Cocktailit,  Italia,  Juomat,  Reseptit,  Yleinen

Aperol Spritz

Tutustuin uuteen lempidrinkkiini hieman syvemmin jo viime kesänä, mutta täyteen liekkiin rakkaus roihahti vasta häämatkallamme Italiassa. Punertavan oranssi Aperol Spritz on makuuni sopivan raikas eikä yhtään liian makea. Niitä voi juoda helposti parikin putkeen jos sattuu oikein kovasti janottamaan, tai jos terassilla on liian kiva istua.

Lomaromanssimme ei päättynyt suinkaan Suomeen palaamiseen. Siitä pitää huolen Rooman kentältä ostamamme pullo Aperolia. Siitä sekoittelemme lempijuomaamme aina kun Italia-ikävä kasvaa liian kovaksi tai tekee mieli nautiskella hyvä cocktail. Aperol Spritz on aivan ihana kesäjuoma ja tätä nykyä se lienee meillä myös syys-, talvi- ja kevätjuoma. Näin hyvää drinkkiä ei kannata lokeroida vaan yhteen vuodenaikaan.

Aperol Spritz on Italiassa suosittu aperitiivijuoma ja mekin nautimme sitä usein häämatkamme aikana jollakin kivalla terassilla ennen illallisravintolaan siirtymistä. Drinkki on helppo valmistaa myös kotona alla olevan ohjeen mukaan, ja kuten jo totesin, meillä tätä sekoitellaan varmasti jatkossa vielä moneen kertaan.

Aperol Spritz

    – 3 osaa kuohuviiniä (proseccoa mieluiten)
    – 2 osaa Aperolia
    – 1 osa soodavettä
    – koristeeksi jäitä ja appelsiinia

Kippaa lasiin runsaasti jäitä. Kaada kuohuviini, Aperol ja soodavesi lasiin ja koristele appelsiiniviipaleella. Tarjoile heti.

Kommentit pois päältä artikkelissa Aperol Spritz