Reseptit,  Yleinen

Parhaat sienireseptit

Täytyy myöntää, että olen pitänyt pienestä pitäen sienimetsällä olemisessa eniten mustikoiden syömisestä ja metsän hiljaisuuden kuuntelemisesta, en niinkään sienien etsimisestä. Olen kuitenkin ollut usein perheen mukana metsällä ja iloinnut kun saalista löytyy. Sienien syöminen on nimittäin ollut minulle aina hyvin mieleistä puuhaa. Kunhan joku muu kerää ja puhdistaa ne.

Blogiin on kertynyt vuosien aikana useita sienireseptejä ja keräsin alkavan syyskuun kunniaksi tähän niistä parhaimmat. Mukana on niin risottoja kuin keittojakin sekä perinteistä muhennosta, sienipasteijoita ja piirakkaa. Reseptissä voi käyttää niitä sieniä mitä kaupasta metsästä sattuu löytymään. Suosittelen kuitenkin välttämään kärpässieniä.


1. Sienimuhennos
Aloitetaan melko perinteisellä sienireseptillä eli sienimuhennoksella, joka sopii lisukkeeksi monenlaisen ruoan kanssa. Luksusta on jos sen kaverina tarjoillaan poronsisäfilettä sekä tuhtia punaviiniä.


2. Helpot sienipasteijat
Tästä ei sieniresepti paljon helpommaksi muutu. Sienipasteijoiden avulla on helppo huijata nirsommatkin lapset (ja aikuiset) syömään sieniä.


3. Sitruuna-kanttarellipasta
Sitruuna-kanttarellipasta edustaa raikkaampaa ja kesäisempää sienireseptiä. Tämä on yksinkertaisuudessaan kerrassaan ihanaa!


4. Sieni-pekonipiirakka
Onko mitään parempaa kuin tuhti sieni-pekonipiirakka syksyisen metsälenkin päätteeksi?


5. Ranskalainen metsäsienikeitto
Ranskalaisessa metsäsienikeitossa maistuu timjami, valkosipuli ja loraus väkevää viiniä. Maku viimeistellään ranskankermalla ja ruohosipulilla.


6. Helppo sienikeitto
Tämä on yksi luottoresepteistäni, joka on samalla yksi ensimmäisiä ruokia, joita tein kun muutin pois kotoa.


7. Suppilovahverorisotto
Suppilovahverorisotto on lohturuokaa parhaimmillaan. Kun sen parittaa poron ulkofileen kanssa, on ruoassa juhlan tuntua. Tätä tarjoaisin ulkomaalaiselle vieraalleni.


8. Jamien sienirisotto
Viimeisimpänä mutta ei todellakaan vähäisimpänä on Jamie Oliverin sienirisotto, joka on ei enempää eikä vähempää kuin kautta aikain kirkkaasti luetuin postauksemme. Tuhannet lukijat eivät voi olla väärässä – Tätä risottoa on pakko kokeilla!

Mitä mieltä sinä olet sienistä ja sienestämisestä? Ilmianna paras sienireseptisi kommenttiosioon!

Kommentit pois päältä artikkelissa Parhaat sienireseptit