Helsinki,  Kotimaa,  Ravintolat,  Yleinen

Twisted Street Kitchen, Helsinki

Kampissa osoitteessa Freda 58 sijaitsee ravintola nimeltä Twisted Street Kitchen. Ravintola kertoo nettisivuillaan olevansa katukeittiö, jossa kaikesta löytyy twistiä. Kuulostaa erittäin hyvältä. Lue lisää ravintolasta, sen aukioloajoista ja menusta täältä ja muista, että ravintolan voi varata myös yksityiskäyttöön. Suosittelen!

Me pölähdimme ravintolan ovesta sisään eräänä kesäisenä lauantai-iltana ystävän polttareissa. Iloinen porukkamme valtasi pitkän pöydän ja palvelu pelasi, olihan koko ravintola avoinna vain meille. Totesimme ettemme olleet varmoja, olivatko järjestelyt niin meidän takiamme vai muiden asiakkaiden korvien säästämiseksi. Emme nimittäin olleet se kaikista hiljaisin pöytäseurue..

Skumppakilistelyjen ja viinitilausten jälkeen ruokaa alkoi tulla pöytään ja voi että miten ihanaa ruokaa se olikaan. Kippojen sisältö jaettiin koko pöytäseurueen kesken ja jos en olisi tiennyt, että ruokaa on riittävästi, olisi kipoista voinut tulla tappelu. Niin hyvää ja mitkä tuoksut!

Omaksi lempparikseni nousi ihana perunan ja wasabin yhdistelmä sekä molemmat lämpimät ruoat, joissa maistui ihanat aasialaiset mausteet. Jo pelkkä tuoksu oli lämpimien ruokien kohdalla niin upea, että kuola alkoi valua ennen kuin ehdin edes maistaa.

Kun vatsoihin oli vedetty sapuskaa niin paljon kuin bilemekot antoivat myöden (omani oli taktisesti hieman löysempää mallia), oli jälkkärin aika. Koska sehän menee aina eri mahaan. Okei, täytyy myöntää että olin herkullisten pääruokien jälkeen niin täynnä, että jälkiruoan kohdalla teki jo vähän tiukkaa jopa siinä löysemmässä mekossa.

Pehmeän marjaisan jälkiruoan kruunasi hyvä kahvi ja kiireetön pöydässä hengailu ennen jatkoille siirtymistä. En haluaisi millään myöntää, että kun muut suuntasivat Mummotunneliin, suuntasi tämä mummo junalla kotiin, mutta niin vain kävi, vaikka yritin parhaani mukaan jaksaa valvoa edes yli puolenyön. Syytän tapahtuneesta päällä ollutta flunssaa, rouviintumista ja korkeaa 30-vuoden ikääni.

Neljättä päivää kestänyt ärhäkkä kesäflunssa kieltämättä vei aika paljon energiaa, vaikka päivän ohjelma oli ollut rentouttavan rauhallinen noin niin kuin polttareiksi. Yleinen tunnelma sen sijaan oli kaikkea muuta kuin rauhallinen, mutta ainakin saimme kaakattaa kiireettömästi terassin tuoleilla lojuen. Aamun issikkamaastokin oli mukavan rentoa köpöttelyä, jonka jälkeen oli hyvä pötkähtää pihapenkille brunssille rapsuttamaan Alma-sikaa. Katsokaa nyt minkälainen karju me saatiin mukaan! Pitäähän polttareissa aina yksi karvainen sika olla.

Kommentit pois päältä artikkelissa Twisted Street Kitchen, Helsinki