Jälkiruoat,  Makeat herkut,  Naposteltavat,  Reseptit,  Yleinen

Hienommat rocky roadit

Rocky roadit on ihan mielettömän ihana herkku. Niitä voi varioida loputtomiin ja ainakin salmiakkinen sekä vaahtokarkkinen versio odottavat vielä hetkeä, jolloin Keltaisessa keittiössä valmistetaan moisia suklaaherkkuja. Blogin arkistoista löytyy jo yksi Omarilla ja cashewpähkinöillä maustettu rocky road -resepti ja nyt tehdään vähän tyylikkäämpiä versioita rocky roadeista.

Hienommat rocky roadit

– valkosuklaata, maitosuklaata, tummaasuklaata tai kaikkia näitä
– Omaria, salmiakkia, gojimarjoja, inkamarjoja, pähkinöitä, merisuolaa/sormisuolaa

Sulata suklaa ja tee siitä ympyrän muotoisia levyjä leivinpaperille. Homma onnistuu helpoiten parin teelusikan avulla tai pursottamalla. Painele suklaaympyröihin gojimarjoja, inkamarjoja, salmiakkia, Omaria tai mitä ikinä haluatkin herkkupaloihisi lisätä. Anna jähmettyä jääkaapissa ja irrota sitten suklaapalat leivinpaperista. Tämä onnistuu helposti kun suklaa on kunnolla jäähtynyt.

Voit sulattaa yhden suklaalaadun sijaan kahta ja sekoittaa ne varovaisesti yhteen niin että saat kaksivärisiä suklaapaloja. Oma lempparikomboni syntyy maitosuklaasta, Omarista ja suolasta. Suolaa kannattaa ehdottomasti kokeilla, se sopii suklaan kaveriksi paljon paremmin kuin voisi kuvitella. Minä ainakin olen jäänyt ihan koukkuun suklaan ja suolan yhdistelmään. Samantyyppinen suolaisen ja makean liitto syntyy salmiakista ja suklaasta.

Kommentit pois päältä artikkelissa Hienommat rocky roadit