Kanaruoat,  Lisukkeet,  Reseptit

Kanapiccata ja rikotut perunat

Kanapiccata. Kuulostaa vähän Italialta, mutta en jostain syystä tunnista sitä italialaiseksi. Ei kun google esiin siis ja kysymään, mikä ja mistä kotoisin on kanapiccata?

Sana piccata tulee tosiaan Italiasta. Tarkemmin ottaen Pohjois-Italiasta Milanon ja Lombardian alueelta. Se tarkoittaa ohueksi nuijitun vasikanlihan pyörittelyä vehnäjauhoissa ja kypsentämistä valkoviinissä sitruunan ja kapristen kera. Kuulostaa kieltämättä hyvinkin keskieurooppalaiselta.

Kanasta tehty piccata taas on tunnetumpi USA:ssa. Itse törmäsin reseptiin Vera Jordanovan Don’t Miss A Bite -keittokirjan sivuilla, joilla Vera jakaa makumuistojaan maailmalta. Kanapiccata on yksi niistä ja todella herkullinen sellainen.

Kana piccata

4 annosta

  – 4 broilerin rintafilettä
  – 1 dl vehnäjauhoja
  – voita ja öljyä paistamiseen
  – 2,5 dl kuivaa valkoviiniä
  – sitruuna
  – 4 rkl kapriksia

Halkaise broilerin rintafileet vaakasuuntaisesti niin että saat yhdestä fileestä kaksi ohutta viipaletta. Nuiji viipaleet lihanuijalla ja pyörittele ne sitten vehnäjauhoissa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ruskista broilerit voin ja öljyn seoksessa. Siirrä lihat hetkeksi sivuun ja kaada pannulle valkoviini samalla kun raaputat puulastalla pannun pohjalta maut irti. Kun viini kiehuu, lisää broilerit takaisin nesteeseen. Laita jokaisen fileen päälle sitruunan viipale ja muhittele kannen alla 5-10 minuuttia.

Ota sitten broilerit taas pois liemestä lisätäksesi siihen nokareen voita ja kaprikset. Sekoittele kunnes voi sulaa. Nauti broilerit kastikkeen ja rikottujen perunoiden kera. Meillä oli myös uunissa paahdettua sipulia.

Rikotut perunat

4 annosta

  – 1 kg perunoita
  – 4 valkosipulinkynttä
  – suolaa
  – öljyä paistamiseen

Keitä perunat suolatussa vedessä. Kuullota odotellessa kuorittuja ja pilkottuja valkosipulinkynsiä pannulla öljyssä. Kun perunat on keitetty pehmeiksi riko ne kevyesti haarukalla ja lisää pannulle valkosipulin ja öljyn kaveriksi. Ruskista rikottujen perunoiden molemmat puolet.