Edinburgh,  Iso-Britannia,  Ulkomaat,  Viinimatkailu,  Yleinen

15 suosikkipubiamme Edinburghissa

Edinburghissa on yli 700 pubia. Otimme tavoitteeksemme testata niistä vähintään 20 kappaletta pitkän viikonlopun aikana. Otimme jokaisen pubin ulkopuolella kuvan, jossa minä osoitin paikan nimeä ja Jenna näyttää sormilla monesko pubi on kyseessä. Hyvä suunnitelma, mutta yllätys yllätys menimme sekaisin laskuissa emmekä muistaneet kuvata jokaista pubia. Varsinaiset sisällöntuottajat siellä.

Siitä huolimatta että laskut ja kuvaukset menivät sekaisin saimme aikaan listan lempipubeistamme. Tai oikeastaan pubeista, joissa kävimme. Ihan kaikkia emme varauksetta suosittele, mutta haluamme kertoa niistäkin, jotka eivät ehkä olleet makuumme. Ne saattavat nimittäin olla sinun makuusi. Myös tilanne vaikuttaa. Pubi, jossa me vierailimme aamupäivällä, voi olla ihan erilainen kun menet sinne illalla – ja toisinpäin.

Lue tästä kokemuksemme ja nappaa talteen ne, jotka kuulostavat sun jutulta.

15 pubia Edinburghissa

The White Hart Inn

Grassmarketin alueella sijaitseva The White Hart Inn on tunnettu sekä Edinburghin vanhimpana pubina että pubina, jossa kummittelee ja paljon. Pitihän se käydä kokemassa. Kummitukset pysyivät kaukana täyteen ammutussa pubissa, jonka pienen pöydän ääreen ahtauduimme eräänä iltana viskitastingin jälkeen. Tai mistäs me oikeastaan tiedämme olivatko ne viereisen pöydän tyypit oikeasti ihmisiä vai kummituksia. Puheensorina yltyi täällä ilta-aikaan älämölöksi, lattia oli niin tahmea että kengät tarttui siihen kiinni ja meno iloista, muttei silti mitenkään erityisen riehakasta.

Lue lisää The White Hart Innin kummituksista ja muista kummituspubeista.

The Last Drop 

Karmaisevia yksityiskohtia sisällään pitävässä, mutta silti kotoisan lämpimässä The Last Dropissa vierailimme päiväsaikaan sateisen hautausmaakierroksen jälkeen. Oli hiljaista, ruokapuolella oli muutama seurue ja pubin puolelle tuli yksi lisäksemme kaksikko sinä aikana kun istuimme pöydässämme juomassa cocktaileja ja pelaamassa matkapeliä.

Taisi muuten olla Hygge-kortit, joita kävimme läpi täällä. Siinä on kiva vinkki matkapeliksi, vaikka kysymyksiä ja puheenaiheita sisällään pitävät kortit eivät varsinainen peli olekaan. Ne saavat kuitenkin kivoja keskusteluja aikaan ja sopivat niin vanhojen ystävien kuin uusien tuttavuuksienkin kanssa luettaviksi ja pohdittaviksi.

Deacon Brodie’s Tavern

Deacon Brodie’s Tavern sijaitsee keskeisellä paikalla Royal Milen varrella ja mekin kävimme pyörähtämässä sen ovella pari kertaa, kunnes jäimme vikana iltana tuopille. Kävimme katsomassa aiemmin ruokapuoltakin, mutta puolen tunnin jono ei tuolloin kiinnostanut. Paikka on ilmeisen suosittu.

Whistlebinkies

Jos pidät livemusiikista on Whistlebinkies paikkasi. Täällä sitä soitetaan jokaisena iltana ja meno oli ainakin silloin mainio kun me kävimme jammailemassa Whistlebinkiesin yössä. Toisin kuin paikassa, josta seuraavaksi kerron, täällä bändi oli hyvä ja sitä kuunteli mielellään.

B Bar Edinburgh

B Bar oli mielenkiintoinen kokemus. Tai sanotaanko niin, että siellä visiittimme aikana esiintynyt yhtye oli mielenkiintoinen. Paikassa soitetaan joka ilta livemusiikkia, mutta en lataisi suuria odotuksia musiikin laatua kohtaan. Me todistimme kenties surkeinta livebändiä ikinä, vaikka toisaalta juuri siksi bändin seuraaminen oli viihdyttävää ja inspiroi meitä suunnittelemaan vanhuuspäiviemme bändiä. Se tulee olemaan vielä huonompi. Odottakaas vaan. Etenkin te, joiden suunnittelimme olevan mukana yhtyeessämme, mutta ette tiedä sitä vielä.

The Bow Bar

Viskitastingin vetäjä suositteli meille tätä kun kysyimme minne meidän kannattaa suunnata seuraaville viskimaistiaisille. The Bow Bar oli kiva, mutta ehkä jotenkin arkinen, valoisa tai mikäköhän sana olisi hyvä kuvaamaan tunnelmaa, joka ei ollut yhtä lämmin, kodikas ja viihtyisä kuin monessa muussa pubissa. Ei tämä silti huono ollut ja viskivalikoima oli hyvä.

Boozy Cow

Edinburghin uudelta puolelta löytyvä Boozy Cow on hauska paikka viettää aikaa. Drinkkilistalla on käytetty mielikuvitusta ja ainakin meille osui ihan superhauska tarjoilija, joka vaikutti osaltaan siihen, että tilasimme vielä toisetkin cocktailit.

Ruokaakin täältä saa ja rohkeimmat heittävät nopalla itselleen shotin – joka saattaa olla joku valmiiksi nimetyistä tai baarimikon valinta. Allekirjoittanut sai tietenkin baarimikon valinnan. Hänen mielestään on kuulemma hauskaa katsoa, kun ihmiset juovat pahoja shotteja, joten hän väsäsi sellaisen minullekin.

Minä outo suomalainen tuppaan pitämään makeiden juomien sijaan väkevistä, karvaista ja ei-niin-hyvinä pidetyistä juomista, jolloin baarimikon huonoin valinta ei välttämättä ole huono lainkaan. Ei haittaa edes jos mukaan on lorautettu vähän tabascoa (tai kaprislientä – mutta se on jo toinen tarina), minä saatan juoda pahaksi tarkoitetun juoman tyytyväisenä nautiskellen. Niin tein nytkin.

The Royal Mile Tavern

Pubeissa parasta on se, että niihin voi unohtua mihin aikaan päivästä tahansa lojumaan, eikä kukaan katso pahalla jos vietät aikaa pehmeällä sohvalla vähän pidempäänkin. The Royal Mile Tavern oli kuin lämmin pesäkolo, jossa muhia kun Skotlannin kylmä sää potkii päähän. Me löysimme kivan paikan ylätasanteelta ja vietimme siinä mukavan juustojen makuisen välipalahetken.

Brewhemia

Brewhemiassa on tarjolla monenlaista erilaisista iltapäiväteetarjoiluista gin- ja viskitastingeihin. Ruokaa ja juomaa on kaikkiin makuihin ja tilanteisiin.

Me odottelimme täällä ovikoodia samalla kadulla sijaitsevaan kämppäämme. Nautiskelimme aikaisesta aamulennosta väsähtäneinä kahvidrinkkejä ja saimme aikaan hysteerisen naurukohtauksen. Milleköhän edes nauroimme? Muistan vaan että nauroimme paljon ja totesimme ettei me tarvitakaan päikkäreitä. Tuli sopiva väsynyt hysteria, jolla jaksoi loppupäivän.

No. 1 High St.

Taas yksi tummalla puulla ja lämpimillä sävyillä sisustettu perinteinen pubi, jossa on lämmin ja kotoisa tunnelma, mutta ei kuitenkaan mitään sen erityisempää. Toisaalta tarvitseeko ollakaan? Lämmintä amarettoglögiä ja mukavan pehmeät penkit tiskilläkin, jossa hörpätä juomat kesken kaupungilla kävelyn. Tämä paikka vaikuttaa olevan suosittu myös ruokailuun.

Whiski Rooms

Whiski Rooms on viihtyisä ja laadukkaan oloinen paikka, joka on myös ilmeisen suosittu. Pöytävaraus ei ole huono idea jos haluat syödä niin kuin me halusimme. Tarjoilija taikoi meille paikan ilman pöytävaraustakin, mutta ilmeestä näki että sellaisen olisi toivottu olevan tehtynä. Whiski Rooms sopii nimensä mukaisesti viskin maisteluun, mutta myös ruokailuun ja cocktailien nauttimiseen.

Scotsman’s Lounge

Scotsman’s Lounge oli ensimmäinen pubi, jossa kävimme Edinburghissa. Olimme nälkäisiä ja etsimme aamiaista. Siirsimme sitä jättituopillisilla siideriä kun emme löytäneet heti ruokaa. Scotsman’s Lounge oli aamulla hiljainen eikä herättänyt tunteita oikeastaan mihinkään suuntaan.

The Hebrides

Pieni The Hebrides oli tunnelmaltaan yksi koko Edinburghin parhaista. Se sijaitsi sopivasti mainion majapaikkamme alakerrassa ja siellä tulikin otettua yömyssyt kahtena eri iltana. Ensimmäisenä iltana mahduimme istumaan pienen pubin nurkkaan. Toisena iltana Alec Baldwinin näköinen trubaduuri oli vetänyt paikan tupaten täyteen ja tunnelma oli sen mukainen. Vessassa olevasta yrjöstä tulee pieni miinus, vaikka kai se sieltä joskus siivottiin.

The Inn on the Mile

Tämä paikka näyttää juuri siltä, että se houkuttelee luokseen kaikki ohikulkevat turistit. Niin se teki myös meille.

Tämä oli toinen pubi, jossa kävimme ja paksua skottiaksenttia puhuva tarjoilija sai meidät hetkeksi epätoivon valtaan. Onko ihmisten puheen ymmärtäminen näin vaikeaa koko reissun ajan? Ei onneksi ollut. Aksentista huolimatta tarjoilija onnistui auttamaan tyhmiä turisteja valitsemaan pitkältä listalta viskin ja GT:n. Hyvin auttoikin. Oli hyvää ja oli kiva paikka. Illalla oletettavasti erilainen kuin aamulla.

The Castle Arms Bistro

Tämäkin jätti hieman ristiriitaiset fiilikset, mutta se ei ollut varsinaisesti paikan vaan tilanteen syy. Tärisimme nimittäin nälkäkiukun ja heikotuksen partaalla kun astuimme sisään ja kysyimme saako täältä gluteenitonta ruokaa.

Ensimmäinen tarjoilija lupasi, että keliaakikollekin löytyy varmasti jotain syötävää. Niinpä istuimme pöytään, tutkimme menua ja aloimme tilata ruokaa. Kun tarkistimme uudestaan onhan saatavilla varmasti gluteenitonta ruokaa, totesi toinen tarjoilija, etteivät he voi taata sitä minkään annoksen kohdalla. Se vähän harmitti silloin, vaikka olikin lopulta hyvä juttu. Hyvä että ottivat mieluummin tosi varman päälle kuin että olisivat myrkyttäneet Jennan vahingossa gluteenilla.

Paikassa ei ollut muuten mitään vikaa. Se oli pienehkö, tunnelmallinen ja drinkkilistalla oli vaikka mitä kivaa. Joimme täällä yhdet kirsikkadrinkit, turvauduimme käsilaukussani tällaisia tilanteita varten olevaan vauhtikarkkiin ja jatkoimme sen jälkeen ruoan etsimistä.

Puuttuiko listaltani oma lempipubisi Edinburghissa? Tai onko sulla kokemusta joistain tässä mainituista? Jätä kommenttiosioon omat mielipiteesi.

4 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Huh, kylläpäs te kiersitte useita pubeja. Vaikka Edinburghissa onkin niitä ihan lukemattomia, niin tuolla otannalla sitä jo pystyy jonkinlaisen käsityksen niistä varmasti muodostamaan, ja nimeämään suosikkeja. Ja mukaviltahan nuo myös näyttivät, vänän tuli jotkin englantilaispubit mieleen.

  • Martina

   Marraskuisessa Edinburghissa oli mukava piipahtaa pubissa jos toisessa(kymmenessä)kin kaupungilla kiertelyn ohessa. Mukavaahan niissä tosiaan oli istuskella.

 • Satu

  Varmuudella olen käynyt ainakin seitsemässä noista sun listaamista, Edinburghissa jokusen vuoden 1990-luvun lopulla asuneena. The Last Drop hirsipuurekvisiittoinen entisen mestauspaikan kupeessa on ehkä mieleenpainuvin (ei ehkä tunnelmaltaan vaan enemmänkin hirsipuiden ansiosta). Mukava nähdä, että noinkin moni paikka on edelleen toiminnassa. Bow Baria suositeltiin jo silloin viskinmaistelupaikkana. Monesta lähitienoon viinakaupastakin lähetettiin Bow Bariin ensin maistamaan, miltä harkintalistalla oleva viski maistuu, ettei tule hutiostosta. Cloisters vähän keskusta-alueen ulkopuolella oli lähes entisen kotini alakerrassa ja siellä tuli istuttua aika monta iltaa – heh, missään muualla kuin Britanniassa ei voisi ajatella tiettyä pubia omana ”kotipubinaan” 🙂