Helsinki,  Kotimaa,  Ravintolat,  Yleinen

Klaus K:n brunssi, Helsinki

Kun jouduin sattuneesta vauvamahasyystä jättämään lauantaiset ratsastustunnit väliin, aloin keksiä lauantaille kaikenlaista muuta ohjelmaa. Osittain siitä syystä, etten haikailisi liikaa tallille ja toisaalta halusin myös käyttää tilanteen hyödyksi, kun kerrankin olisi koko viikonloppu aikaa tehdä mitä huvittaa.

Vapaat lauantaiaamupäivät suorastaan pakottivat testaamaan brunsseja, sillä tähän asti lauantaibrunssit ovat jääneet kohdallani kaviouralla kipittävien hevosten jalkoihin. Ratsastustunti menee lähes aina kaiken muun edelle. Yksi brunssi, jonka olen halunnut jo pitkään testata, on Klaus K:n brunssi ja sinnehän me sitten suuntasimme Henkan tammikuista syntymäpäivää juhlistamaan.

Aloitimme brunssihetken tilaamalla Henkalle synttärin kunniaksi lasin kuohuviiniä ja minulle tarjoilija suositteli ginger alea, jotta minullakin olisi jotain kivaa juomaa skumppalasissa. Tuo oli muuten ensimmäinen kerta kun minun ei tarvinnut kertoa olevani raskaana. Isona möhöttävä maha kertoi sen puolestani. Kun juomat tulivat pöytään kippistimme synttärisankarille ja astelimme sitten buffetpöytien kimppuun.

Alkuruoista lempparikseni nousi rapeakuorinen leipä ja Henkka kehui cob-salaattia. Muuten alkupalapöytä ei ihan vastannut korkeita odotuksiamme, mutta toisaalta tiesin, että Klaus K:n vahvuudet löytyvät jälkiruokapöydästä.

Pääruokapöydästä löytyi koko brunssin lempparini ihanan pehmeä maa-artisokkakeitto riittävän valkosipulisilla leipäkrutongeilla. Monesti valkosipulikrutongeissa ei maistu tarpeeksi valkosipuli, mutta näissä maistui. Olisi tehnyt mieli hakea keittoa lisää, mutta halusin jättää tilaa jälkiruoille. Onneksi tein niin.

Jälkiruokapöytä ei pettänyt tälläkään kertaa ja kaikki maistamamme herkut olivat hyviä. Koko brunssin iloisin yllätys koitti kun tarjoilija toi Henkalle oman synttärikakkupalan, jossa nökötti kynttilä. Ihana pieni ele synttärisankarille. Pidimme myös kattavasta hedelmätarjonnasta ja tuoreista mehuista, joita hörpin oikein antaumuksella. Etenkin punaherukkamehu oli ihanaa.

Kaiken kaikkiaan brunssi oli hyvä, mutta ei mielestämme hintansa (35 euroa) arvoinen. Tunnelma oli mukava, puitteet hienot ja palvelu pelasi hyvin, mutta tuohon hintaan olisimme odottaneet vielä parempaa ruokaa etenkin alku- ja pääruokien osalta. Voi olla että odotuksemme olivat liian korkealla, eikä brunssi ollut missään nimessä huono. Jotenkin vaan odotimme kuitenkin vielä parempaa.

Kommentit pois päältä artikkelissa Klaus K:n brunssi, Helsinki