sisään. Suklaata! Menin suoraan konvehtitiskille ja valitsimme sieltä muutaman herkkupalan kotiinviemisiksi.

Merisuolaa ainakin, sillä sen makuinen suklaa oli lempparini messuilla. Joulun kunniaksi piti maistaa myös ainakin piparin makuista konvehtia. Kauniisti paketoitu suklaarasia kuljetettiin kotiin ja kohtelin sitä kuin kallisarvoisinta aarrettani.

Kun suklaat oli ostettu kiertelimme vielä kojua ja sen yhteydessä olevaa kahvilaa. Paikka on ihan supersöpö ja kahvilapöytiä runsaasti, niin että uskoisin kaikkien halukkaiden mahtuvan tänne herkuttelemaan. Suklaapuodin hyllyissä oli ihanien suklaatuotteiden lisäksi myytävänä muun muassa teetä ja kakkuvitriinikin näytti todella houkuttelevalta.

Kahvilan puolella oli paljon söpöjä yksityiskohtia ja vanhaa aikaa henkiviä joulukoristeita nurkan takana odottavan joulun kunniaksi. Tänne piipahtaisin mielelläni suklaanmakuiselle kahvitauolle ja taidanpa seuraavalla Fiskarsin reissullani tehdäkin niin. Toki valitsen silloinkin muutaman konvehdin itselleni tuliaiseksi.

Fiskarsin liikkeen lisäksi Petri’s Chocolate Roomin tuotteita voi ostaa Helsingin Vanhasta Kauppahallista sekä Runeberginkadulta. Myös Porvoossa sijaitsee Petri’s Chocolate Roomin kahvila ja sen yhteydessä toimii myös leipomo, josta voi ostaa muun muassa suklaaleipää, piirakoita ja suolaisia herkkuja. Piipahtamisen arvoinen paikka sekin varmasti.

0 kommenttia

    • Martina

      No niinpä, asiaan on tehtävä muutos. Fiskarsissahan voisi käydä vaikka joka kerta kun suunnataan iskälle. Mä oon käynyt siellä tosiaan aiemminkin, mutta Henkan kanssa tämä kerta oli ensimmäinen. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vaikka tämä oli kyllä ihan liian myöhään! 😀

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *