Helsinki,  Kotimaa,  Ravintolat

Meripaviljongin brunssi, Helsinki

Ihastuimme jo vuoden takaisella ensisilmäyksellämme Säästöpankinrannassa kelluvan Meripaviljongin merelliseen miljööseen ja herkkuihin, jotka maistuvat erityisen hyvältä ravintolan isoista ikkunoista aukeavaa Helsingin merimaisemaa katsellessa. Olen hehkuttanut aiemminkin rakkauttani Helsinkiä kohtaan ja täällä se kukoistaa erityisen kirkkaana.

Kirkas oli myös taivas kun saavuimme testaamaan Meripaviljongin uuden brunssin eräänä sunnuntaiaamupäivänä. Päivälle oli luvattu sadetta, mutta onneksemme aurinko paistoi brunssimme aikana keväisen kirkkaana. Meripaviljongin miljöö on erityisen kaunis aurinkoisella kelillä, kun valo pääsee sisään isoista ikkunoista heijastuen merenpinnan kautta kahta valoisampana.

meripaviljonki-18

meripaviljonki-11

meripaviljonki-1

Meripaviljongin brunssi jatkaa ravintolan merellistä linjaa tarjoillen monipuolisesti kala- ja äyriäisruokia sekä niiden kaveriksi runsaan valikoiman kauden kasviksista valmistettuja herkkuja. Myös kananmunaruokia löytyy raikkaalta brunssilta, jota voisi luonnehtia myös terveelliseksi. Kalaa, kasviksia, kananmunaa ja sopivasti makeaa jälkiruoaksi. Kuulostaa erittäin hyvältä ja siltä se myös maistui.

Olin tutkinut menua etukäteen pienellä jännityksellä. Moni kalaruoka kun on kielletty raskaana olevalta, mutta ilokseni sain huomata, että löysin brunssilta todella paljon syötävää. Oikeastaan jopa enemmän kuin tavallisesta brunssipöydästä. Vain muutama kalaruoka jäi maistamatta. Lehtikuohuakin löytyi tavallisen kuohuviinin vaihtoehdoksi, mistä tämä tyttö oli erittäin iloinen. Saatoin jopa hihkua urposti kun sain lempijuomaani lasiini. Pienet on möhömahan ilot.

meripaviljonki-3

meripaviljonki-6

meripaviljonki-4

Kuohuvalla kippistelyn jälkeen hyökkäsimme buffet-pöytien kimppuun. Alkuruoat oli laitettu esiin todella houkuttelevasti ja esillepanoon merellisine somisteineen oli selvästi panostettu. Omaksi lempparikseni nousi parsa kananmunatartarin kera sekä focaccia-leipä, kun taas Henkka kehui lohipastramia viherpippuri-kapriskreemillä. Myös perinteinen perunan ja sillin yhdistelmä oli erittäin toimiva ja täällä jopa keitetyt perunat ovat erityisen maukkaita.

meripaviljonki-10

meripaviljonki-15

Pääruoat löytyvät keittiön edustalta kupujen alta ja saimme yllättyä siitä, miten hyviä lämpimät brunssiherkut olivat. Lämmin buffet on valitettavan usein pettymys, mutta täältä kupujen alta löytyi herkkuja, jotka eivät olleet hätkähtäneet lämpimässä muhimisesta vaan maistuivat erittäin herkulliselta. Piirasta, munakasta, kalaa ja suolaista muffinssia. Toimii.

meripaviljonki-16

meripaviljonki-8

meripaviljonki-7

Jälkiruokapöydästä löytyi raikkaita hedelmävartaita karvasmantelikerman kera. Minä pidin yhdistelmästä todella paljon ja ilahduinkin siitä, että menuun oli uskallettu valita makuja, jotka eivät ehkä uppoa ihan jokaiselle. Karvasmanteli saattaa jakaa mielipiteet jopa meidän kahden hengen pöytäseurueessa, mutta minusta se maistui ihanalta hedelmävartaiden kaverina. Myös raparperipiirakka vaniljamascarponen kera oli hyvää ja juustovalikoimakin oli ilmeisen toimiva.

Jos jotain jäimme kaipaamaan niin se olisi ollut pieni suklainen makupala jälkiruokakahvin kanssa. Esimerkiksi suklaakonvehti olisi riittänyt täydelliseen brunssinautintoon kaltaiselleni suklaafanille. Ei täydellisestä kauas jääty nytkään ja rankkasimmekin Meripaviljongin brunssin parhaaksi pitkään aikaan. Nyt tiedän minkä brunssin mainitsen kun ystävät kysyvät suosituksia.

Meripaviljongin brunssi on tarjolla sunnuntaisin klo 11-16 ja se maksaa 29,50 euroa. Alle 12-vuotiaat lapset syövät puoleen hintaan. Pöytävaraus kannattanee tehdä, jotta pääsee varmasti merellisten brunssiherkkujen ääreen.


Yhteistyössä Ravintola Meripaviljonki

meripaviljonki-5

meripaviljonki-17

meripaviljonki-13

Lue myös Hulin postaus Meripaviljongin brunssista.

4 kommenttia

    • Martina

      Tämä oli aika lailla täydellinen. 🙂 Toivotaan että Meripaviljonki on juhannuksena auki ja että silloin on aurinkoinen sää. Ravintolassa on ihana valo silloin kun aurinko paistaa.

      Mulla on muuten jääkaapissa Lehtikuohun kanssa samaa sarjaa oleva Karpalokuohupullo. Oli pakko napata mukaan kun näin sen kaupassa. En ole vielä maistanut, mutta odotukset on korkealla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *