Emilia Romagna,  Italia,  Ruokamatkailu

Forlimpopoli – Ruokamatkakohde Italiassa

Italia on ruokamatkakohde vailla vertaa. Sen alueista Emilia Romagnan ruokakulttuuria kehutaan myös muilla Italian alueilla, vaikka muuten kaikki italialaiset ovatkin sitä mieltä, että omilta kotiseuduilta tulee maan paras ruoka. Jos Emilia Romagnasta pitäisi vielä etsiä kulinaristin must-matkakohde olisi Forlimpopoli aika vahvoilla.

Forlimpopoli tunnetaan kuuluisan kulinaristin Pellegrino Artusin synnyinpaikkana. Pellegrino Artusi on hän, joka kiersi 1800-luvulla pitkin italialaisia koteja maistellen kotiruokaa ja kokosi ruoat lopulta yli 70 vuoden iässä teokseen nimeltä La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene. Nykyään kirja löytyy jokaisesta italialaisesta kodista ja myös minun kirjahyllystäni. Olen kertonut kirjasta lisää tässä postauksessa.

Forlimpopolin sietääkin olla ylpeä Pellegrino Artusista ja niin siellä ollaankin. Kaupungissa järjestetään kesäisin hänen kunniakseen suuret ruokajuhlat nimeltä Festa Artusiana. Tuolloin kaupungin kadut suljetaan autoilta ja niille katetaan pöydät täyteen ruokaa. Kadut nimetään festarin ajaksi uudestaan ruokaan liittyvillä nimillä.

Forlimpopolissa on myös Pellegrino Artusin mukaan nimetty kulinaristinen keskus Casa Artusi, jossa pääsimme vierailemaan erään blogimatkan yhteydessä. Casa Artusissa on kaikkea mitä ruoan ympärille voi rakentaa. Siellä on museo, ravintola, koulu ja kirjasto. Casa Artusissa järjestetään myös kokkikursseja, jollaiselle mekin pääsimme osallistumaan.

Forlimpopoliin ajaa Bolognasta tunnissa. Emilia Romagnan alueen ruokamatkaan kannattaa yhdistää myös maailman parhaan balsamietikan sekä kuuluisan Osteria Francescanan kotipaikka Modena, ilmakuivatun kinkun mekka Parma sekä tietysti Bologna. Samassa linjassa sijaitsee myös Imola, Reggio Emilia ja Dozza, joista jälkimmäisen erikoisuus ovat upeat maalatut seinät. Emilia Romagnan alueella on myös ihania agriturismoja, joista suosittelujemme arvoisia ovat ainakin Corte San Ruffillo, Opera 02 ja Ca Monti.

Noin, olisiko sun seuraava Italian matka siinä? Ruoka edellä Emilia Romagnaan.

Lue myös 10 syytä matkustaa Emilia Romagnaan.