Italia,  Järvenpää,  Kotimaa,  Ruokamatkailu

Tilaa Italia kotiin Järvenpäässä

Nyt kun Italian reissua saa vielä hetken odotella, on italialaiseen tunnelmaan päästävä muilla keinoin. Onneksi se on tehty helpoksi täällä Järvenpäässä. Kotiovelle voi nimittäin tilata arkena herkullisen italialaisen lounaan ja antipastoplatterin viikonlopun iloksi.

Ei se sama ole kuin matka Italiaan, mutta onneksi italialaiset maut maistuvat ihanilta Suomessakin. Taustalle vähän italialaista musiikkia ja kun sulkee silmänsä kesäauringon paistaessa kasvoille, voi hyvinkin kuvitella olevansa Italiassa.

Italialainen lounas suoraan kotiin tai toimistolle

Festa Zannonia olen hehkuttanut aiemminkin ja se on todellakin kaikki kehunsa ansainnut. Pitopalveluna toimiva yritys muokkasi kunnioitusta herättävällä tarmolla palvelunsa uusiksi koronan iskiessä päälle ja alkoi toimittaa herkkuruokiaan kotioville Järvenpään ja Kellokosken alueella tiistaista perjantaihin lounasaikaan.

Me olemme testanneet Festa Zannonin lounaan useampaan kertaan ja se on ollut aina viikon paras lounas. Festan suussasulaville pastoille voi vetää vertoja ainoastaan saman paikan syntisen hyvät risotot. Italialainen lounas pitää päättää makealla, sillä en voi vastustaa Festa Zannonin herkullisia kakkuja ja muita makeita herkkuja.

Festa Zannonin perheyrityksen äiti ja tyttäret kertovat viettäneensä aina parhaat hetkensä ruokapöydän ääressä ja haluavat välittää saman tunnelman myös asiakkailleen. Tätä italialaista periaatetta haluan itsekin noudattaa. Yhteisen ruokapöydän ääressä syntyvät usein parhaat muistot.

Italialaiset antipastoplatterit piknikille tai kotiin

Festa Zannonilta saa upeita lounaita ja toisinaan myös muita ruokia muihin aikoihin, mutta viikonlopun herkutteluun olen löytänyt toisenkin lempparin. Crunch Brunch toimittaa herkullisia plattereita kotiin Järvenpään lisäksi myös Tuusulassa, Keravalla, Vantaalla, Helsingissä ja Espoossa.

Me olemme testanneet tähän mennessä Cheese Platterin sekä Focaccia Platterin, jotka ovat molemmat olleet todella herkullisia. Plattereiden tuotteet ovat laadukkaita. Juuri sellaisia kuin Italiassa. Parmesaani on ihana kiteistä pitkään kypsynyttä. Taleggio ja gorgonzola ovat niin ikään laatukamaa, muista plattereiden antimista puhumattakaan. Fenkolisalamiin jäin koukkuun heti. Nam.

Crunch Brunch tuo maahan myös italialaisia laatuviinejä, joita olen päässyt maistamaan. Yrittäjät ovat pitäneet Järvenpään kävelykadulla italialaista viiniterassia nimeltä La Terrazza del Vino ja jos terassi taas pian aukeaa, tiedätte minne suunnata kun haluaa italialaiseen tunnelmaan. Sitä odotellessa jatketaan upeiden plattereiden tilaamista kotiin. Minun on testattava vielä ainakin Picnic Platter ja jotain uuttakin on ilmeisesti kehitteillä kesää varten.

Olen testannut molempien yritysten palveluja blogiyhteistyönä, mutta tämä postaus ei ole sovittu yhteistyö vaan halusin ihan spontaanisti kehua koronakevään aikana löytämiäni paikallisia lempipalveluita. Ylitsevuotavista kehuista ei siis ole maksettu. Eikä sellaiseen Tasty Travelissimossa pystyisikään millään rahalla. Toivottavasti tämä on itsestäänselvyys kaikille.