Kotimaa,  Perhematkailu,  Porvoo,  Ruokamatkailu

Bosgård – luomulihaa ja maalaistunnelmaa Porvoossa

Kävin Bosgårdin tilalla ensimmäisen kerran kuluvan vuoden huhtikuussa ystävieni kanssa. Tykkäsin paikasta niin, että halusin viedä myös perheeni sinne.

Huhtikuussa charolaiskarja näkyi vain lautasillamme, mutta heinäkuun lämmössä komeita eläimiä voi ihailla myös laiduntamassa idyllisissä maalaismaisemissa. Kauniina kesäpäivänä oli mukavaa maleksia tilan pihapiirissä.

Lapset kiipesivät traktoriin ja minä muistelin lapsuuden kesiä mummolassa, jossa navetan elämän kiertokulku tuli tutuksi aina vasikan syntymästä teurastajan vierailuun saakka. Pidän itseäni onnekkaana kun vierailuidemme aikaan osui sekä lehmän syntymä että kuolema. Kuinka moni kaupunkilaislapsi on ollut todistamassa eläimen syntymää?

Siinä missä kaupungissa käytiin lenkillä koirien kanssa, ulkoilutimme me mummolassa vasikoita. Haimme niiden kanssa postin hiekkatien päästä isomman tien varresta ja joskus vasikan pillastuessa roikuin sen perässä vatsallani narusta tiukasti kiinni pitäen. Olin luvannut etten päästä eläintä karkuun.

Bosgårdissakin näkyi olevan vasikoita leppoisalla päivälevollaan. Lapsetkaan eivät hätkähtäneet kun kerroimme syövämme samojen lehmien lihaa Bosgårdin ravintolassa. Päinvastoin pikkubloggaajat kävivät kiittämässä lehmiä siitä miten hyvältä ne maistuivat.

Ja tosiaan, hyväähän se taas oli. Huhtikuussa maistoin Bosgårdin kehuttua burgeria ja tällä kertaa otimme lihalautasen kahdelle. Annos oli niin täyttävä ettei lounaan jälkeen ollut nälkä koko päivänä. Se on aika harvinaista kohdallani. Olen tottunut syömään usein, mutta Bosgårdissa vierailun jälkeen menin loppupäivän rahkalinjalla.

Bosgård sijaitsee melkein ihanan Sannäsin kartanon vieressä ja vain reilun 10 kilometrin päässä Porvoon keskustasta. Me yhdistimme huhtikuussa Sannäs Weekendin ja lounaan Bosgårdissa. Heinäkuussa kävimme Bosgårdin visiitin jälkeen Porvoon keskustan Muumipuistossa ja jokirannassa kävelyllä.

Mitä sinä tekisit Porvoossa Bosgårdissa vierailun lisäksi?

2 kommenttia

    • Martina

      Vanha Porvoo on ihana, mutta tajusin juuri ettemme käyneet sillä puolella lainkaan, vaikka hengailimme Bosgårdin vierailun jälkeen myös jokirannassa ja kiipesimme Näsin kivelle. Tällä kertaa riitti Vanhan Porvoon ihastelu näköalapaikalta käsin. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *