Kotimaa,  Lappeenranta,  Perhematkailu,  Ruokamatkailu,  Yleinen

7 vinkkiä Lappeenrantaan

On yksi paikka yli toisien. En sinne mene maiseman sen kauniin tähden, vaan sen loistavien ihmisten.

Lappeenranta on minulle tuttu ja samalla taas ei ole. Olen viettänyt siellä aikaa pitkän viikonlopun verran nuoruudessani ja päiväretken verran nyt vähän vanhempana. Tiedän myös että sieltä tulee sympaattinen SaiPa (tärkeä lisäys, toim. huom.).

Luulen tietäväni mikä Lappeenranta on kaupunkejaan, mutta samalla tiedän, että sillä on varmasti enemmänkin annettavanaan kuin mitä olen tähän mennessä nähnyt.

Lappeenrannasta on jäänyt tunne, että haluan mennä sinne uudestaan vähintään yhdeksi yöksi. Se olisi mainio perhekohdekin, joskin viime kesänä lounaan verran testaamaamme kivaan ravintolaan haluaisin mennä nauttimaan pitkän kiireettömän illallisen aikuisseurassa.

Lappeenrannan reissun voi yhdistää hyvin Imatran matkaan. Vierekkäin nököttävät kaupungit ovat kumpikin kivoja, mutta sen verran pienehköjä, etteivät ne välttämättä yksinään houkuttele ainakaan pidemmälle reissulle. Yhdistettynä ne ovat kuitenkin mitä mainioin matkakohde vaikka tulevalle kesälle.

Vietä pari päivää Lappeenrannassa, nautiskele Saimaan kylpylästä ja sen lukuisista aktiviteeteista ja tutustu samalla Imatran nähtävyyksiin. Nappaa tästä parhaillaan lukemastasi artikkelista vinkkimme Lappeenrantaan ja tämän linkin takaa vinkit Imatralle.

Täältä voit lukea Saimaan kylpylästä. Postauksen alekoodi on voimassa 30.6.2021 asti.

7 vinkkiä Lappeenrantaan

Hiekkalinna

Lappeenrannan Hiekkalinna rakennetaan joka kesä sataman tuntumaan. Taideteoksiin kuluu miljoonia kiloja hiekkaa ja teemat vaihtelevat vuosittain. Vuonna 2021 teemana on erilaiset pelit ja leikit sekä niiden historia.

Hiekkaveistokset käsitellään säänkestäviksi ja niitä voi ihailla läpi kesän. Vuonna 2021 Hiekkalinna aukeaa 5.6. ja on avoinna elokuun lopulle. Hiekkalinnan yhteyteen on tulossa myös pomppulinnamaailma. Katujunakin lähtee Hiekkalinnalta.

Lue tästä lisää Hiekkalinnasta.

Vety ja atomi

Ruokamatkailijat eivät tietenkään voi olla mainitsematta vetyä ja atomia, jotka tunnetaan Lappeenrannan perinneherkkuna. Lihapiirakoita nautitaan perinteisesti joko satamassa tai kauppatorilla.

Vety pitää sisällään sekä kinkkua että kananmunaa, atomi jompaa kumpaa. Kumman valitsisit?

Ravintola Wanha Makasiini

Piipahdimme vuoden 2020 Lappeenrannan reissullamme lounaalla sataman tuntumasta löytyvässä Wanhassa Makasiinissa. Tykästyimme ravintolan tunnelmaan ja kalaherkkuihin.

Maistoimme listalta perinteisiä muikkuja kunnon voilla maustetun perunamuusin kera. Toiseksi annokseksi tilasimme erilaisia kalaherkkuja ja pyysimme annoksille myös viinisuositukset. Maut osuivat nappiin ja mutkaton rento palvelu sai meidät ihastumaan paikkaan. Ravintola olisi kiva testata vielä pidemmänkin kaavan mukaan.

Rantakatu

Rantakadulla kulkeminen on aina mukavaa puuhaa. Niin myös Lappeenrannassa. Kun olimme syöneet mahamme täyteen Wanhassa Makasiinissa ja ihastelleet Hiekkalinnaa, aloimme tallustella rantakatua pitkin kohti satamatoria.

Torilta olisi saanut vetyä ja atomia, mutta koska olimme juuri syöneet tilasimme vain kermakahvit jälkkäriksi. Istahdimme nautiskelemaan niitä penkille. Ihailimme edessämme kimmeltävää kesäistä Saimaata ja nautimme aurinkoisesta päivästä.

Risteilyt

Satamassa tallustellessamme emme voineet olla huomaamatta risteilyaluksia. Täältä pääsisi risteilemään Venäjälle asti joko Viipuriin tai Pietariin.

Muita vaihtoehtoja on ainakin risteilyt Saimaan kanavalle ja saaristoon. Myös norpparisteilyjä järjestetään keväisin.

Linnoitus

Kun lähdimme ajamaan satamasta kohti kotia jäi Lappeenrannnan linnoitus oikealle puolellemme. Siihen tutustuminen olisi kiinnostanut toki myös, mutta kaikkea ei ehtinyt tehdä. Jäipähän jotain ensi kertaankin.

Historiallisen linnoituksen alueella on lukuisia puoteja, ravintoloita ja museoita. Vehreillä valleilla on mukava kuljeskella ja istahtaa vaikka piknikille.

Lue lisää Lappeenrannan linnoituksesta tästä.

Camping Lappeenranta ja sen kummitukset

Olen viettänyt Huhtiniemen leirintäalueella muutaman vuorokauden nuoruudessani. Majoituimme kolmen ystäväni kanssa yhdessä alueen pienistä mökeistä. Hengailimme sen pihapiirissä ja kiertelimme alueella.

Se oli oikein söpö pieni ja rauhaisa camping-paikka. Tai ei ehkä kovin rauhaisa silloin kun me olimme siellä, joskin lähdimme muiden majoittujien onneksi yöksi metelöimään kaupungin yökerhoihin.

Huhtiniemen leirintäalueella tapahtui tuolloin myös kummia. Pienessä mökissämme ei ollut omaa wc:tä tai suihkua, joten käytimme yleisiä sellaisia. Kerran suihkurakennuksessa ollessani kuulin kun ystäväni jutteli minulle. Paitsi ettei hän ollut siellä.

Reissumme jälkeen uutisoitiin Huhtiniemen leirintäalueelta löytyneen vanhojen sotilaiden hautoja. Maasta kaivettiin usean venäläissotilaan luurangot. Hehän ne olivat, jotka minulle juttelivat päärakennuksen läheisyydessä. Halusivat tulla löydetyksi. Tietysti. Itse kuulet harhoja.

Lue Camping Lappeenrannasta tästä.