Kotimaa,  Perhematkailu,  Pori

Palasia Porista

Porissa en ollut ennen käynytkään. Se on jäänyt jotenkin tunnetumpien rannikon matkakohteiden varjoon, vaikka onhan Pori Yyterin rantoineen klassikko vailla vertaa. Viime kesänä päätimme suunnata katsomaan mikä Pori on kaupunkejaan. Se oli kotimaan perhereissumme ensimmäinen etappi.

Hotelliksi valitsimme perhematkalle helpon Sokos Hotel Vaakunan. Olemme todenneet että Sokos-hotellit Onni Oravineen toimivat hyvin perheen pienimpien kanssa reissatessa, vaikka aikuisten reissuilla kaipaankin usein persoonallisempaa majapaikkaa. Porissa olimme oikein tyytyväisiä Sokos Hotel Vaakunan tilavaan perhehuoneeseen ja hotellin mainioon sijaintiin.

Vaikka reissasimme perheenä, olin tutkinut kaupunkia myös omia mielenkiinnon kohteitani ajatellen. Listallani olikin hyviä ruokapaikkoja ja Porin monipuolinen ravintolatarjonta yllätti positiivisesti. Katso esimerikiksi tämä Johannan kattava postaus Porin ruokapaikoista.

Merellinen PoriMeri on elementtini. Ensimmäiseksi kohteeksemme valikoituikin merellinen Reposaari, jossa oli mukavasti tutkittavaa ja katseltavaa koko perheelle. Fiilistelinkin jo täällä ensimmäisiä merentuoksuisia henkäyksiä, jotka saivat minut pauloihinsa Reposaaren kivikkoisella rannalla.

Lapsetkin pitivät Reposaaren linnakkeen edustalla olevasta rannasta. Humisevat aallot olivat aluksi vähän jännittäviäkin, mutta pian kivien heittely rantaveteen vei mennessään ja lapset rankkasivat vierailun merenrannalla yhdeksi reissun kohokohdista.

Nautimme merestä uudestaan vielä Lontoon uimarannan ja aallonmurtajan luona. Tietäjät ovat kuiskineet myös Reposaaren Takarannasta, joka on suosittu ja vaikuttava piknikpaikka meren äärellä.

Katso hieman alempaa myös kohta “Sotahistoriaa Porissa”, jossa vierailemme Reposaaren linnakepuistossa.

Lasten Pori


Se sai meidät aikuisetkin ällistyneiksi. Onko tällainen paikka todella olemassa! Kirjurinluodolla oleva Pelle Hermannin leikkipuisto jatkuu ja jatkuu ja jatkuu. Sieltä löytyy valtava määrä puuhaa kaikenikäisille lapsille. Emme ehtineet nähdä läheskään kaikkea puolikkaan päivän aikana. Leikkipuistokompleksi on syystäkin valittu Suomen parhaaksi leikkipuistoksi.

Meidän muksut tykkäsivät eniten erilaisista kiipeilyrakennelmista, trampoliineista, tunneleista ja soittopeleistä. Taisin itsekin kiivetä hieman tangossa kun perheeni meni ja esitti haasteen yllytyshullulle crossfitmutsille. Energiaa tankattiin jäätelökioskin valikoimasta, josta löytyi överiä sateenkaarin väristä jäätelöäkin. Se oli lasten mielestä tietysti ihan parasta.

Ruokamatkailijan Pori

Borg Kitchen & Bar
Ravintola Merimesta

Samalla kun lapset temmelsivät Pelle Hermannin leikkipuistossa mietin minä jo illallispaikkaa. Olimme testanneet edellisenä päivänä Ravintola Borgin, jonka listalta löytyi kivoja makuja koko perheelle.

Merellisiä makuja taasen oli tarjoillut Reposaaresta löytyvä Ravintola Merimesta, jonka kalapainotteisen buffetpöydän antimia nautimme lounaaksi upeiden merimaisemien keskellä. Palvelu ravintolassa oli aivan ihanaa ja lastemme loputtomia höpötyksiä jaksettiin kuunnella tarjoilijoiden toimesta, vaikka kiirettäkin näin suositussa paikassa riitti.

Kurniiko vielä nälkä vatsassa? Katso myös seuraava kohta.

Pizzaa Porissa


Jos lapsilta kysytään, oli Porin paras ravintola kuitenkin Dante Pizza & Bar. Listallamme oli kaksi muutakin pizzeriaa, joista Nuåvo oli kuitenkin kiinni ja Torgetiin ei mahtunut vierailumme aikana syömään. Harmi, paikka näytti nimittäin tosi kivalta. Olisi pitänyt olla pöytävaraus.

Onneksi Danteen mahtui ja vaikka pizzoja sai hetken odotella, oli pizzahetki niin maukas ettei sen venähtäminen haitannut lainkaan. Ndujapizza oli lempparini ja lapsetkin söivät omat valintansa hyvällä ruokahalulla. Lopuksi kumpikin pikkubloggaaja pötkähti pitkälle sohvalle ruokalevolle siksi aikaa että me aikuiset saimme loput pizzoistamme tuhottua.

Sotahistoriaa PorissaReposaaren linnakepuisto on mielenkiintoinen paikka sotahistoriasta kiinnostuneelle tai hauska labyrinttisokkelo lapsille ja lapsenmielisille. Miten sen nyt haluaakin ottaa.

Me sekä vipelsimme “labyrintissa” että katselimme sodanaikaisia rakennelmia miettien hiljaa mielessämme, kuinka kauheaa täällä onkaan ollut tositilanteessa. Pelottaisi. Perkaleesti.

Linnakepuistoa tutkiessamme ohi hölkkäsi myös lenkkiporukka, mikä sai minutkin katsomaan aluetta lenkkeilijän näkökulmasta. Aika kivannäköistä juoksumetsää polkuineen.

Pakollista Porissa


No se Yyteri. Pakkohan se on nähdä Porissa vieraillessa. Ja onhan se vaikuttava näky Suomen leveysasteilla. Valtavat määrät hiekkaa silmänkantamattomiin. Vieressä pauhaa meri ja on kaunis aurinkoinen kesäpäivä. Ihan jees.

En kuitenkaan tiedä johtuiko se pitkän reissupäivän väsähtämisestä vai mistä, mutta Yyteri ei kuitenkaan onnistunut vakuuttamaan niin että nostaisin sen Porin kohokohtiini. Oli se kiva nähdä, mutta ei meillä ollut tarvetta jäädä pidemmäksi aikaa. Ruokavalikoima ei vakuuttanut, vaikka löysinkin myös nimeäni kantavan ravintolan, josta sai viiniä halvalla.

Ehkä Yyteri olisi omiaan erilaisella reissulla, mutta nyt siitä jäi vähän turhan turistinen maku. Pidin enemmän Reposaaren rauhallisista rannoista.

Lapsiperheen bonus


Lasten kanssa reissatessa ei voi koskaan tietää mikä nousee kohokohdaksi. Porissa hauskin random-kohokohta oli tuulimyllyt eli Reposaareen suunnatessa näkyvät tuuliturbiinit. Autotie halkoi Reposaaren Tuulipuistoa ja lapset hihkuivat onnessaan aina kun näkivät “tuulimyllyn”.

Yksi tuuliturbiineista nököttää Reposaaren aallonmurtajan luona ja sitähän me sitten ihmettelimme oikein urakalla. Lapsista oli kivaa päästä tuulimyllyn juureen ja ihmetellä sen suuruutta. Onneksi isi osasi vastata turbiinin toimintaan liittyviin kysymyksiin siinä missä äidillä meni itselläänkin pää pyörälle korkeuksiin kohoavaa tuulimyllyä ihmetellessä.

2 kommenttia

  • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    18-vuotta Porissa asuneena tätä oli mukava lukea! Pelle Hermannin leikkipuisto on tosiaan ihan mahtava. Seikkailupuisto Huikee Yyterissä on omasta mielestäni tosi kiva, kannattaa pitää mielessä seuraavaksi, jos Poriin sattuu. Merimesta kuuluu muuten omiin suosikkeihini. Ja tuli tässä uuttakin tietoa, en nimittäin ollut kuullut tuosta linnakepuistosta.

    • Martina

      Pelle Hermannin puisto on tosiaan ihan huikea näin lapsiperheen näkökulmasta. Olin katsonut Seikkailupuisto Huikeetakin, mutta arvelin sen sopivan paremmin vähän vanhemmille lapsille. Tai sitten en vaan itse korkeanpaikankammoisena halunnut ehdottaa sitä perheelleni. 😀