Kasvisruoat,  Lisukkeet,  Reseptit

Rosmariiniperunat

Yksi lempilisukkeistani on ehdottomasti rosmariiniperunat. Rapeaksi paahdetut perunat reilulla rosmariinimäärällä ja suolalla maustettuna maistuvat hyvältä sellaisenaankin ja kun haluan hemmotella itseäni, paistan perunoiden kaveriksi kunnon pihvin. Muuta ei sitten tarvitakaan. Tai ehkä vähän vihersalaattia tai neulapapuja niin on jotain vihreääkin lautasella.

Tällä kertaa tein rosmariiniperunoita ranskalaiseen tapaan pannulla paistaen. Jauhoisiin perunoihin paahdettiin ensin rapea pinta kovalla lämmöllä, minkä jälkeen ne haudutettiin pehmeiksi kannen alla. Mausteeksi tuoretta rosmariinia, suolaa ja pippuria. Valmista! Ja kyllä muuten maistui hyvälle.

rosmariiniperunat-2

Rosmariiniperunat
4-6 annosta

– kilo jauhoisia perunoita
– öljyä tai voita
– tuoretta rosmariinia
– suolaa ja pippuria

Kuori ja pilko perunat parin sentin kokoisiksi paloiksi. Laita perunat sitten kulhoon ja peitä ne kylmällä vedellä. Anna olla vedessä vartin verran.

Huuhtele perunat, valuta ne ja kuivaa vielä keittiöpyyhkeeseen. Paista perunoita reilussa öljyssä (tai voissa) ensin melko kuumalla niin että pinnat ruskistuvat. Vältä perunoiden turhaa pyörittelyä etteivät jauhoiset perunat mene heti säpäleiksi. Käännä vasta kun yksi puoli on kunnolla ruskistunut.

Lisää vielä hiukan öljyä tai voita ja mausta perunat suolalla ja pippurilla. Alenna lämpöä ja jätä muhimaan kannen alle 20-30 minuutiksi tai kunnes perunat ovat pehmenneet. Kääntele välillä, jotta perunat kypsyvät tasaisesti.

Lisää tuore rosmariini loppuvaiheessa ja tarkista maku. Yleensä tässä kohtaa tarvitaan vielä hieman suolaa eikä muutama rouhaisu mustapippurimyllystäkään ole huono idea.

rosmariiniperunat-3

2 kommenttia