Espanja,  Madrid,  Ruokamatkailu,  Ulkomaat,  Yleinen

Madridin parhaat tapasbaarit

Ruoka- ja matkabloggaajina Madridin reissumme päätarkoituksena oli kiertää mahdollisimman monta tapasbaaria. Tutkimme etukäteen huolella tapasbaarien tarjontaa ja merkitsimme kiinnostavimmat karttaan. Niitä oli paljon emmekä mitenkään ehtisi kiertää niitä kaikkia, mutta mahdollisimman monta kuitenkin. Heti perille päästyämme kävimme iltapalalla ensimmäisessä tapasbaarissa ja seuraavana päivänä sama meininki jatkui.

Emme käyneet kertaakaan varsinaisesti pitkän kaavan mukaan syömässä vaan piipahdimme pitkin kaupungilla kiertelyn vastaan tulleisiin tapasbaareihin, tilasimme lasit viiniä sekä muutaman tapaksen tai pintxon ja jatkoimme matkaa. Pieni napostelu oli tervetullutta vaihtelua monen ruokalajin illallisien tilalle ja ihastuimme kovasti espanjalaiseen tapaskulttuuriin. Matkan aikana ei tullut kertaakaan ähky eikä myöskään nälkäkiukku, sillä söimme nälän mukaan, emmekä ahtaneet itseämme täyteen, vaikka monessa paikassa olisikin tehnyt mieli syödä koko lista läpi.

Kokosimme Madridin parhaat tapasbaarit kahteen postaukseen, sillä ne eivät vaan mitenkään mahtuneet yhteen. Tässä olisi tapasbaaripostausten ensimmäinen osa. Tervetuloa herkuttelemaan kanssamme Madridin parhailla tapaksilla! Varoitus: Aiheuttaa välittömän ruokamatkakuumeen.

tabernadelchato-3

tabernadelchato-2

tabernadelchato-1

Taberna del Chato
Calle de la Cruz 8 ja Calle de la Cruz 35

Jos Madridin tapasbaareista pitäisi valita suosikki niin Taberna del Chato olisi hyvin vahvoilla. Saman tien varrella on kaksi paikkaa, Taberna del Chato ja Taberna del Chato Canalejas. Me olimme menossa ensimmäiseen, mutta päädyimme jälkimmäiseen ja pidimme kovasti. Tämä on yksi harvoista ravintoloista joihin olemme menneet uudestaan saman reissun aikana. Osasyy oli tapasbaarin sijainti lähellä hotelliamme, mutta tärkeämpi syy olivat herkulliset tapakset ja erinomainen palvelu.

Aluksi en ollut ihan vakuuttunut paikan miljööstä. Se oli ilta-aikaan hieman liian valoisa luolaeläimen makuuni, mutta muuten ravintola on siisti ja kivan näköinen. Maista ainakin paikan perunoita mojo-kastikkeella sekä crispy chickeniä. Paikan merenelävät olivat vähiten makuumme, mutta kaikki mitä kahdella visiitillämme maistoimme oli kuitenkin herkullista. Tilaa siis listalta mitä tahansa etkä joudu pettymään. Iso plussa myös edullisista hinnoista ja hyvistä viineistä.

casatoni-2

casatoni-1-2

casatoni-2-2

Casa Toni
Calle de la Cruz 10

Casa Tonista löytyy paikallista meininkiä ja sinne kannattaa ehdottomasti suunnata etenkin jos olet liikkeellä pienellä budjetilla etkä pelästy hieman nuhjuista ja hälyistä meininkiä. Tämä on toinen niistä tapasbaareista, joihin palasimme saman reissun aikana uudestaan. Istahdimme alakerran kiikkerään pikkupöytään ja katsoimme miten paikallisten muodostama jono kasvoi. Maistelimme muutaman edullisen tapas-annoksen ja joimme viiniä pienistä laseista. Yläkerrasta löytyy lisää tilaa, mutta sinne saa mennä vain jos tilaa isompia annoksia. Suosittelen muutenkin alakertaa sen tunnelman vuoksi. Maista ainakin perunoita aiolilla ja/tai mojo-kastikkeella.

lacasadelabuelo-3

lacasadelabuelo-1

lacasadelabuelo-2

La Casa del Abuelo

Calle de la Victoria 12

Kahden pikkutien risteyksessä sijaitseva La Casa del Abuelo on ollut samalla paikalla vuodesta 1906 lähtien ja se on edelleen saman perheen omistuksessa. Paikan erikoisuutena ovat sirisevän kuumasta pannusta tarjoiltavat katkaravut reippaan valkosipulin kera. Jos olet onnekas saat paikan terassilta, jossa on kiva katsella ohikulkevia ihmisiä. Meitä jäi vähän hiertämään paikan kalliit hinnat ja nyt kun katkarapupannua on maistettu, ei tänne varmaankaan tarvitse enää palata, vaikka olenkin iloinen että kävimme. Käy sinäkin, tilaa katkarapuja ja sen kaveriksi makeaa tempranilloa ja jatka sitten matkaasi vaikkapa lähellä sijaitsevaan Casa Toniin tai Taberna del Chatoon sammuttamaan isompi nälkä.

matador-2

matador-1

matador-3

Matador

Calle de la Cruz 39

Matador oli miljööltään ehkä eniten mieleeni. Luolamaiseen hämyisään tapasbaariin oli kerätty mielenkiintoista rekvisiittaa hirttoköydestä täysikokoiseen matadornukkeen. Matalan pöydän ääreen oli ehkä hieman vaikea ahtautua, mutta sekin vain lisäsi tunnelmaa. Lyhyen listan viinit olivat erinomaisia ja juusto- ja leikkelelautanen runsas sekä kokoonsa nähden edullinen. Taustalla soiva espanjalainen musiikki kruunasi kokemuksen ja minun oli vaikea jatkaa matkaa seuraavaan paikkaan. Täällä olisi nimittäin viihtynyt kauemminkin. Kaikesta näki, että paikan omistajat ovat omistautuneita asialleen ja tekevät työtään ilolla. Vahva suositus!

tabernatempranillo-4

tabernatempranillo-2

tabernatempranillo-3

El Tempranillo
Calle Cava Baja 38

El Tempranillo oli yksi ensimmäisistä tapasbaareista joissa kävimme ja se nosti riman heti korkealle. Tiskin takana Surfin Birdia laulanut hieman yrmyn oloinen setä valitsi meille herkullisia viinejä ravintolan pelkkiä espanjalaisia viinejä sisältävästä valikoimasta. Viinin kanssa maistelimme rasvaisia mutta hyviä pintxoja ja tapaksia. Ison sinihomejuustokasan päälle oli lorautettu öljyä, juoman kanssa pöytään tuotu makkara oli rasvaisinta koskaan maistamaani eikä pintxoissakaan oltu säästelty öljyä. Silti tai ehkä juuri siksi kaikki maistui erinomaiselta. Maista ainakin pintxoa, jonka päällä on foie grasia ja omenaa.

casalucio-1
Casa Lucio
Calle Cava Baja 35

Tapasbaaripostauksen ensimmäisen osan loppuun on pakko mainita vielä Casa Lucio, jossa emme kuitenkaan vierailleet sen tyyriiden hintojen ja rähjäisten reissaajien makuun hieman liian fiinin olemuksen takia. Jopa koko maailman kuuluisimmaksi tapasbaariksikin tituleerattu Casa Lucio on kuitenkin klassikko, jota ei voi jättää huomioimatta. Ehkä ensi kerralla mekin piipahdamme sisällä asti ja toivomme että bongaamme julkkiksia. Oletko sinä käynyt Casa Luciossa ja jos olet, mitä pidit? Kommenttiboksi on avoin kaikelle muullekin tapas- ja Madrid-keskustelulle.

Katso myös Madridin parhaat tapasbaarit osa 2/2.

casatoni-1

tabernatempranillo-1

6 kommenttia