Kotimaa,  Naantali,  Ruokamatkailu,  Yleinen

Syö, koe ja majoitu Naantalissa

Yhteistyössä Visit Naantali, Naantalin kylpylä ja Kultaranta Resort.

Naantalista tuli kuin varkain meidän viime kesän ykköskohde. Reissasimme sinne peräti kolme kertaa, joista yhdellä kerralla tosin vain satamaan, josta suuntasimme Finnlinesin kyydillä Kapellskäriin ja takaisin. Naantalin reissu toki sekin, vaikka näimmekin vain sataman.

Kahdella muulla kerralla yövyimme kaupungissa, söimme hyvin, rentouduimme, näimme, koimme ja vietimme niin ihania kesäisiä päiviä, että niitä kelpaa muistella vielä kiikkustuolissakin tavallisessa tuolissa sitten vanhana, sillä en usko innostuvani keinutuoleista mummonakaan. Typerä sanonta, mutta ei mennä nyt siihen. Mennään Naantaliin.

Kokosin tähän postaukseen Naantalin parhaat palat. Mitä kannattaa syödä, mitä kokea ja missä majoittua? Listasin kuhunkin kohtaan kaksi vinkkiä ja loppuun vielä pari bonusta, joista toinen on suunnattu lapsiperheille. Arvaatko jo mikä se on?

Syö:

Heineken Housen pizzat

Naantalin parhaat pizzat saa Kultaranta Resortin Heineken Housesta. Kultaranta Resort sijaitsee reilun 5 minuutin ajomatkan päässä Naantalin keskustasta ja Heineken Housen pizzat ovat todellakin pienen ajomatkan arvoiset. Nautiskele gourmetpizzaa isolla terassilla vanhan kivinavetan vieressä ja anna silmän levätä ympäröivillä golfviheriöillä.

Amandiksen vohvelit

Jälkiruoalle kannattaa suunnata takaisin Naantalin keskustaan ja siellä rannasta löytyvään Amandikseen. Makeista vohveleista lempparini oli yllätys, yllätys Nutella-vohveli, mutta myös suolainen lohivohveli oli ihanan merellinen ja raikas tuttavuus, sikäli mikäli vohveli voi ikinä olla raikas. On ilahduttavaa, että Amandiksesta saa myös suolaisia vohveleita, sillä ainakaan allekirjoittaneelle ei meinaa maistua makea kuumalla säällä. Naantalissahan paistaa aina aurinko, ja silloin kun paistaa aurinko, on kuuma, joten suolaista vohvelia minulle, kiitos!

Koe:

Vanhakaupunki

Ihan ehdoton tutustumiskohde, jota ei voi jättää väliin, on Naantalin vanhakaupunki. Tepastele kaikessa rauhassa pitkin vanhankaupungin kujia, ihastele vanhoja söpöjä puutaloja kukkaistutuksineen, piipahda pikkuputiikkeihin tai kahviloihin ja koukkaa välillä rantaan haistelemaan suolaista meri-ilmaa.

Maisemaristeily

Lisää suolaista meri-ilmaa pääsee haistelemaan maisemaristeilyllä Naantalin edustalla. Me seilasimme 1,5 tuntia Aavattaren kyydissä ja näimme muun muassa Kultarannan, Naantalin kylpylän, sataman, Muumimaailman ja tietysti myös keskustan mereltä käsin. Minä ja anoppi nautiskelimme risteilyllä myös kuohuvaa. Koska me voimme. Risteilyjä on saatavilla sekä opastettuina että ilman opastusta.

Risteilyistä puheen ollen on tässä yhteydessä pakko mainita myös legendaarinen Ukkopekka, joka kulkee Naantalin ja Turun välillä. Me emme saaneet Ukkopekkaa tällä kertaa mahtumaan aikatauluihimme, mutta Henkka on reissannut sillä aiemmin ja kehunut vanhaa höyrylaivaa kovasti.

Majoitu:

Naantalin kylpylä

Naantalin kylpylä tulee varmasti ensimmäisenä mieleen kun alkaa miettiä majoitusvaihtoehtoja Naantalissa. Eikä ihme, viihtyyhän kylpylässä koko poppoo vauvasta vaariin. Naantalin kylpylän sijainti on mainio. Se on hieman sivussa keskustan vilinästä, mutta kuitenkin kävelymatkan päässä keskeisiltä paikoilta. Kävelyreitti keskustaan kulkee kaunista rantaa pitkin ja kesäaikaan myös kaupunkijuna on hauska vaihtoehto liikkumiseen. Naantalin kylpylän edustan ranta, hiekkatie ja laituri ovat oiva paikka iltakävelylle ja jos käy hyvä tuuri, näet siellä upean auringonlaskun.

Kultaranta Resort

Jos Naantalin kylpylä tulee ensimmäisenä mieleen Naantalin majapaikkoja mietittäessä, niin veikkaan ettei Kultaranta Resortista ole kuullut kovinkaan moni tavallinen matkaaja. Golfaajia resortilla kyllä riittää, mutta paikka on erinomainen lomanviettopaikka myös muille kuin golfaajille. Kultaranta Resortin alueella riittää paljon tekemistä, mutta toki sieltä kannattaa suunnata myös Naantalin keskustaan päiväretkelle. Ajomatka kestää vain reilut 5 minuuttia. Lue lisää Kultaranta Resortista tästä postauksesta.

Bonus!

Upeimmat maisemat löytyvät kuulemma Kuparivuorelta aivan keskustan vierestä. Me emme aikeistamme huolimatta ehtineet käydä siellä kuvaamassa, mutta maisemaristeilymme meni kallioiden ohi ja voin vain kuvitella, miten kauniilta kaupunki näyttää Kuparivuorelta käsin. Paikka on kuulemma ihana myös auringonlaskun aikaan. Minun on ehkä ihan pakko päästä pian uudestaan Naantaliin kokemaan auringonlasku Kuparivuorella.

Bonus lapsiperheille!

No hei Muumimaailma. Tietysti. Tiedoksi teille, jotka odotatte vierailua Muumimaailmassa yhtä pelonsekaisin tuntein kuin minä odotin: Luvassa ei ole yhtään niin paljon jonotusta, ryysistä ja itsekkäitä tai pahantuulisia ihmisiä kuin pelkäät. Päinvastoin, alueella on leppoisaa, vaikka meidänkin vierailun aikana alueella oli kuulemma todella paljon porukkaa. Ei tosin siltä tuntunut. Ajoittain oli jopa väljää ja yleinen tunnelma oli sympaattinen sekä hyväntuulinen. Ei kai kukaan voi olla Muumimaailmassa pahalla päällä?

Nyt on sinun vuorosi! Mitkä ovat parhaat vinkkisi Naantaliin? Mitä syödä, mitä nähdä, mitä kokea ja missä majoittua? Kommenttiboksi on avoin!