Yleinen

Vuoden luetuimmat – Mikä koronavuoden aikana on kiinnostanut?

Tämän vuoden kävijälukuja on ollut poikkeuksellisen mielenkiintoista tutkia. Koronavuosi vaikutti paljon Tasty Travelissimon kävijämääriin ja luetuimpien juttujen lista on tänä vuonna hyvin erinäköinen kuin yleensä. Siinä missä reseptipostausten suosio lähti nousukiitoon koronakevään aikana, on matkapostauksia luettu paljon vähemmän kuin aiemmin. Poikkeuksen tekevät kotimaan matkapostaukset, joita luettiin paljon etenkin kesällä ja alkusyksystä ennen toisen aallon vyörymistä päälle.

Tasty Travelissimon kävijäluvut eivät ole vielä toipuneet koronavuodesta. Niiden romahtaminen keväällä tottakai harmitti, mutta sen sijaan että olisin pistänyt pillit pussiin ja polttanut passin, löysin itsestäni sisua pohtia tarvittavia muutoksia, malttaa odottaa maailman korjaantumista ja jatkaa tekemistä. Pikkuhiljaa luvut lähtivät nousuun ja odotan sitä päivää innolla kun matkasisältöjen kuluttaminen räjähtää koronan jälkeen taivaisiin. Veikkaan että aika moni matkakuumeinen innostuu suunnittelemaan elämyksellisiä matkoja sitten kun maailmalle on taas turvallista lähteä. Tiedätte mistä löytää vinkkejä ja inspiraatiota siihen.

Sitä ennen makumatkaillaan ja haaveillaan tulevista reissuista. Listasin tuttuun tapaani vuoden luetuimmat postaukset, jotka olivat tällä kertaa todella reseptipainotteisia, mutta on mukana ilahduttavasti muutakin. Tapojeni mukaan jätin listalta pois vuodesta toiseen luetuimpien kärkikastissa viihtyvät vanhat klassikot, kuten Jamie Oliverin sienirisoton, tonnikalan paistamisen, New York Cheesecaken sekä Auschwitzista kertovan postauksen.

Luetuimmat postaukset vuonna 2020:


1. Parhaat risotot – 8 herkullista reseptiä

Käsi ylös jos kokkasit tänä vuonna risottoa! Veikkaan että aika monta kättä nousee. Tämä risottoreseptien kooste on syystäkin suosittu.

2. Thaimaalainen kanakeitto

Tämä on yksi luottoresepteistäni, jota kokkaan aina uudestaan ja uudestaan. Lämmin, mausteinen ja sopivan tulinen keitto syntyy nopeasti arkenakin ja on kerännyt paljon kehuja sitä maistaneilta ruokavierailtamme. Mausteiset kookosmaitoon tehdyt aasialaiset keitot on ihan parhaita.

3. Sitruuna-kanttarellipasta

Päivien pidentyessä, jonkin uuden edessä, maistuvat keväiset maut kuten sitruuna. Koronakevään eristyksessä oli aikaa kokata. Metsät kutsuivat tänä vuonna luokseen ennätysmäärän sienestäjiä ja muita metsämönkijöitä. Veikkaan että siinä piilee tämän reseptin suosion salaisuudet. Sen lisäksi toki siis, että sitruuna-kanttarellipasta on tosi herkullista.

4. Ruokamatkalla Saksassa – Maista ainakin näitä

Hauskaa että tämä ruokapostaus Saksasta on noussut suosioon. Erityisen ilahduttavaa on, että sitä on luettu paljon koronavuodesta huolimatta. Makumatkaillahan voi silloinkin kun oikea matkailu antaa syystä tai toisesta odottaa itseään.

5. 10 parasta keittoa

Reseptikoosteet ovat suosittuja aina, mutta erityisen paljon niitä luettiin tänä koronan runtelemana vuonna 2020.

6. 8 syytä vierailla Länsi-Uudellamaalla

”Ja me löydämme Uudenmaan..”, laulettiin koronakeväänä Uudenmaan sulun aikaan. Lieneekö siinä syy miksi Länsi-Uudenmaan matkailumahdollisuuksista kertova postaus pongahti esiin.

7. Nutellapäivä – 5 parasta Nutellareseptiä

Niinpä, mikä olisikaan lohdullisempaa kuin Nutellasta leivotut herkut.

8. Vinegretti – Makua salaatteihin

Näköjään myös perusreseptit ja -ohjeet kiinnostavat vuodesta toiseen. Tätäkin juttua julkaistessa mietin onko tämä nyt ihan turha postaus, mutta ei näemmä ole.

9. Yö Vankilassa – Hotelli Katajanokka

Eristyksestä puheen ollen, tämä juttu vankilahotellista kiinnosti tänä vuonna erityisen paljon.

10. Pappa al Pomodoro – Tomaattikeitto Italiasta

Kiva huomata että tämäkin mainio italialainen klassikkoresepti on noussut luetuimpien juttujen listalle. Pappa al Pomodoro on etenkin lasten lemppari.

11. Vierailulla Sukuloiden viinitilalla Piemontessa

On mielenkiintoista huomata että myös matkajuttuja on luettu, vaikka luulen ettei kovin moni ole tänä vuonna vieraillut Sukuloiden viinitilalla Piemontessa. Tulevien matkojen suunnittelu ja niistä haaveilu on varmasti ollut monella kuitenkin mielessä. Piemonte on mainio paikka aloittaa matkailu kun se meille taas sallitaan.

12. Italialainen oliivileipä

Tämä on koko listan tuorein postaus. Italialainen oliivileipä nousi heti suosituksi, vaikka yleensä etenkin hakukoneiden löydettävyys ottaa oman, joskus pitkänkin, aikansa. Olen huomannut että myös muut leipäreseptit ovat olleet tänä vuonna luettuja. Sitä tosin ihmettelen ettei koronakevään hitti Banana Bread yltänyt listalle.

13. Moselin laakso – Saksa kauneimmillaan

Voi kaunis Moselin laakso. Jo pelkästään jutun kuvien katselu lievittää hieman matkakuumetta. Tai ehkä lisää sitä. Riippuu tilanteesta. Kiva kuitenkin huomata että Moselista kertova juttu on mieleenne. Pidän siitä itsekin.

2 kommenttia

  • Noora / Seikkailumielellä

    Mikä siinä onkin, että Auschwitz pitää pintansa vuodesta toiseen, jopa keskellä pandemiavuotta 😀 On meinaan omassakin blogissa aina ja ikuisesti yksi luetuimmista postauksista.

    • Martina

      Niinpä, luulisi että tänä vuonna on ollut riittävästi kurjuutta muutenkin. Ehkä se vaan on niin kiinnostava aihe ja toisaalta laittaa omat murheet mittakaavaan.