Baarit ja kahvilat,  Helsinki,  Kotimaa,  Yleinen

Cafe Regatta, Helsinki

Minun ja äidin Helsinki-kierroksiin kuuluu olennaisena osana aina myös kahvitauko, joten olemme tulleet kiertäneeksi Helsingin nähtävyyksien lisäksi myös monenmonta kahvilaa, ja uusien söpöjen kahvipaikkojen löytäminen on vähintään yhtä kivaa kuin upeiden maisemien ja nähtävyyksien tiirailu. En ole kuitenkaan kirjoittanut kahvilavierailuistamme kuin pienen maininnan kuhunkin Helsinki-postaukseen, mutta nyt on tehtävä poikkeus. Töölön kierroksen kahvilahetkestä on nimittäin pakko tehdä ihan oma juttunsa, niin valloittava Cafe Regatta oli.

Merimelojien majan kupeesta aivan Taivallahden rannalta löytyvä punainen kahvilarakennus on peräisin 1800-luvulta, jolloin se toimi kalastajien verkkovajana. Nykyään punaisten seinien sisältä saa muun muassa uunituoretta korvapuustia, jonka kutsuva tuoksu leijailee kauas. Tarjolla on myös muita herkkuja ja hauska erikoisuus on se, että kahvila maksaa kahvin santsaajalle 5 senttiä santsikupista.

Kahvila pihapiireineen on täynnä hauskoja yksityiskohtia, joita bongaillessa alkaa väkisinkin hymyilyttää. Aurinkoisena kesäiltana paikka oli melkoisen täynnä ja korvapuustia sai jonottaa jonkin aikaa, mutta tunnelma ei ollut kuitenkaan millään lailla ahdas tai epämiellyttävä. Jonottaminenkin sujui rattoisasti kahvilan rekvisiittaan tutustuessa. Cafe Regatan työntekijät vaikuttivat rennoilta, melojat saivat tulla maksamaan kahvinsa vasta melonnan jälkeen ja hymy oli tiskin takana herkässä, vaikka kiirettä piisasi.

Kahvilan pihassa on monta pöytää, riittävästi tilaa koirille ja lastenrattaille sekä ihanaa tuoksua ympärilleen levittävä nuotio, jossa saa paistaa joko omia tai kahvilasta ostettuja makkaroita. Äläkä jätä väliin pihan perältä löytyvässä vessassa vierailua! Minä nauraa hihitin siellä käydessäni, ja sinullekin selviää mikä on niin hauskaa, jos käyt asioimassa kahvilan wc:ssä. Älä sitten säikähdä!

Cafe Regatta on ehdottoman ihana kesäkahvila, mutta hieman yllättävää kyllä, se on auki vuoden jokaisena päivänä. Reippaat talviulkoilijat, pistäkäähän siis korvan taakse, että Taivallahden rannasta saa kahvia ja kuumaa kaakaota paukkupakkasillakin.

Kommentit pois päältä artikkelissa Cafe Regatta, Helsinki