Helsinki,  Hotellit,  Kotimaa,  Yleinen

Radisson Blu Plaza Hotel, Helsinki

Matkustaessa yksi lempihetkistäni on se, kun saavun pitkän päivän jälkeen hotellihuoneeseen, pesen meikit pois, vaihdan yövaatteisiin ja valmistaudun nukkumaanmenoon. Viivyttelen tuossa hetkessä usein pitkään, etenkin jos olen hiljaisessa hotellihuoneessa yksin. Katselen ympärilleni, hengitän syvään ja fiilistelen ajatuksella, että kohta saan hautautua puhtaisiin lakanoihin ja painaa pääni pehmeään tyynyyn.

Rakastan sitä tunnetta, jonka hotellin puhtaat valkeat lakanat saavat aikaan. Kun olen sammuttanut valot, makoilen vielä hetken valveilla ja tunnustelen miltä sänky tuntuu. Mietin kulunutta päivää ja totean itselleni hymy huulilla ansainneeni kunnon yöunet. Vielä ennen silmien painumista kiinni alan odottaa seuraavaa lempihetkeäni eli hotelliaamiaista.

Yöpyessämme Matkamessujen aikaan Radisson Blu Plazassa otin kaiken ilon irti tuosta illan viimeisestä omasta hetkestä. Takana oli pitkä ja touhukas päivä, johon oli kuulunut sekä neuvolaa, töitä, messuja, etkoilua että iltabileet hotellin alakerrassa.

Kun muut vielä jatkoivat juhlimista, vetäydyin minä hotellihuoneen rauhaan, tassuttelin tilavassa huoneessamme, kurkistin ikkunasta Helsingin valoja, istahdin korkean sängyn laidalle ja huokaisin. Upea messupäivä takana, vielä toinen samanlainen edessä ja nyt saisin levähtää yön yli supermukavassa sängyssä.

Radisson Blu Plazassa unikokemus on mieletön. Ihastuimme molemmat hotellihuoneen korkeaan sänkyyn, patjaan jonka mukavuutta en osaa oikein edes sanoin kuvailla ja pehmeisiin tyynyihin. Vaikka mahassa möyryävä vauva sai minut heräämään muutaman kerran yöllä, ei unien keskeytyminen todellakaan haitannut, vaan fiilistelin ihanaa sänkyä hereillä maatessani. Tässä sängyssä valvoo mielellään jopa keskellä yötä. Ei harmittanut tippaakaan.

Muutaman valveilla vietetyn hetken aikana odotin jo kovasti aamua, jolloin pääsisin vihdoin testaamaan Radisson Blu Plazan kehutun aamiaisen. Aamulla herätyskellon soidessa olinkin positiivisen ongelman edessä. Jäädäkö vielä loikoilemaan ihanaan sänkyyn vai rynnätäkö suoraa päätä aamiaiselle? Molemmat vaihtoehdot houkuttelivat kovasti.

Päädyin loikoilemaan hetken, herättämään sitten tyytyväisen näköisenä nukkuvan Henkan ja valmistautumaan kaikessa rauhassa aamiaiselle. Katselin jälleen ympärilleni ja pidin näkemästäni. Eilen hotellille saapuessamme vaikutuimme jo aulassa sen tyylikkyydestä. Palvelu respassa oli mitä mainiointa ja meille järjestyi huone, vaikka olimme ennen check in -aikaa hotellilla.

Nousimme hissillä kerrokseemme ja tyylikäs yleisilme jatkui käytävällä. Valaistut huonenumerot ja hämyisässä käytävässä loistavat spottivalot saivat käytävän näyttämään modernilta ja tyylikkäältä. Pisteenä i:n päällä olivat valaistut taulut ja läpi kerrosten aulasta kattoon jatkuva tila, joka päästi luonnonvalon sisään. Emme malttaneet odottaa että näemme huoneemme.

Ihastuimme heti ovella huoneen arvokkaaseen yleisilmeeseen ja tilavuuteen. Pieni, mutta yllättävän vaikuttava yksityiskohta oli huoneessa soiva musiikki, joka sai tilan tuntumaan entistä tyylikkäämmältä. Pikkujutuilla on merkitystä. Leveä ikkunalauta kutsui istumaan ikkunaan ja katselemaan alas Helsingin kaduille ja sänky näytti juuri niin houkuttelevalta kuin vain hotellihuoneen sänky voi näyttää.

Ilahduimme myös suklaakonvehdeista ja siitä, että molemmin puolin sänkyä löytyi pistorasiat kännykän latureille. Jälkimmäinen seikka ei valitettavasti ole kokemustemme mukaan mikään itsestäänselvys hotelleissa yövyttäessä. Illalla messujen jälkeen huoneessa piipahtaessamme, oli sohvapöydälle ilmestynyt ihana herkkutarjotin, jonka antimia nautimme välipalaksi ennen bileisiin siirtymistä. Ihan täydellistä. Hymyilin tyytyväisenä varmaan koko hotellissa viettämämme ajan.

Huoneen tyylikästä linjaa jatkavasta kylpyhuoneesta löytyi amme, jota en valitettavasti jaksanut enää yöllä testata, mutta suihku tuoksuvine pesuaineineen oli ihana ja plussaa tulee myös liukuesteestä ammeen pohjalla. Se oli hyvä juttu ainakin tällaiselle kömpelölle möhömahalle, joka ei tunne raskaana olevan kroppansa rajoja.

Ulkona paukkuvassa pakkasessa kylmettyneet varpaat ilahtuivat lattialämmityksestä ja totesin tyytyväisenä, että peilejäkin on tässä huoneessa riittävästi. Täällä kelpaa laittautua niin iltabileisiin kuin seuraavan päivän videohaastatteluunkin.

Jätin tarkoituksella sokerin postauksen pohjalle, eli kyllä vain, sen ihanan aamiaisen, josta pääsimme aamulla nauttimaan. Ravintolaan katettu aamiainen oli ensisilmäyksellä upea. Esillepano oli tarkkaan mietitty pienintä yksityiskohtaa myöten ja kiertelimme pitkän aikaa aamiaispöytiä tutkien mitä kaikkea on tarjolla ja yksityiskohtia kuvaten. Niin kaunista ja houkuttelevaa, syödään jo!

Kasasimme lautaselle herkkuja ja pöytään istahtaessamme tarjoilija loihti meille jostain ihanan kirpeät marjashotit ja tarjoili kahvin pöytään. Pieniä kivoja yksityiskohtia, joista tulee erityinen olo. Herkuttelimme kaikessa rauhassa tyylikkäässä ja viihtyisän hämyisässä aamiaistilassa, tutkimme pöydästä löytyvää lappua, joka kertoi tilattavissa olevan sekä munakkaita että vohveleita. Molemmat houkuttelivat kovasti, mutta olimme lopulta muista aamiaistarjoiluista niin täynnä, ettemme kyenneet tilaamaan enää mitään ylimääräistä. Ensi kerralla sitten.

Istuimme aamiaispöydässä niin pitkään, ettemme edes huomanneet aamiaistarjoilun loppuvan, ennen kuin tarjoilija siitä ohimennen mainitsi. Kauankohan olemme tässä herkutelleet? Aika kauan vissiin. Aamiaisen lemppareiksi nostimme ainakin rapean pekonin ja pehmeät korvapuustit, vaikkei näistä herkuista oikein osannutkaan sanoa suosikkiaan. Kaikki oli niin hyvää.

Ainoat pienet moitteet annamme munavoille, jota ei koostumuksesta päätellen oltu ilmeisesti sekoitettu ihan loppuun asti, sekä appelsiinivedelle, joka maistui toki hyvälle, mutta iso appelsiiniviipale tukki vesiautomaatin niin, ettei vettä meinannut tulla läpi lainkaan. Pikkujuttuja ja kyllä, vähän väkisin esiin kaivettuja.

Annamme aamiaiselle täydet pisteet ja haaveilen jo siitä, kun pääsen seuraavaan kerran Radisson Blu Plazan aamiaiselle sekä painamaan pääni hotellin ihanan pehmeään tyynyyn. Ehkä viimeistään ensi vuoden Matkamessuilla? Hotellin sijaintikin on mitä mainioin, vai mitä sanotte Rautatientorin kulmasta, josta on lyhyt matka niin juna-asemalle kuin keskustan nähtävyyksiin ja ravintoloihinkin.


Yhteistyössä Radisson Blu Plaza Hotel.

Kommentit pois päältä artikkelissa Radisson Blu Plaza Hotel, Helsinki