Kotimaa,  Yleinen

Porvoon kolme ihaninta kuppilaa

Porvoossa parasta on vanhoilla mukulakivikaduilla kaikessa rauhassa tallustelu ja vanhan porvoon viehättävän tunnelman aistiminen. Välillä piipahdetaan sisään pieneen puotiin, jossa voi tehdä suloisia sisustuslöytöjä, ostaa lahjan ystävälle tai vain katsella kauniita esineitä. Me olemme ehkä hieman yllättäenkin kolunneet Porvoon antiikkikauppoja, joista olemme tehneet muutaman löydön blogin ruokakuvauksia varten.

Putiikkien kiertelyn lomassa on kiva istahtaa välillä alas keräämään energiaa kahvikupin tai viinilasin äärelle. Kesällä aurinkoiset terassit kutsuvat viettämään kiireettömiä hetkiä ja talvella sisällä kahvilassa nautittu kuppi kuumaa lämmittää mukavasti. Tällaisia hetkiä varten meillä on jo muutama suosikki, joita kutsun tässä kuppiloiksi, sillä mukana on kaksi kahvilaa ja yksi viinibaari. Tosin saa siitä viinibaaristakin erinomaista espressoa, joten voisi sitäkin kai kutsua myös kahvilaksi. Joka tapauksessa, tässä on kolme lempparikuppilaamme Porvoossa.

Pienisuklaakahvila-2

Pienisuklaakahvila-5

Pienisuklaakahvila-7

Pienisuklaakahvila-8

Pienisuklaakahvila-6

1. Pieni Suklaakahvila
Kirkkotori 1

Porvoon kirkon kupeessa aukion laidan vanhassa keltaisessa talossa sijaitsee Pieni Suklaakahvila, josta saa ainakin minun mielestäni maailman parasta suklaakahvia. Jo se on erinomainen syy tulla Suklaakahvilaan kahville. Suklaakahvin lisäksi maistelimme kahvilassa suklaisia leivonnaisia ja ihastelimme vanhaa aikaa henkivää söpöä miljöötä, tutkimme ikkunalaudalla olevaa kirjavalikoimaa ja nautiskelimme kaikessa rauhassa hiljaisesta kahvihetkestämme.

Pienen Suklaakahvilan vieressä on Pieni Suklaatehdas, jonka yhdeksän neliön kokoisesta myymälästä voi ostaa tehtaassa valmistettuja suklaatuotteita ja myös sitä ihanaa suklaakahvia, jota suklaakahvila tarjoilee. Minä ostin ensimmäisellä visiitillämme kotiin pussillisen pehmeän makuista suklaakahvia ja seuraavalla Porvoon reissullamme kiipesin jo kovin painavan vauvamahani kanssa kirkonmäen ylös hakemaan äidille pussin lempikahviani.

Pienen Suklaatehtaan nettisivuilla todetaankin varsin osuvasti, että kun saa Pienestä Suklaatehtaasta ostetun lahjan, tietää lahjan saaja, että sen antaja on nähnyt vaivan ja kiivennyt mäen ylös valitsemaan lahjan juuri sinulle. Ja todellakin, tällä kertaa voin todellakin sanoa nähneeni vaivaa, kun kiipesin mäkeä ylös raskauden hidastamilla liikkeilläni joutuen pitämään ainakin kaksi lepotaukoa kesken mäen. Vaan olihan se sen arvoista.

eloisawinedeli-7

eloisawinedeli-6

eloisawinedeli-1

eloisawinedeli-3

eloisawinedeli-5

2. Eloisa Wine & Food
Rauhankatu 20

Eloisa Wine & Food sijaitsee parin korttelin päässä vanhasta Porvoosta, joten se lienee hieman tuntemattomampi paikka Porvoon kävijöiden keskuudessa. Pieni koukkaus vanhoilta mukulakivikaduilta kuitenkin kannattaa. Kävele vaikkapa joenrantaa pitkin ja nouse sitten ylös pitkin Runebergin puistoa. Rauhankadulta löydät viihtyisän viinibaarin, jonka sisään kannattaa astua. Tai voi siihen terassillekin jäädä, etenkin jos siinä soitetaan livemusiikkia.

Eloisa Wine & Foodista löytyy kattava valikoima erilaisia viinejä ja lista päivittyy sitä mukaa, kun sille löytyy sopivia helmiä ja erikoisuuksia. Viinibaarissa järjestetään myös viinitastingeja ja oman sellaisen voi tilata koska vaan omaan pöytäänsä. Meidän visiitillämme Henkka maisteli muutamaa tarjoilijan suosittelemaa viiniä samalla kun minä join alkoholitonta skumppaa ja erinomaista espressoa.

Viinin ja kahvin lisäksi kuppilasta saa tapaksia, lounasta sekä sunnuntaibrunssia, johon kuuluu tietysti lasillinen kuohuviiniä. Huomasinpa nyt nettisivuja selatessani, että Eloisa Wine & Food tarjoilee myös iltapäiväteetä. Se on pakko päästä testaamaan! Olen kaivannut Suomeen lisää iltapäiväteekonseptista innostuneita kahviloita ja tässä sellainen on näköjään ollut koko ajan silmieni alla. Tänne palaamme ehdottomasti myös siksi, että minäkin haluan päästä maistamaan paikan viinejä.

kahvilafanny-2

kahvilafanny-1

kahvilafanny-5

kahvilafanny-6

kahvilafanny-4

3. Cafe Fanny
Välikatu 13

Jos Eloisa Wine & Foodiin ei tule eksyttyä vahingossa, on Cafe Fanny varmasti monen ensimmäinen valinta jo ihan sen keskeisen sijainnin ansiosta. Raatihuoneentorilla sijaitsevan Fannyn terassia ei voi olla huomaamatta ja se on kieltämättä melkoisen houkutteleva näky auringonpaisteessa.

Terassin lisäksi myös kahvilan sisätilat ovat viehättävät ja vitriinistä löytyy jos jonkinlaista suolaista ja makeaa herkkua. Myös juomatarjonta on kattava. On erikoiskahveja, niihin lukuisia makusiirappeja, limuja ja alkoholijuomiakin, sillä kahvilassa on täydet anniskeluoikeudet. Lapset viihtyvät leikkinurkkauksessa ja kuumana kesäpäivänä maistuu jäätelö.

Me istahdimme Fannyn terassille nautiskelemaan minttusuklaalattea, kahvia ja ottipa Henkka kahvinsa kaveriksi annoksen amarettoakin, osittain pienen väärinkäsityksen takia tosin, mutta se ei haitannut. Tämä väärinkäsitys oli vain mukava vahinko. Makeasta valikoimasta jaoimme omenapiiraan ja janojuomaksi valitsin houkuttelevasta limuvalikoimasta Laitilan Limone limettilimonadin.

Mitkä ovat sinun Porvoon lempikuppilat?

Pienisuklaakahvila-3

eloisawinedeli-2

2 kommenttia

    • Martina

      Olen samaa mieltä, persoonallisuus on juuri se mikä tekee näistäkin kahviloista viehättäviä. Kiva kun eksyit tänne ja kiitos kehuista! Toivottavasti tulet blogiimme uudestaankin! 🙂