Cocktailit,  Italia,  Juomat,  Reseptit,  Yleinen

Negroni

Aperol Spritz oli häämatkamme ehdoton aperitiivikunkku, mutta tykästyimme reissullamme myös toiseen italialaisklassikkoon. Negroniin nimittäin. En ole aiemmin ollut järin suuri Camparin ystävä, mutta vanhemmiten maku muuttuu ja Negroniin kitkerä ystävämme sopii oikein hyvin.

Negronin sanotaan syntyneen Firenzessä vuonna 1919 kun muuan herra Camillo Negroni pyysi saada Americano-drinkin, jossa soodavesi onkin vaihdettu giniin. Caffé Casonin (nykyään Caffé Cavalli) baarimikko Fosco Scarselli teki työtä käskettyä ja koristeli uuden drinkin vielä appelsiinilla, jotta se olisi erinäköinen kuin Americano. Ja niin Negroni oli syntynyt.

Parhaalta Negroni maistuu Manarolan rinteeseen rakennetulla terassilla auringonlaskun aikaan, mutta koska siellä hengailu ei valitettavasti ole ihan joka päivä mahdollista, voi Negronia toki nautiskella kotoisessa Suomessakin. Tilaa Negronia seuraavan kerran kun olet sormi suussa baarissa tai tee sitä itse kotona tämän ohjeen mukaan:

Negroni

– 1 osa Camparia
– 1 osa Giniä
– 1 osa punaista Vermuttia (Martini Vermouth Rosso)
– appelsiinia ja jäitä

Laita jäitä lasin pohjalle (jos haluat, jäät voi jättää poiskin) ja kaada päälle Camparia, Giniä ja Vermuttia. Koristele appelsiiniviipaleella.

Jos juoma tuntuu liian tujulta, voit jatkaa sitä hieman soodavedellä tai proseccolla. Myös jäät laimentavat juomaa sulaessaan.

Kommentit pois päältä artikkelissa Negroni