Kotimaa,  Luontomatkailu,  Naantali,  Yleinen

Kultaranta Resort – Laatulomailua muillekin kuin golfaajille

Yhteistyössä Kultaranta Resort

Myönnetään. En tunne kuuluvani joukkoon kun astelen Kultaranta Resortin päärakennukseen, joka sijaitsee golfviheriöiden keskellä. Ruskettuneet golfaajat kävelevät ympäriinsä hohtavan valkoisissa ja pastellisissa asuissaan, jotka näyttävät siltä kuin ne olisi juuri otettu käyttöön.

Ympärilläni on golfvarusteita, joiden nimiä ja käyttötarkoitusta en tiedä. Vastaan tulee pieni poika, jonka luulen hukanneen toisen käsineensä, kunnes huomaan muillakin olevan kädessään vain yhden golfhanskan. Ahaa, niitä siis kuuluukin olla vain yksi. Ohikulkevalla naisseurueella on kaikilla samaa sävyä olevat pinkit golfvaatteet ja sitten ollaan me. Ei-golfaavat vähän jo reissussa rähjääntyneet ihmiset tavallisissa vaatteissamme. Yritän sulautua seinään, jolla komeilee iso Mercedes Benz -logo.


Ystävällinen henkilökunta ja tutustuminen huoneeseemme saavat oloni muuttumaan pian kotoisaksi. Tilavan kämpän olo- ja makuuhuoneissa on isot koko seinän kokoiset ikkunat ja niiden takana aukeaa metsäinen maisema.

Terassille paistaa aurinko ja ehdimmekin viettää kahden vuorokauden pituisen reissumme aikana muutamankin kivan hetken terassilla. Päivällä auringosta nauttien, illalla heinäsirkkojen siritystä kuunnellen ja viimeisenä aamuna totean terassille astuessani tummien sadepilvien vyöryvän päälle. Tulisipa ukkonen.

Kotiutumista auttaa myös herkullinen ruoka. Aamiaisbuffet näyttää äkkiseltään suppealta, mutta toteamme sen sisältävän silti kaiken mitä tarvitsemme. Ilahdun eniten juustotarjottimesta, kattavasta vihannes- ja hedelmätarjonnasta sekä keksivalikoimasta, josta hyppää yksi kanelin makuinen keksi lautaselleni ihan itsekseen. No, kerrankos sitä. Dippailen keksiä kahviin ja nautin.

Lounasaikaan on tarjolla salaatti- ja keittolounas, jonka sisältö vaihtelee päivittäin. Illalla Ravintola Kultarannassa olisi tarjolla myös bistromenu, mutta me suuntaamme ohi vanhan tupamaisen päärakennuksen kohti vanhaa kivinavettaa ja Heineken Housen kehuttuja pizzoja.Heineken House tarjoilee gourmetpizzoja ja rentoa tunnelmaa isolla ulkoterassilla. Myös kivinavetan sisätilat ovat tarvittaessa käytettävissä. Teemme tilauksen kassalle ja istumme alas katselemaan kaunista kesäiltaa sekä aurinkoa, joka alkaa jo laskea golfviheriöiden taakse. Pizza on herkullista ja jopa hieman nirsoksi ryhtynyt kaksivuotiaamme nautiskelee tyytyväisenä omaa lasten pizzaansa.

Me emme golfaa, mutta ympärillä hohtavat viheriöt ovat silti ilo silmälle. Kultaranta Resortista löytyy paljon tekemistä myös kaltaisillemme ei-golfaaville taviksille ja pian olen unohtanut ensivaikutelmani siitä etten muka kuuluisi joukkoon. Vaikka minulla ei olekaan hohtavan valkoista golfasua ja työnnän golfbagin sijaan lastenvaunuja, tunnen astelevani kotiin kun kävelen sisään päärakennukseen.


Terassihetkien ja alueen ravintoloissa herkuttelun lisäksi käyn reissumme aikana kuntosalilla ja lenkillä. Hemmottelemme itseämme myös hieronnoissa ja kauneushoidoissa. Ihana kosmetologi-Sanna tekee minulle kasvohoidon Ekopharman kotimaisilla luonnonkosmetiikkatuotteilla, jotka ovat kuin ihanan tuoksuinen marjamatka iholla. Saan mukaani pari kosmetiikkatuotetta, joilla pienten lasten äidin kelpaa läträtä ilman pelkoa siitä, että suukottelemaan tuleva lapsi saa myrkkyjä suuhunsa äidin naamasta. Vaikka käytän normaalisti myös muuta kuin luonnonkosmetiikkaa, on kiva tietää ettei suukottelemaan innostuva vauva pahastu jos äidin iholla on vielä vähän kasvovoidetta.

Myös anoppi nauttii omasta kasvohoidostaan ja seurueemme miehet pitävät perusteellisesta hieronnasta fysioterapeutti-Jaanan vastaanotolla. Käymme myös porukalla Kultaranta Kurun luontopolulla. Vauva kulkee mukana kantorepussa, kaksivuotias syö mättäältä mustikoita ja kaikki nauttivat metsän rauhasta. Hirvikärpäsiäkin keräämme mukaamme vain yhden.

Käymme tutustumassa myös Marinaan, jonka kauniilla terassilla kelpaa istua ja nauttia aurinkoisesta kesäpäivästä. Rantahiekka houkuttelee viettämään perusteellisempaakin rantapäivää ja saan kuulla, että täällä järjestetään myös ryhmäliikuntatunteja. Olen vähän kateellinen heille, jotka moiseen rääkkiin pääsevät. Kyllä siinä terassilla ja rantahietikolla kelpaisi hikoilla. Harmi ettei meidän reissun kohdalle osu kyseistä jumppatuntia. Hikijumpan jälkeen voisi rentoutua Kultaranta Resortin saunatiloissa.

Kuten huomaatte, riittää Kultaranta Resortin alueella tekemistä myös meille, jotka emme golfaa. Pikkuväkikin viihtyy hyvin. Vauva kiittää äidin uuden luonnonkosmetiikan lisäksi kämpiltä löytyvää mikroa sekä tilavaa hoitotilaa päärakennuksen vessojen yhteydessä. Kaksivuotias pikkubloggaaja viihtyy leikkihuoneessa sekä Heineken Housen vierestä löytyvän traktorin kyydissä. Parasta on kuitenkin se kun Pikku Myy tulee Muumimaailmasta asti tervehtimään varta vasten meidän pikkubloggaajaa. Saattaa Kultaranta Resortissa järjestetyllä Muumigolfillakin toki olla hieman osuutta siihen, että paikalla on muumivieraita. Annetaan pikkubloggaajan kuitenkin olla siinä uskossa, että Pikku Myy on paikalla vain häntä varten.

Muumeista puheen ollen, Naantalin keskusta Muumimaailmoineen, satamineen ja vanhoinekaupunkeineen sijaitsee vain reilun 5 minuutin ajomatkan päässä. Mekin teemme Kultaranta Resortista päiväretken kauniiseen Naantaliin. Käymme maisemaristeilyllä, kävelemme vanhan kaupungin kaduilla ja istumme terassilla kahvilla.

Illalla on mukava palata Kultaranta Resortin rauhaan ja käydä nukkumaan avonaisesta terassin ovesta kuuluvaa heinäsirkkojen siritystä kuunnellen. Puut humisevat isojen ikkunoiden takana ja kurkistan vielä kerran auringonlaskun vaaleanpunaisia sävyjä taivaalla kunnes maltan nukahtaa. Myös vauva nukkuu resortin rauhassa hyvin tehden uuden uniennätyksen. Täällä viihtyy koko kolmen sukupolven ei-golfaava porukkamme. Jos kaikki golfresortit ovat yhtä lämminhenkisiä kuin Kultaranta Resort, haluan lomailla niissä useamminkin.

10 kommenttia

  • Martina

   Sitten olemme selvästi onnistuneet, sillä yhtenä tavoitteenamme on tuoda esiin paikkoja, joita ei ole vielä löydetty tai tultu ajatelleeksi. Kultaranta Resort on ehdottomasti Naantalin kätketty helmi enkä voi tarpeeksi alleviivata sitä, että se sopii mainiosti myös muille kuin golfaajille. Hemmotteluhoidot, maisemat ja muut aktiviteetit sopivat kaikille. 🙂

 • Kohteena maailma / Rami

  Voisin hyvin majoittautua seuraavan kerran tuolla, kun Naantaliin menen. Olen oikeastaan lähes aina mennyt yöksi Börssiin Turkuun, mutta muutaman kerran olen majoittautunut Naantalissa. Ja jos tuonne menisin ja todennäköisesti menen, niin käyn kyllä pelaamassa golfia. Enkä hukkaa toista hanskaani 😀 Mukavasti kerrottu majoituskokemus ja samalla esitelty palvelut, positiivinen merkintä omiin papereihin Kultaranta resortia kohtaan!

  • Martina

   Kiva jos sain jutun kautta välittymään hyvän kuvan Kultaranta Resortista. Paikka yllätti meidät todella positiivisesti. Tekisi mieli mennä sinne itsekin pian uudelleen. Eikä todellakaan kannata hukata toista hanskaa jos golfaamaan aiot! Mitähän ne kaikki muutkin ajattelisi. 😀

 • Eveliina

  Voi Naantali, ihana Naantali! Sinne ei tänä kesänä päästy, mutta ehkä tässä olisi vielä mahdollisuus…? Olisi mielenkiintoistä päästä tutustumaan tähän majoituspaikkaan. Itse emme golfaa, mutta gofkentillä tykkään silti käydä (yleensä kauden ulkopuolella, voi kävellä rauhassa greeneillä 😉 ). Kentät on yleensä aina kaupungin parhailla paikoilla.