Kotimaa,  Porvoo,  Yleinen

Zum Beispiel, Porvoo

Aurinkoinen kesäpäivä vanhassa Porvoossa. Kävelemme pitkin mukulakivikatuja, istahdamme terassille kahville ja piipahdamme sisään muutamaan antiikkiliikkeeseen etsimään rekvisiittaa ruokakuvausta varten.

Löydämme kivoja vanhoja aterimia ja poistumme liikkeistä mitään rikkomatta, vaikka minulla onkin möhömahani kanssa todellinen “Norsu posliinikaupassa” -olo. Ihme että kauppiaat päästivät norsun ylipäätään sisään.

Zum Beispiel-1

Zum Beispiel-6

Kohta vatsa alkaa kurnia ja astelemme sisään vastarempattuun Zum Beispieliin. Tutkimme menua rauhassa pöydässä ja teemme sitten tilauksen tiskillä. Alkuun cocktailit. Henkalle Zum Spritzer ja minulle päivän alkoholiton vaihtoehto Zum Zero, joka on tänään guavaa sisältävä ihanan raikas ja samalla pehmeän makuinen juoma. Täydellinen drinkki lämpimään kesäpäivään.

Porvoossa on tänään paljon ohjelmaa ja Zum Beispielissäkin aloittaa livebändi, jonka tahtiin mahassani oleva vauva alkaa villisti rummuttaa jokaisella raajallaan, niin että se melkein jopa häiritsee syömistäni. Vaan ei se mitään, antaa tulevan rumpalin tai tanssijan harjoitella, kivahan se on jos vauvakin viihtyy. Kieltämättä musiikki saa minutkin hytkymään rytmin mukana.

Zum Beispiel-3

Zum Beispiel-4

Zum Beispiel on rento ja mutkaton bistromainen ravintola, johon voi tulla syömään tai juomaan kulloisenkin nälkä- ja janotilanteen mukaan. Tiskiltä voi tilata vaikka vain cocktailin, pientä purtavaa tai sitten koko pitkän illallisen jos siltä tuntuu.

Aamiaista saa koko päivän ajan ja paikan omatekemiä jäätelöitä kannattaa maistaa. Makuvalikoima löytyy tiskiltä ja tavallisten jäätelöiden lisäksi tarjolla on myös alkoholipitoisia aikuisten jäätelöitä.

Zum Beispiel-8

Zum Beispiel-9

Kun olemme saaneet kippistettyä alkudrinkeillämme tulee pöytään alkuruoat. Minä herkuttelen ihanalla bruschetta-annoksella ja Henkka valitsee listalta caesar-salaatin tiikerirapujen kera. Molemmat annokset ovat ihanan valkosipuliset ja maukkaat.

Voisin nähdä itseni täällä aurinkoisena kesäpäivänä tyttöporukalla nautiskelemassa caesar-salaattia valkoviinipullon kera. Jälkkäriksi tietysti jäätelöä ehkä jonkun kivan leivonnaisen kanssa. Hmm, idean voisi ehdottomasti ottaa toteutukseen.. Tytöt, milloin mennään?

Zum Beispiel-10

Zum Beispiel-11

Seuraavaksi maistelemme pääruoka-annoksia, joihin makua tuo hiiliuuni. Ruokalistalla on monta hyvän kuuloista ruokaa ja valinta meinaa olla vaikea. Tekisi mieli maistaa kaikkea. Lopulta Henkka päättää herkutella karitsankareella ja Zum-karitsamakkaralla samalla kun minä maistelen kasvisannosta, joka pitää sisällään ihanan rapeita falafeleja, hummusta ja vihanneksia.

Annoksissa on paljon makua ja kasvisvaihtoehtokin on yllättävän hyvä, suorastaan herkullinen. Minähän olen normaalisti innokas lihansyöjä, mutta viime aikoina olen toisinaan kallistunut kasvisvaihtoehdon puoleen. Syytän tapahtuneesta raskautta, se kun on saanut ruokavalioni näyttämään ajoittain vähintäänkin hieman omituiselta.. Tässä kasvisannoksessa ei kuitenkaan ollut mitään omituista, vaan se oli ihan heittämällä paras maistamani kasvisruoka tähän asti.

Zum Beispiel-12

Zum Beispiel-13

Jälkiruoaksi pitää ehdottomasti päästä maistamaan ainakin paikan jäätelöitä. Henkka valitsee listalta annoksen, joka pitää sisällään lakritsi-suklaakakkua ja Camparin makuista aikuisten jäätelöä. Suklaakakku on ihanan tuhtia ja isosta viipaleesta jää minullekin maistiaisia. Rakastan sen lakritsista makua ja unohdan hetkeksi, ettei möhömahan kanssa suositella syötävän lainkaan lakua.

Minä saan eteeni pienen säätämisen jälkeen peräti kolmea eri jäätelöä. Annan vapaat kädet makujen valitsemiseen ja päivän listalta minulle valikoidaan guavaa, kirsikkaa ja inkivääriä. Pidän kovasti jokaisesta. Raikas ja pirteä inkivääri jää parhaiten mieleen, mutta myös kirsikka on erinomainen. Henkka taitaa pitää maistiaisten perusteella eniten guavasta.

Camparin makuisen aikuisten jäätelön lisäksi listalla on tänään ainakin Gin Tonicin, Sambucan ja Irish Coffeen makuisia aikuisten jäätelöitä. Kuulostaa niin hyvältä että minunkin on pakko päästä maistamaan niitä sitten kun pikkubloggaaja on poistunut yksiöstään. Siihen ei muuten ole enää kovin pitkä aika (hui!). Porvoo ja Zum Beispiel, tapaamme ehdottomasti vielä uudestaankin!

Zum Beispiel-5

Zum Beispiel-2

Yhteistyössä Zum Beispiel.

4 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *