Espanja,  Madrid,  Ruokamatkailu,  Ulkomaat,  Yleinen

Madridin ihanimmat tapasbaarit

Etenkin tällaisille ruokamatkailijoille kuin me olemme, Madridissa ehdottomasti parasta on tapaskulttuuri. Kuten jo edellisessä tapasbaaripostauksessa kerroin, oli Madridin reissumme päätarkoitus etsiä kaupungin parhaat tapasbaarit ja kertoa niistä teille. Ja koska niitä löytyi niin paljon, on postaus jaettu kahteen osaan. Tässä niistä jälkimmäinen.

elzapatero-3

elzapatero-1

elzapatero-2

El Zapatero
Calle del Almendro 17

El Zapatero oli varmasti testaamistamme tapasbaareista sympaattisin ja lämminhenkisin. Ja myöskin pienin, mikä osaltaan selittänee sympaattisuuden. Sisään astellessamme koko baarissa oleva poppoo, eli tiskin ympärillä olevat noin 10 henkeä, toivottivat meidät tervetulleiksi ja kaksi asiakasta tarjoutui toimimaan tulkkina, sillä tiskin takana hääräävä mies ei puhunut englantia.

Muut asiakkaat lienivät joko kanta-asiakkaita tai baarinpitäjän ystäviä, niin lämpimästi he halasivat miestä lähtiessään. Minulle tarjottiin penkkiä kun sellainen vapautui ja tunsimme muutenkin olevamme kuin kotonamme. Ihana paikka. Niin ja se viinin kanssa maistelemamme kinkkuleipä sekä viinilasin kylkiäisenä tulleet juustopalat maistuivat herkullisilta. Tiskin takana ollut mies loihti ne pienenpienessä keittiössä ja tarjoili herkut lämpimästi hymyillen.

casagonzales-3

casagonzales-1

casagonzales-2

Casa Gonzales
Calle Leon 12

Casa Gonzales oli melkoinen näky ilmestyttyään näköpiiriimme nurkan takaa. Ikkunan värikkäät paperipallot ja tivolimainen tunnelma hämmensivät ja hetken sisällä näkyvää tiskiä ja jäätelöallasta ulkopuolelta katsellessamme mietimme, onko tämä ollenkaan etsimämme paikka. Saako täältä viiniä ja tapaksia? Seinällä oli kuitenkin rivi viinipulloja ja peremmälle astuessamme näimme korkeat baaripöydät, joiden ääressä joku maisteli vuohenjuustoleipiä.

Niinpä istahdimme mekin baaripöytään ja pyysimme menun. Tilasimme juustovalikoiman ja lasilliset punaviiniä. Naistenhuonetta etsiessäni löysin takaosasta vielä isomman ruokailutilan pöytineen. Pian koko paikka oli täynnä herkuttelijoita. Viinipullojen alla olevassa hyllyssä oli myytävänä myös pieniä ruokatuliaisia ja alkuhämmennyksestä huolimatta tämä oli oikein kiva paikka. Tunnelmaltaan ne baaripöydät olivat kivemmat kuin pikaruokalamainen ja hieman nuhjuinen takahuone. Paras paikka olisi ehkä se yksi ainoa ikkunapöytä, josta voisi katsella kadulla kulkevia ihmisiä.

celsoymanolo-5

celsoymanolo-3

celsoymanolo-4

Celso y Manolo
Calle Libertad 1

Celso y Manolo oli ensimmäinen paikka, johon iltalennon laskeuduttua suuntasimme. Tapasbaari oli jo aivan täynnä, mutta tiskille mahtuu aina muutama herkuttelija. Niinpä istahdimme baarijakkaroille ja tilasimme ensimmäiset lasit viiniä ja niiden kaveriksi hieman juustoja. Sitten tutustuimme listaan tarkemmin ja tilasimme lisää purtavaa. Maista ainakin friteerattuja mustekalarenkaita ja pyydä viinisuositus tarjoilijalta.

Jos haluat pöytään istumaan tee varaus etukäteen tai kokeile onneasi ja jää jonottamaan paikkaa tiskille. Celso y Manolo oli yksi lemppareistamme ja menisin sinne mielelläni uudestaankin. Tunnelma oli tiivis ja ravintola täynnä paikallisia, mikä on aina hyvä merkki. Tämä oli oikein mainio ensikosketus Madridiin emmekä malttaneet odottaa tapasiltapalan jälkeen seuraavaa päivää ja uusia tapasbaareja.

mercadosanmigueltapas-2

mercadosanmigueltapas-3

mercadosanmigueltapas-1

Mercado de San Miguel
Plaza San Miguel

Mercado de San Miguelin kauppahalli on yksi Madridin lemppareistamme. Siellä olevista kojuista voi tilata erikoisempiakin juomia ja ruokia tai pitäytyä perinteisissä espanjalaisissa herkuissa. Mercado de San Miguelista voit lukea lisää tästä postauksesta.

mercadodesananton-2

mercadodesananton-1

mercadodesananton-3

Mercado de San Anton
Calle de Augusto Figueroa 24 B

Toinen kauppahalli Madridissa on Mercado de San Anton, joka on San Miguelia valoisampi ja modernimpi. San Antonissakin on kojuja, joista voi tilata herkkuja ja jäädä syömään niitä tiskille tai pöytien ääreen. Mercado de San Antonissa on myös suosittu kattoterassi, jossa joimme melkoisen tujut GT:t.

Siitä kuten muistakin Madridin kattoterasseista kuitenkin lisää myöhemmin. Nyt on sinun vuorosi kertoa parhaat tapasbaarivinkkisi Madridiin. Kommenttiboksi on avoinna!

Katso myös Madridin parhaat tapasbaarit osa 1/2.

celsoymanolo-1

5 kommenttia

 • Suunnaton

  Nämä täytyy ehdottomasti ottaa talteen! Olen jotenkin onnistunut välttämään Madridin (yhtä pikavisiittiä lukuunottamatta), ja se on yksi todennäköisimmistä Euroopan matkakohteista. Ja kun sinne joskus pääsen, tapakset on varmasti yksi matkan pääaiheista 🙂

  • Martina

   Tapasmatka Madridiin on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen. Tuntuu että Madrid on jäänyt tunnetumpien kaupunkien varjoon ja Suomestakin tehdään enemmän matkoja vaikkapa Barcelonaan kuin Madridiin. Madrid on kuitenkin ihana etenkin ruoka- ja viinimatkakohteena, joten suosittelen ehdottomasti käymään siellä enemmänkin kuin pikavisiitin verran! 🙂

 • Jenni / Unelmatrippi

  Ihan mahtavaa, tämä tuli kuin tilauksesta! Olen menossa maaliskuussa Madridiin, ja tarkoitus todellakin on päästä paikallisten tapasten ääreen (muun ohjelman lomassa toki). Nämä vinkit menevät listalle. 🙂