Jälkiruoat,  Juomat,  Reseptit,  Yleinen

Kun kesä näyttää parastaan

Arvatkaa mitä? Mulla on käynyt kerrankin tuuri loman kanssa! Tämän kevään, tai voisiko jo sanoa kesän, ensimmäinen todella lämmin ja aurinkoinen päivä oli samalla minun ensimmäinen lomapäiväni. Lämpöasteet kipusivat yli kahdenkymmenen, taivaalla ei näkynyt pilven pilveä ja minä onnekas möllötin parvekkeella samalla kun muut aloittelivat työviikkoaan sisätiloissa. Kelpaa, etenkin kun muistelee viime lomaviikkoani, jonka vietin ärsyttävän sitkeässä flunssassa, joka äityi lopulta pari kuukautta kestäneeksi keuhkotulehdukseksi. Joojoo äiti, ensi kerralla menen lääkäriin vähän aikaisemmin, enkä kärsi enää kuukausitolkulla yöunia häiritsevästä yskästä ja odota ihmeparantumista, kun antibioottikuuri veisi vaivan pois parissa päivässä.

Mutta ei puhuta siitä nyt sen enempää, sillä olen läksyni jo oppinut, ja tämä loma alkoi paremmin kuin hyvin suomalaisen kesän näyttäessä parastaan. Suomalaiseen kesään kuuluu olennaisena osana myös suomalainen siideri, jota saimme Golden Capilta kesäämme ilostuttamaan. Eniten innostuin kassista löytyneestä Lemon Soda -siideristä, josta tein ihanan pirteän kesäherkun yhdistämällä sen omatekemään sitruunajäätelöön. Nautin taivaallisen raikasta herkkua onnellinen hymy huulillani oman parvekkeen rauhassa auringon porottaessa täysillä kesältä tuoksuvalle iholle. Tältä loman kuuluukin maistua.

Sitruunainen kesäherkku

– sitruunajäätelöä (ohje löytyy täältä, ja ei, et tarvitse jäätelön tekemiseen jäätelökonetta)
– Lemon Soda -siideriä
– raastettua sitruunankuorta

Tee jäätelö viimeistään edellisenä iltana valmiiksi. Voit toki tehdä sen jo vaikka viikkoakin aikaisemmin, mutta en takaa että sitä on pakastimessa enää parin päivän päästä, sillä sitruunainen jäätelö tuntuu katoavan hyvin nopeasti parempiin suihin. Jos tekemäsi jäätelö on siis jo syöty, voit ostaa kaupasta valmista jäätelöä, vaikkei se olekaan yhtä hyvää.

Noniin, kun jäätelö on valmista, laita pallo sitä tarjoiluastiaan ja kaada kylmää siideriä päälle. Suhde voisi olla jotakuinkin sellainen, että jäätelöä on kaksi osaa ja siideriä yksi. Toinen tykkää nestemäisemmästä, toinen haluaa vain pienen siiderilorauksen jäätelöään ilahduttamaan, joten turhan tarkka ei määrien kanssa tarvitse olla. Koristele annos vielä raastetulla sitruunankuorella ja tarjoile heti mieluiten auringonpaisteiseen Suomen kesään.

Kommentit pois päältä artikkelissa Kun kesä näyttää parastaan