Kotimaa,  Turku,  Yleinen

Scandic Julia, Turku

Pysähdymme Lohjan ABC:llä. Vaihdan vessassa koko vaatekerrastoni ja peseydyn hieman. Olemme lähteneet matkaan suoraan ratsastustunniltani enkä kehtaa saapua hotellin aulaan kuraisissa saappaissa ja hevosen kuolaamassa takissa. Sudin autossa vielä vähän meikkiä naamaan ja näytän jo melkein ihmiseltä saapuessamme Turkuun. Jätämme auton Scandic Julian parkkiin ja astelemme hotellin aulaan. Vastaanotto on poikkeuksellisen lämmin ja tunnemme olomme erittäin tervetulleiksi.

On joulua edeltävä viikonloppu ja yksi Turun reissun tarkoituksista on etsiä joulufiilistä maamme ihanimmasta joulukaupungista. Scandic Julia onnistuu tässä hyvin. Aula on koristeltu hyvällä maulla mukavan jouluiseksi ja seinällä olevasta lapusta saamme lukea, että täällä olisi mahdollisuus viettää myös hotellijoulua. Ei hullumpi idea. Sijaintikin on mitä mainioin. Turun tuomiokirkko on aivan vieressä ja se näkyy hotellihuoneemme ikkunastakin.

Huone on maisemaa ja kylpyhuonetta myöten ihastuttava. Yleisilme on raikas ja tilava. Turkoosit koristetyynyt ovat kiva piristys ja seinällä olevaa vanhaa Turku-taulua tutkimme pitkän aikaa. Ikkunasta avautuvaa maisemaa katselee mielellään. Kaunis Turku.

Hotellin sijainti on mainio. Suuntaamme tois puol jokkee brunssille ja koukkaamme matkalla tuomiokirkon ohi. Kaikki oleellinen on lähellä. Torin joulumarkkinoiltakin on lyhyt matka hotellille ja illalliselle joenrannan ravintoloihin kävelee tuossa tuokiossa.

Suuntaamme illalliselta suoraan takaisin hotellille ja ihailemme hetken joulutunnelmassa kylpevää hiljaista aulaa. Täällä on mukava tunnelma. Katselemme vielä hetken telkkaria hotellihuoneen rauhassa ja mietin hetken testaisinko kylpyammetta, mutta väsymys painaa niin että painan pääni pehmeään tyynyyn ja nukahdan siihen.

Aamulla koittaa jokaisen hotelliyöpymisen kohokohta kun astelemme aamiaiselle. Aamiaistarjoilut ovat omassa sopessaan, joka on erotettu kevyesti ruokapöydistä. Tämä takaa rauhallisen tunnelman ruokailutilaan kun kaikki hyöriminen ja pyöriminen tapahtuu tarjoilupöytien ympärillä poissa pöydissä istuvien ruokarauhasta.

Tarjolla olevat herkut on laitettu houkuttelevasti esille ja joulukoristeisiin on selvästi panostettu. Meidät ja havaintojemme mukaan kaikki muutkin aamiaiselle tulevat huomioidaan tullessa ja lähtiessä, mikä on mukava ja hieman yllättäväkin lisä. Se saa olon tuntumaan entistäkin tervetulleemmaksi. Kaikkialla hotellissa vallitsee lämmin ja ystävällinen tunnelma. Sen voivat luoda vain vuorossa olevat työntekijät, joten heille kuuluu iso kiitos vieraanvaraisuudesta.

Aamiaisherkut maistuvat hyvälle ja nautiskelemme kaikessa rauhassa kiireettömästä aamiaishetkestämme. Lekottelemme vielä hetken hotellihuoneessa ja annamme aamiaisen laskeutua. Saatoimme syödä hieman liikaa, mutta minkäs sille voi kun tarjolla on niin paljon herkkuja. Minä luen kirjaa ja torkahdamme molemmat toviksi, kunnes on aika lähteä kotimatkalle. Kiitos Scandic Julia! Pidimme sinusta kovasti!

Yhteistyössä Scandic Julia.

Kommentit pois päältä artikkelissa Scandic Julia, Turku