Kakut,  Makeat herkut,  Reseptit,  Yleinen

Minttuinen Domino-kakku

Tämä kakku on yksi niistä harvoista, joita meillä on tehty useammin kuin kerran. Tiedättehän te ruokabloggaajat: Mitään ruokaa ei voi tehdä kahta kertaa, sillä aina pitää päästä testaamaan jotakin uutta reseptiä.

Minttuinen dominokakku on kuitenkin niin hyvää, että tein sitä uudestaan kun mietin viime joululle jotakin raikasta ja hyvää jälkiruokaa. Minttudominokakku sopikin hyvin tuhdin jouluaterian päätteeksi, mutta se sopii aivan yhtä hyvin myös keväiseen juhlapöytään ja muidenkin vuodenaikojen iloksi.

minttudominokakku-1

Minttudominokakku

Pohja:

– 100 g margariinia
– 175 g minttudominoita

Täyte:

– 4 liivatelehteä
– 2,5 dl vispikermaa
– 250 g mascarponea
– 2 tl vaniljasokeria
– 85 g minttudominoita

Koristeet:

– minttudominoita
– After Eight -suklaata
– suklaakonvehteja
– tai millä ikinä haluatkin kakkusi koristella

minttudominokakku-3

Murskaa pohjaan tulevat Domino-keksit ja sulata margariini. Sekoita nämä kaksi kaverusta yhteen ja vuoraa leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohja keksimössöllä. Painele tasaiseksi ja laita sitten jääkaappiin jähmettymään.

Valmista seuraavaksi täyte. Laita ensin liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa sitten kerma vaahdoksi. Mausta kerma vaniljasokerilla ja lisää joukkkoon myös mascarpone. Rouhi Domino-keksit veitsellä pieneksi muruksi ja lisää täytteeseen. Puristele liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liivatevesi täytteeseen. Kippaa sitten seos irtopohjavuokaan ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi tai mieluiten yön yli. Koristele ennen tarjoilua.

Vinkki!
Kokeile myös muun makuisista Dominoista tehtyä kakkua! Perinteisistä Dominoista tulee ihanan lempeä kakku ja itse ajattelin testata seuraavaksi ainakin mansikkadominokakkua.

minttudominokakku-4

2 kommenttia