Baarit ja kahvilat,  Helsinki,  Kotimaa,  Yleinen

Chjokon Chocolate High Tea, Helsinki

Pienen suklaapuodin pöydille on katettu valmiiksi houkuttelevan näköiset kerrostarjottimet, iso pullollinen vettä ja hieman mehua. Tiskille kerrotaan maksamisen yhteydessä halutaanko herkkujen kanssa juoda kahvia vai teetä ja pian pöytään kannetaan pyydetty juoma. Tunnelma pienessä suklaapuodissa on kotoisa ja lämmin.

Suurimman huomion varastaa pöydässä komeileva kerrostarjotin täynnä herkkuja. Alimmalla kerroksella on muutama suolainen naposteltava, joista etenkin minicroissantit maistuvat ihanalta ja vievät ajatuksemme välittömästi takaisin Nizzaan, jossa vietimme taannoin hauskan pitkän viikonlopun. Kerrostarjottimen ylimmällä kerroksella on samoja konvehteja kuin puodin vitriinissä on myytävänä ja keskimmäiseltä kerrokselta löytyy muuta makeaa, kuten värikkäitä macaronseja, suklaakakkua ja keksiä. Nam, käydään kimppuun!

chjokohightea-5

Istumme ystäväni kanssa ikkunapöytään ja maistamme juomiamme. Minä otan kahvia, jotta pysyn hereillä koko pitkän päivän ja ystäväni tilaa teetä. Kahvia kannetaan pöytään reilusti, mutta teetä olisi voinut olla enemmänkin. Olisi myös hauskaa jos teelaadun saisi valita itse, mutta eipä mennä nyt pikkuasioihin tämän enempää. Pääasia oli että juomat maistuivat.

Chjokon Chocolate High Tea on Suklaabrunssin tilalle tullut uutuus, joka kulkee ainakin tarjoilijan mukaan nimellä brunssi, mutta joka muistuttaa mielestäni hyvin paljon iltapäiväteetä. Niin tai näin, konsepti on ihana ja vastaavia saisi olla Helsingissä enemmänkin.

chjokohightea-3

Me tallustelimme Chjokoon lauantain viimeiselle kattaukselle, joka alkoi iltapäivällä kello kahdelta. Aikaa herkutteluun olisi pari tuntia, sillä puoti sulkee ovensa neljältä. Me istuimme pöydässä koko kaksituntisen höpötellen niitä näitä ja syöden kaikessa rauhassa kerrostarjottimen antimia.

Minusta tällaisiin herkutteluhetkiin kuuluun olennaisena osana se, että herkkuja syödään hitaasti ja ainakin meillä on ollut tapana syödä herkut samaan tahtiin niin, että voimme kommentoida kutakin suupalaa muun juoruilun ohessa. Herkkujen syöntijärjestys mietitään tarkkaan ja välissä pidetään pieniä taukoja, jolloin voi jutella ja maistaa kahvia tai teetä.

chjokohightea-11

Me saimme herkutteluun kulumaan tosiaan sen pari tuntia ja tuntui jopa, että lopussa tuli hieman kiire. Siksi olimme ihmeissämme kun muut samaan kattaukseen osallistuneet nousivat pöydästä siinä vaiheessa kun me olimme maistaneet vasta muutamaa herkkua. Mihin niillä oli kiire? Ei tällaisia herkkuja saa hotkia!

Kukin tavallaan tietysti, mutta kuten jo sanoin, iltapäiväteen tyylisissä konsepteissa ideana mielestäni on juuri se, että herkuista nautitaan kaikessa rauhassa. No, saimmepa juoruilla rauhassa ilman että naapuripöydässä kuunneltiin juttujamme.

chjokohightea-6

Kruununhaan kaduille alkoi sataa vetistä räntää, mutta ulkona vallitseva harmaan masentava sää ei haitannut herkutteluhetkeämme. Ihastelimme suklaapuodin tarjontaa ja ostin vielä ennen puodin sulkeutumista pienen tuliaisen tupareihin, joihin olin seuraavaksi suuntaamassa. Söpöjä lahjaideoita oli paljon ja tänne kannattaakin suunnata myös silloin, kun on tarvetta pienelle tai vaikka vähän isommallekin suklaiselle lahjalle. Omia tuliaisia tietenkään unohtamatta.

Chocolate High Tean herkut olivat juuri niin hyviä kuin miltä ne näyttävätkin. Konvehdit sulivat suussa ja macaronsit olivat ihanan pehmeitä ja raikkaan makuisia. Oli myös hyvä, että joukossa oli vähän suolaista purtavaakin, muuten makean ähky olisi ollut valtava. Nyt syötävää oli juuri sen verran, että kaiken sai nautiskeltua, mutta yhtään enempää ei olisi kyllä mahtunut.

chjokohightea-2

Myös Meanwhile in Longfield -blogin Huli on testannut ystävänsä kanssa Chocolate High Tean ja hänen postauksensa voit käydä lukemassa täältä. Herkkutarjottimen valikoima näyttäisi olleen melko erilainen heidän vierailunsa aikana ja ehkä hieman monipuolisempi, vai kuvittelenko vaan? Toisaalta vaihtelu on hyvä juttu, etenkin jos ja kun Chocolate High Tealla tulee käytyä useamminkin. On kiva maistella erilaisia herkkuja, joten on ihan positiivista, ettei joka viikonloppu ole tarjolla samoja makuja.

Tämä oli tosi kiva tapa viettää lauantai-iltapäivää. Jos iltapäivätee konseptina kiinnostaa, niin käypä lukemassa myös muut Helsingissä testaamamme iltapäiväteet. Täältä löytyy juttu Salutorgetin iltapäiväteestä ja täältä Kämpin vastaavasta. Ja kuten jo sanoin, lisää vastaavia Helsinkiin, kiitos!

chjokohightea-7

Täältä löydät vielä vinkkejä iltapäiväteen järjestämiseen kotona.

Kommentit pois päältä artikkelissa Chjokon Chocolate High Tea, Helsinki