Kotimaa,  Lahti,  Perhematkailu,  Ravintolat,  Ruokamatkailu

10 + 5 vinkkiä Lahteen

Kun muutimme Järvenpäähän vuonna 2015, tuli vaikutusalueeseemme uusi mielenkiintoinen kaupunki. Lahti.

Lahteen hurauttaa meiltä junalla puolessa tunnissa ja motaria pitkin autollakin hetkessä. Näin ollen Lahdessa on tullut käytyä useita kertoja. Tulevan kesän suunnitelmia tehdessäni aloin taas pohtia Lahtea ja päätin koota kaikki vinkkimme yhteen artikkeliin.

Sain apua myös Visit Lahden väeltä ja yhdessä saimme aikaan melkoisen vinkkipaketin. Eiköhän tästä löydy sullekin jotain kivaa. (Artikkelikuva: Visit Lahti)

Kuva: Visit Lahti

10 vinkkiä Lahteen

Lahden satama

Lahden satama terassilaivoineen on parhaimmmillaan lämpimänä kesäpäivänä, mutta toimii myös huonommalla säällä. Laivoihin pääsee sisään suojaan kesäsadetta ja samalla voi täyttää myös kurnivan vatsan.

Jäätelölaiva

Siinä missä aikuiset nauttivat Lahden sataman terasseilla paistattelusta, ovat lapset hulluna Jäätelölaiva Banana Splitiin. Valikoimassa on vaikka mitä karkeilla koristelluista överiannoksista aikuisempaan makuun sopiviin jäätelöihin.

Lanupuisto

Kutsumme Lanupuistoa lasten kanssa satumetsäksi sieltä löytyvien patsaiden takia. Metsäpolkuja kuljeskellessa vastaan tulee hauskoja veistoksia, jotka sulautuvat ympäröivään luontoon. Urheilija minussa innostui kun kuulin että tänne on avattu myös Kariniemenmäen maisema-/kuntoportaat. Niitä pitkin olisi mukava kipittää satumetsään.

Pikku-Vesijärvi 

Pikku-Vesijärvi puistoineen on mukava paikka ulkoiluun. Meidän muksut pitivät hieman yllättäen Romanssien sillasta, johon kiinnitettyjä lukkoja pienet jaksoivat tutkia ja ihmetellä ikuisesti.

Bistro Popot

Ah, sitten päästäänkin lempiaiheeseeni eli ruokaan. Bistro Popot hurmasi minut risotollaan ja rennolla meiningillään. Viimeksi emme mahtuneet ravintolaan, joten muistakaa hyvät ihmiset pöytävaraus ettette jää rannalle ruikuttamaan. Rannan läheltä löytyy tosin samojen ravintoloitsijoiden ravintola Kokka Bistro & Bar, joka täytyisi testata myös.

Ravintola Roux

Upea ravintola Roux sopii hienommallekin illalliselle. Me olemme nauttineet täällä kaksi kertaa pitkän illallisen laadukkaine viineineen ja tykänneet kovasti. Kolmatta kertaa odotellessa.

Lue tästä lisää Popotin, Kokan ja Rouxin muodostamasta ravintolakolmikosta:

Launeen perhepuisto

Launeen perhepuisto on lapsiperheiden hitti. Valtavasta kompleksista löytyy puuhaa monenikäiselle muksulle. Me viihdyimme viime kesänä 6- ja 4-vuotiaiden kanssa parhaiten Liikennepuistossa.

Yli-Marolan kotieläinpiha

Yli-Marolan kotieläinpiha on niin ikään lapsiperheiden suosikki. Se sijaitsee lähellä Launeen perhepuistoa ja nämä kaksi kohdetta ovatkin hyvin yhdistettävissä.

Bus Burger

Vanhaan bussiin rakennettu ravintola on uniikin miljöönsä ansiosta elämys lapsille. Hampurilaisissa ei ollut mitään ihmeellistä suuntaan eikä toiseen. Hyvin ne kuitenkin upposivat koko perheelle.

Asemapäällikkö

Asemapäällikkö-kahvila sijaitsee tunnelmallisessa vanhassa puurakennuksessa aivan Lahden rautatieaseman kainalossa. Me vietimme siellä mukavan kahvihetken kolmen sukupolven voimin.

Wine Cafe Olavi

Wine Cafe Olavi oli mukava paikka istahtaa lasilliselle. Tilasimme viiniä ja antipastoja ja istuimme pöydässä pitkään paikan rennossa tunnelmassa viihtyen.

Lahden Nosturi
Kuva: Visit Lahti

Muita vinkkejä Lahteen

Nämä valitsin Visit Lahden vinkeistä listalleni tulevia Lahden-reissuja varten.

  • Lahden Nosturi. Ravintola, saunatilat ja kesäinen kattoterassi todellakin kiinnostavat. Elämyskeidas löytyy Teivaan satamasta.
  • Puiset LAHTI-kirjaimet. Ei Hollywood eikä edes Sherwood vaan LAHTI. Must-kuvauspaikka Lahden visiitillä – hauska idea myös kaikille Lahti-nimisille.
  • Myllysaari. Tänne voisi tehdä kesäisen päiväretken vaikka perheen kanssa tai miksei kaveriporukallakin. Saunaa, ruokaa, sunnuntaibrunssi.. Tänne voisi polkaista vaikkapa Mankeli-kaupunkipyörällä tai körötellä Bike Taxin kyydissä.
Myllysaari Kuva: Visit Lahti
  • Ajatus Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvasta ei äkkiseltään sykäyttänyt, mutta kun kuulin että Malski-keskus pitää sisällään myös pienpanimon ja pubin, bistron ja viinikahvilan, aloin heti pohtia täällä vierailua vaikkapa jonain sadepäivänä. Kun niitäkin Suomen kesään valitettavasti kuuluu. Tuutko mukaan?
  • Puksujuna. Tämä tietenkin lasten kanssa. Pysäkkeinä on mm. Launeen perhepuisto, Lahden satama, Lahden keskusta, Malva ja Hiihtomuseo.
  • Kahviloista ainakin Kahvila Oskari ja Kahvila Kariranta ovat listallani.
  • Ravintoloista Kokan ja muiden tässä mainittujen lisäksi suositeltu on myös Kaarlo Socialia ja Baba’s Grill Housea, jotka molemmat sijaitsevat vanhalla linja-autoasemalla.

Onhan siinä. Tarvitseeko sitä muualle lähteäkään tänä kesänä kuin Lahteen?

Lue myös:

Unelmien matka Lahteen – Mukana lapset ja anoppi

Bistro Popot

Kuva: Visit Lahti

2 kommenttia

  • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Oli mukava lukea Lahtivinkkejä. Ja hyviähän vinkit olivatkin. Mukavaa, että olit maininnut sekä Busburgerin että Rouxin, molemmat omia suosikkeja, vaikka erilaisia ovatkin. Vaikkei Lahtea olekaan, niin Vierumäki on ihan lähellä, ja sieltä löytyy tekemistä liikunnasta pitäville.