Reseptit

Sitruunaiset reseptit

Sitruuna ja muut sitrushedelmät ovat lemppareitani. Sitruuna on myös Tasty Travelissimon tunnus ja kun selailin reseptiarkistojamme, huomasin että ihania sitruunaisia reseptejä on kertynyt jo paljon. Viime kesänä osa niistä nousi suosioon ja blogin luetuimpien juttujen listalla keikkui useampi sitruunainen resepti.

Maistuuko sitrushedelmät sulle? Jos vastasit kyllä, selaa eteenpäin ja nappaa reseptit talteen. Kunkin ruoan otsikkoa klikkaamalla pääsee reseptiin.

Parhaat sitruunaiset reseptit

Sitruuna-kanttarellipasta

Kipakka sitruuna-kanttarellipasta on yksi Tasty Travelissimon kaikkien aikojen suosituimpia reseptejä. Siinä maistuu kesän parhaat maut ja pasta on helppo valmistaa myös simppelimmässä kesäkeittiössä.

Sitruuna-marenkipiiras

Tämä on oma lempparini. Pirteää sitruunaa, pehmeää marenkia ja rapeaa keksipohjaa sisällään pitävä sitruuna-marenkipiiras on aivan ihana herkku.

Kanapiccata

Valkoviinissä sitruunan ja kapristen kera kypsennetyn kanan nimi on kanapiccata ja jestas miten hyvää se onkaan. Nauti rikottujen perunoiden kera.

Sitruuna-rosmariinivoi ja sitruuna-rosmariinipähkinät

Eräänä aamuna vuosia sitten katoin pöytään sitruunan ja rosmariinin makuisia herkkuja. Kumpikin kuuluu lempimakuihini, mutta se mitä en postauksessa kerro on se, että kärsin tuolloin aivan jäätävästä raskauspahoinvoinnista. Yhdistin etenkin rosmariinin tämän aamiaisen jälkeen pitkään siihen että on huono olo. Siitä huolimatta reseptit ovat toki varsin mainioita ja voisin jopa kokeilla niitä itsekin nyt kun raskauspahoinvointi on erittäin kaukainen muisto vain.

Key Lime Pie

Key Lime Pie on ihana klassikko Floridan Keys-saarilta. Myös samalla ohjeella sitruunoista tehty piiras on kokeilemisen arvoinen.

Sitruunarisotto

Sitruunarisottoja löytyy Tasty Travelissimosta kaksikin kappaletta. Tämä on oma versioni, jossa sitruuna maistuu kipakasti ja joka viimeistellään paahdetuilla pinjansiemenillä.

Pian sitruunainen risotto

Pian sitruunainen risotto on lempeämpi kuin minun käsialaani oleva risotto. Siihen antaa makua myös ihana rosmariini.

Crepes Suzette

Crepes Suzettesta aikojen alussa ottamani kuvat ovat niin kaameita etten nosta niitä tähän, mutta otsikon linkin takaa löytyy rumien kuvien lisäksi vallan mainio resepti, jossa perinteiset letut maustetaan sitruksilla. Nam.

Lemon Posset

Lemon Posset on käsittämättömän helppo ja käsittämättömän herkullinen resepti. Kokeile myös muilla sitrushedelmillä.

Sitruunainen yrttiöljy

Sitruksen makua ruokaan kuin ruokaan voit tuoda sitruunaisella yrttiöljyllä. Jos joku ei muka tykkää sitruunasta, voi hän jättää öljykipon rauhaan siinä missä tosifani läträä koko kulhon tyhjäksi.

Kommentit pois päältä artikkelissa Sitruunaiset reseptit