Praha,  Tsekki,  Ulkomaat,  Yleinen

Vytopna – Junaravintola Prahassa

Prahan ehdottomasti hauskin ravintola on junaravintola Vytopna, joka löytyy Vaclavske namestilta eli Vaclavin aukion laidalta uudesta kaupungista. En tiedä onko ravintola alunperin tarkoitettu lapsiperheille, mutta siellä kyllä viihtyy lasten lisäksi myös vähän lapsenmieliset aikuisetkin.

Ravintolan erikoisuus on tilassa kiertävä junarata, joka hallitsee koko ravintolan sisustusta. Ratoja risteilee siellä täällä, niiden yli on rakennettu portaita, joita pitkin kulkea, ja joka pöytään tulee omat raiteet. Junien tehtävänä on kuljettaa juomat pöytiin ja sen lisäksi, että pöytään pysähtyvästä junasta on hauska nostaa oluttuoppi pöytään, helpottanee tämä tarjoilijoidenkin töitä huomattavasti.

Junat lähetetään matkaan tiskiltä, ne pysähtyvät oikean pöydän kohdalle ja kun juomat on nostettu pois kyydistä, lähtee juna takaisin hakemaan seuraavaa kuormaa. Tätä on yllättävän hauska seurata. Hassusta junaravintolasta tykkää varmasti ainakin perheen pikkuväki, mutta myös vanhemmat pojat ja mikseivät tytötkin saavat täällä ajan kulumaan nopeasti. Minä ainakin viihdyin ravintolassa erinomaisen hyvin junien kulkua seuraten.

Lapsiperheiden kannattanee suunnata tänne päiväsaikaan, sillä ainakin meidän vierailumme aikana perjantai-iltana ravintolassa oli paljon hälyä, tupakansavua ja äänekkäitä nousuhumalaisia ihmisiä. Viereisessä pöydässä ollut iloinen norjalaisporukka herätti hilpeyttä olemalla todella innoissaan ravintolan junameiningistä. Tyypit puhaltelivat pilleihin kun junat saapuivat ja ohjasivat suurieleisesti junien kulkua raiteilla. Innokkain kaveri oli ammatiltaan konduktööri. Nauraa käkätin vatsalihakseni kipeiksi miesten touhuja katsellessani. Jotkut osaavat pitää aidosti hauskaa. Prahan naurettavan edullisilla oluttuopeilla lieni myös oma vaikutuksensa miesten riehakkaalle illallistunnelmalle.

Me tilasimme täällä oluiden lisäksi myös ruokaa, mutta paikalla voi käydä pelkästään juomassa tuopillisen olutta tai limuakin. Ruoka oli tavallista pubiruokaa, ihan hyvää eikä todellakaan hinnalla pilattua, muttei mitenkään erityistä. Wingsit vetivät hieman pidemmän korren kuin tilaamamme liha-annos sienikastikkeella ja perunamuussilla, mutta molemmat annokset olivat ihan kelpokamaa. Jos tänne tullessa on nälkä, niin syö ihmeessä, mutta pelkkä junan kyydissä tuleva juomakin riittää antamaan hauskan kokemuksen junaravintolassa. Suosittelemme!

18 kommenttia

 • AnskuBCN

  Tuo junateema oli niin hauska, prahalainen ystäväni suositteli sitä viime kesänä ja totta kai me siellä kävimme! Ruoka ei tosiaan mitään erikoista ollut, mutta lapsemme puhuvat siitä vieläkin, joten mieleenpainuva se oli. Lapset pyysivät isäänsä tilaamaan koko ajan lisää olutta, ihan vaan sen junan takia. Isällekin siis kiva kokemus 😉

  • Martina

   Haha, isäkin pääsi hyötymään toden teolla lasten junainnostuksesta! Täytyy myöntää, että mekin tilasimme toiset tuopit ihan vaan sen takia, että saisimme taas odotella pöytämme ääreen pysähtyvää junaa. Voin kuvitella että paikka on lasten mieleen, jos kerran me aikuisetkin olimme junaravintolasta ihan täpinöissämme. 😀

 • lena / london and beyond

  Nyt mua alkoi ihan harmittamaan että missattiin tämä Prahassa! En ollut tietoinen ennen tätä päivää, melkein tämän takia voisi harkita Prahaan matkustamista. 😀

  • Martina

   No voi ei! Ehkäpä teidän pitää tosiaan tehdä uusi visiitti Prahaan. Junaravintola Vytopna on musta ihan hyvä syy ostaa lennot Prahaan. 😀 Ja kyllähän kauniissa kaupungissa vierailee mielellään yhä uudestaan ja uudestaan. Minullakin alkaa jo pukata uutta Praha-kuumetta päälle.

  • Martina

   Tämä on rautateitä rakastaville lapsille varmasti unohtumaton kokemus. Olisipa hauska päästä katsomaan lasten riemua junaravintolassa! Aikuisten riemu oli jo niin iloista katseltavaa ja lapset pistävät varmasti vielä paremmaksi.

 • Jenna

  Hauska paikka! Pitääkin pistää mieleen tämä seuraavaa Prahan reissua varten. Kyllä miehistäkin tulee muuten lapsia, kun ne jotain tuommosta näkee 😀 Olut kuljee junassa, jihuu!

  • Martina

   Hih, voin kertoa salaisuuden, että myös naisesta saattaa tulla lapsi kun olutjuna puksuttaa pöytään. Jihuu miten jännää! 😀 Ja voi sitä paniikkia kun pitää ehtiä ottaa oluet pois ennen kuin juna jatkaa matkaa! Vaikka ei se kai lähde ennen kuin lasti kevenee. Silti se jännitti. Ihan luvattoman paljon. 😀

 • tatjaana

  Listallani, maissa joissa en ole käynyt, mutta haluaisin käydä, on Egypti, Kreikka ja Saksa ja siellä Berliini. Nyt listalle kiipesi juuri Praha.

  Tatjaana

  • Martina

   Praha on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Vaikka ovat nuo muutkin luettelemasi paikat mielenkiintoisia. Egyptissä ja Kreikassa olen käynyt ja Saksassakin joskus pikkumuksuna. En tosin Berliinissä. Se on minultakin vielä kokematta.

 • Hanne

  Voi eiiii! Mä en ole ollut tietoinen ollenkaan tästä ja just puoltoista vuotta sitten Prahassa käytiin.
  Uutta matkaa siis varaamaan tuon takia:)

 • Milla - Pingviinimatkat

  Aivan älyttömän hauska idea ja voin hyvin kuvitella, että junan ansiosta myyvät tuopin jos toisenkin enemmän. Kuka malttaa tilata vain yhden kuljetuksen, kyllähän sitä on jo kuvien takia tilattava vähintään kaksi 😀

  • Martina

   Jep, ravintola saa varmasti junien avulla lisämyyntiä kun aina pitää tilata vielä yksi tuoppi. Mekin perusteltiin toiset tuopit sillä, että pitää ottaa vielä lisää kuvia junan kyydissä tulevista oluista, vaikka oikeasti meillä taisi olla vaan olutjano. 😀

 • ottoizakaya

  Hei mikä loistava innovaatio!! 🙂 Meitsi ainakin viihtyis ihan näin ”aikuisemmallakin” iällä. Pitäis varmaan tästä joku viikonloppu hypätä koneeseen ja ottaa nokka kohti Prahaa, vaikka näin olut matkalla.

  • Martina

   Varmasti viihtyisit! Mulla ainakin oli vähintään yhtä hauskaa kuin ravintolan lapsiasiakkailla. 😀 Olutmatka Prahaan on aina hyvä idea!