Kolme negronia rivissä
Italia,  Juomat,  Ulkomaat,  Viinimatkailu,  Viinit

Italialaiset klassikkojuomat – Kuinka montaa olet maistanut?

Italiasta tulee useita klassikkojuomia, oli sitten kyse viineistä, cocktaileista, likööreistä tai vahvemmista viinoista. Kokosin tähän 11 klassista italialaista juomaa. Kuinka montaa niistä olet maistanut? Löytyykö listalta lemppareitasi?

Klassinen Aperol Spritz

Cocktailit

Negroni

Negroni on italialainen klassikkodrinkki, joka tunnetaan ympäri maailman. Camparista, vermutista ja ginistä sekoitettava juoma on yksi lemppareistani.

Bellini

Bellinin juuret ovat Venetsiassa, missä minäkin juomaan tykästyin. Bellinissä maistuu kuohuviini ja persikat ja se on mainio alkudrinkki. 

Aperol Spritz ja muut spritzit

Aperol Spritziltä kukaan ei liene välttynyt taannoisen buumin jäljiltä. Vaan oletko maistanut sen karvaampaa versiota Campari Spritziä tai minun lemppariani Limoncello Spritziä?

Hugo

Hugo on noussut suosioon viime vuosina, mutta minä en ole ihan päässyt sen makuun, vaikka olenkin antanut Hugolle monta mahdollisuutta. Ei se pahaa ole, mutta valitsen mieluummin jotain muuta.

Italialaisista juomista ei voida puhua mainitsematta viiniä.

Viinit

Prosecco

Proseccon tuntevat kaikki, jotka ovat joskus maistaneet kuohuviiniä. Veneton ja Friulin alueelta tuleva kuohuviini on kuivaa ja pirskahtelevaa. Prosecco on espanjalaisen cavan lisäksi suomalaisten suosikkikuohuva.

Amarone

Amarone tulee proseccon tapaan Venetosta. Sen suosio perustuu pehmeään ja vahvaan makuun, joka on monen mieleen. Se on myös yksi omista lemppareistani.

Barolo

Barolo on mainio pihviviini ja maukas myös esimerkiksi voimakkaiden kovien juustojen kaverina. Piemonten alueelta tulevaa nebbiolo-rypäleestä valmistettavaa Baroloa kutsutaan viinien kuninkaaksi. Allekirjoitan tämän. Barolossa on kuninkaallista arvokkuutta.

Lambrusco

Kun maistoin kuohuvaa punaviiniä ensimmäisen kerran, en ihan ymmärtänyt sitä. Myöhemmin kun yhdistelin lambruscoa Emilia Romagnan alueella esimerkiksi parmesaaniin ja prosciuttoon, aloin ihastua kepeään punaiseen viiniin nimenomaan ruokajuomana.

Limoncello on sitruunan ystävien suosikki.

Muut

Grappa

Grappa on italialainen viina, joka valmistetaan viinintuotannosta yli jäävistä osista, kuten viinirypäleen kuorista. Se on erinomainen digestiivi – ja voi yllättää vahvuudellaan. Varovasti siis grapan kanssa.

Limoncello

Limoncello on sitruunaa rakastavan minun lempijuoma. Kylmä limoncello maistuu aina joko sellaisenaan tai esimerkiksi spritzinä. Limoncello on myös ihana kastike sitruunajäätelölle.

Amaretto

Toinen lempparini, karvasmantelilla maustettu likööri, jakaa varmasti mielipiteet. Itse pidän siitä hyvin paljon. Amaretosta, viskistä ja appelsiinista valmistetaan Kummisetä, joka on uusin lempidrinkkini.

Puuttuuko listaltani jotain mielestäsi olennaista? Onko jokin juomista inhokkisi tai lempparisi?