Kanaruoat,  Kasvisruoat,  Yleinen

Parmesaania, sitruunaa, persiljaa ja valkosipulia…

Rapeat palat soijasta, broilerista tai mistä haluatkin proteiinin salaattisi päälle koostaa. Tämä on herkkua.

– 10 kpl soijafileitä (tai muutama broilerifile)
– 1 kananmuna
– 100 g parmesaania
– yksikyntinen valkosipuli
– persiljaa
– sitruuna
– 1 dl korppujauhoja
– kapriksia
– sitruunapippurita

– salaattia
– herneitä
– kurkkua
– maustamatonta jogurttia
– tsatsikijauhetta (tai dippijauhetta jos anoppisi ei ole käynyt hakemassa tsatsikijauhetta Kreikasta)

Keitä soijafileitä pakkauksen ohjeen mukaan 10 minuuttia. Raasta odotellessasi parmesaani ja sitruunan kuori. Silppua valkosipuli ja persilja.

Riko kananmuna laakeaan kulhoon ja sekoita haarukalla sen rakenne rikki. Laita toiseen kulhoon parmesaani, sitruunankuori, korppujauhot, valkosipuli ja persilja. Tupsauta vielä sitruunapippuria joukkoon ja sekoita.

Tyrkkää soijafileet (tai broiskufileet) ensin kananmunakulhoon ja pyörittele kananmunaiset fileet sitten parmesaani-korppujauhoseoksessa. Paista reilussa öljyssä pannulla pari minuuttia per puoli. Jos käytät broileria, tyrkkää leivitetyt fileet molemminpuolisen pintapaiston jälkeen 225-asteiseen uuniin pariksikymmeneksi minuutiksi. Soijafileet ovat esikeittämisen ansiosta valmiit syötäviksi jo nyt. Niitä ei tarvitse enää uunittaa.

Sekoita salaatista, herneistä ja kurkusta salaatti. Tee myös tsatsikidippi sekoittamalla tsatsikijauhe jogurttiin. Kokoa lautaselle salaattia, pirskottele päälle tsatsikia ja asettele leivitetyt fileet päällimmäiseksi. Heivaa kapriksia annoksen sekaan ja purista vielä sitruunasta mehut fileiden päälle.

Kommentit pois päältä artikkelissa Parmesaania, sitruunaa, persiljaa ja valkosipulia…