Espanja,  Madrid,  Ulkomaat,  Yleinen

Täydellinen päivä Madridissa – Koe ainakin nämä

Madrid on helposti käveltävissä, vaikka etäisyydet saattavat näyttää kartalla pitkiltä. Me yllätyimme monta kertaa siitä, miten nopeasti olimme kävellen perillä, vaikka karttaa katsoessa näytti, että matka on paljon pidempi kuin mitä se todellisuudessa oli. Lyhyiden välimatkojen ansiosta Madridista saa hyvän käsityksen yhdenkin päivän aikana.

Madridin parasta antia ovat tapasbaarien herkut, espanjalaiset viinit ja sangria. Myös ostosmahdollisuudet ovat hyvät ja erilaisia nähtävyyksiäkin riittää kaikille. On museoita, ihanan vehreä ja iso puisto, upeita rakennuksia, eloisia aukioita sekä kattoterasseja.

Me kiertelimme Madridissa ruokateemalla, mutta koska koko ajan ei voi syödä, kurkistimme tärkeimmät nähtävyydetkin. Koostimme postauksen, jonka avulla päivästä Madridissa saa eniten irti. Tässä siis meidän vinkit siihen, miten koet Madridin parhaat palat yhdessä päivässä. Ohjelmaan on jätetty muokkausvaraa niin, että museoista pitävät ehtivät kierrellä niiden antia rauhassa ja viinin ystävät voivat istahtaa rauhassa alas maistelemaan paikallisia viinejä.

madrid-21

madrid-22

madrid-18

Aloita Kuninkaalliselta palatsilta (Palacio Real de Madrid) kaupungin keskustan länsilaidalta. Voit mennä palatsiin sisään jos haluat tai ihailla palatsia ja sitä ympäröiviä muita rakennuksia ulkoapäin. Jos aamukahvi jäi juomatta, kävele palatsin edestä kulkevaa tietä Calle de Bailénia pitkin kohti etelää Calle de la Morerian kulmaan, jossa voit istahtaa terassille katselemaan näkymiä alas puistoon.

madrid-7

madrid-8

madrid-9

Seuraavaksi suuntaamme pikkuteitä pitkin kohti Plaza Mayorin aukiota. Aukiolla pyörimisen jälkeen maistuukin jo pieni välipala tai tuhdimpi lounas. Mercado de San Miguel sijaitsee aivan nurkan takana ja siellä saa kulumaan aikaa reippaastikin.

madrid-10

madrid-11

madrid-12

Maista kojujen herkkuja ja tilaa kaveriksi lasillinen viiniä. Tarjolla on myös erikoisempiakin herkkuja, kuten kaviaaria ja vermuttia. Me pistimme ranttaliksi ja nautimme kaviaaria shampanjan kera. Emme voineet vastustaa kun tilaisuus kerran tuli. Kerrankos sitä. Vermuttia ja sherryäkin maistoimme, mutta kummastakaan ei tullut lemppariamme.

madrid-5

madrid-1

madrid-3

Kun maha on täynnä kävele Calle Mayoria pitkin Sol-aukiolle. Calle Mayorilla on ostosmahdollisuuksia ja Sol-aukiolta luoteeseen päin sijaitsee El Corte Inglésen kauppakeskus.

madrid-23

madrid-24

madrid-25

Shoppaile niin pitkään kuin shoppailututtaa (lähellä sijaitsee myös muun muassa Primark) ja piipahda välillä Corte Inglésen kattoterassille nauttimaan lasi viiniä, kuppi kahvia tai jäätelötötterö. Ihaile samalla terassilta näkyvää Capitol Buildingia eli tuttavallisemmin Schweppes-taloa.

madrid-37

Jos ja kun jalat vielä kantaa kävele Gran Viaa pitkin Retiro-puistoon. Voit kulkea myös pari pysäkinväliä metrolla jos askel painaa tai kenkä hiertää. Gran Vian ja Alcalan kadun risteyksessä katso hetki taaksesi. Katujen kulmassa sijaitsee mustakultakattoinen Metropolis Building. Ennen puistoa näet vielä Cibeles-aukion ja sitten oletkin jo melkein perillä.

madrid-32

madrid-30

madrid-33

Retiro-puistossa voit vuokrata soutuveneen ja seilata sillä pitkin tekojärveä, ihailla kristallipalatsia (Palacio de Cristal), istua terassille kannulliselle sangriaa tai katsella kun paikalliset papat pelaavat shakkia ja muita pelejä puiden varjossa. Retiro on myös oiva paikka piknik-eväiden nauttimiseen.

madrid-34

Kun puistoelämä saa riittää, kävele takaisin kohti keskustaa. Jos välipalahammasta kolottaa piipahda Calle de Leónilla sijaitsevaan Casa Gonzalesiin ja nautiskele pientä purtavaa. Suosittelemme juustolajitelmaa, jonka seuraksi kannattaa pyytää tarjoilijaa suosittelemaan jotakin viiniä.

madrid-39

madrid-38

Seuraavaksi otetaan suunnaksi Madridin paras kattoterassi Tartan Roof. Vietä siellä niin pitkä tovi kuin haluat, lepuuta jalkojasi, tilaa cocktail ja jos satut osumaan paikalle auringonlaskun aikaan, ihaile kaunista maisemaa kaikessa rauhassa. Yritä saada paikka pehmeiltä löhösohvilta.

madrid-35

madrid-36

madrid-40

Iltapalalle kannattaa suunnata Calle de la Cruzille, josta löytyy monta hyvää tapasbaaria. Meidän suosikkeja ovat ehdottomasti Taberna del Chato, Matador ja Casa Toni. La Casa del Abuelossakin voi piipahtaa maistamassa paikan legendaarista katkarapupannua.

madrid-41

schweppes-1

Tapasbaarien herkuista nauttiessa aika kuluu kuin siivillä ja maha täynnä on hyvä suunnata nukkumaan. Jos matkalle osuu vielä kivannäköinen terassi ja siltä sattuu löytymään vapaa pöytä, istahda ihmeessä yömyssylle. Madridissa on aina aikaa vielä yhdelle lasilliselle cavaa, punaviiniä tai sangriaa.

Katso lisää Madrid-vinkkejä täältä.

madrid-15

madrid-16

4 kommenttia

 • Frida Ingrid

  Hyvä Madrid-kattaus! 🙂 Itse olen myös käynyt kaupungissa todella monta kertaa, ja suunta on sinnepäin taas kuun lopussa Espanjan ja Portugalin pohjoisosien kiertelyn jälkeen. 🙂 Juurikin tuonne Bellas Artesin risteyksen kattoterassille aiotaan ainakin mennä, kun siellä ei vielä ole tullut oltua. Oliko teillä paljon jonoa sinne ja mihin kellonaikaan menitte? 🙂

  https://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

  • Martina

   Kiitos! Tässä on mielestäni kaikki oleellinen Madridissa. Tai ainakin sen perusteella mitä ehdimme viime reissullamme kiertää. Meidän vierailun aikana kattoterassille ei ollut jonoa silloin kun menimme sinne, mutta lähtiessämme pois oli jonoa kertynyt. En muista tarkkoja kellonaikoja, mutta arvioisin että olimme paikalla joskus 14 aikaan ja pois lähdimme klo 16-17 tienoilla.

  • Martina

   Madridissa riittää varmasti tekemistä ja näkemistä monelle reissulle. Olen tyytyväinen siihen miten paljon ehdimme nähdä reissumme aikana, mutta tiedän samalla, että paljon jäi vielä seuraavaan kertaan. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *