Elämysmatkailu,  Krakova,  Puola,  Ulkomaat,  Yleinen

Krakovan baarikierros – 3+1 hauskinta baaria

Krakovassa on paljon kivoja kahviloita ja baareja, joihin voi pujahtaa istumaan iltaa huonommallakin säällä. Se tekee Krakovasta hyvän talvikohteenkin. Kylmää säätä pääsee aina pakoon viihtyisiin sisätiloihin kuuman kahvin, kaakaon tai vaikka punaviinilasin äärelle. Kesäsadettakin voi mennä karkuun erilaisiin kuppiloihin, joten huono sää ei ole tekosyy jäädä nyhjäämään hotellille.

Kazimierzin juutalaiskaupunginosassa on ymmärtääkseni paljon kivoja kuppiloita. Me piipahdimme siellä randomilla ihanan tunnelmallisessa Singer -kuppilassa (joka löytyy osoitteesta Estery 20) ja sen perusteella päätin, että ensi kerralla täytyy kiertää enemmänkin Kazimierzin baareja. Tällä kertaa keskityimme kuitenkin vanhaan kaupunkiin, josta löytyy niin ikään paljon kivoja kuppiloita.

Olin järkännyt matkaseuralleni yllätyksenä pienen Krakovan baarikierroksen erilaisin teemoin toteutettujen baarien ympärille. Kaikki kierroksen baarit sijaitsevat vanhassa kaupungissa kävelymatkan päässä toisistaan, joten tämän voi toteuttaa huonollakin säällä. Tervetuloa mukaamme Krakovan hauskimmalle baarikierrokselle!

baarikierros-3

baarikierros-2

baarikierros-4

House of Beer
ul. Sw. Tomasza 35

Aloitamme kierroksen oluella. House of Beerista saa maistelutarjottimen, johon voi valita kuusi pientä maisteluannosta hanoista. Meidän tarjottimemme ehdoton yllätys oli kirpeä Johnny Sour, joka maistui enemmän limulta kuin oluelta. Pidin kovasti myös Dragon Firesta.

Maistelutarjotin on mainio tapaus myös silloin kun et tiedä mitä olutta haluaisit. Kokeile vaikka yhdessä kaverin kanssa useampaa ja tilaa sitten tuopillinen lemppariasi. Tarjoilija kirjoittaa lapulle maistelutarjottimelle valitsemiesi oluiden nimet, joten niitä ei tarvitse yrittää opetella ulkoa.

baarikierros-5

baarikierros-6

baarikierros-7

Wodka Cafe Bar
ul. Mikolajska 5

Mitä olisi puolalainen baarikierros ilman vodkaa? Niinpä, ota siis seuraavaksi suunta kohti Wodka Cafe Baria, josta saa niin ikään kuuden juoman maistelutarjottimen. Tarjoilija valitsi puolestamme kuusi eri makuista vodkaa, joita menimme maistelemaan pienen baarin yläkerran parvelle.

Kaikki vodkat maistuivat makeudessaan enemmän liköörille kuin vodkalle, paitsi tarjottimeltamme löytynyt pirteä sitruunaa ja chiliä sisältävä vodka. Muut maut olivat kirsikka, hasselpähkinä, metsämarja, vadelma sekä yrttejä ja mausteita sisältävä vodka. Niistä ehdoton lempparimme oli hasselpähkinä, mutta kaikki muutkin maut olivat oikein maukkaita.

Kaikkien asiakkaiden maistelutarjottimet pitivät sisällään erilaisia vodkia, joten lienee hieman tuurista kiinni, mitä tarjoilija kaataa juuri sinulle. Meillä oli ehkä hieman liikaa samantyylisiä marjaisia vodkia, vaikka ne hyviä olivatkin. Toiveitakin saanee esittää. Maista ainakin hasselpähkinävodkaa! Jossain kehuttiin myös suklaata. Muista, että vaikka alakerran paikat olisivat täynnä, on yläkerrassa vielä useampi istumapaikka. Ja kaiteesta kiinni sitten kun kävelet vodkapäissäsi portaita pitkin alas.

baarikierros-8

baarikierros-9

baarikierros-10

Cybermachina Game Pub
ul. Stolarska 11

Jos kahden ensimmäisen baarin teemat rakentuivat juomien (olut ja vodka) ympärille, on kierroksemme viimeisen baarin teemana erilaiset pelit. Sisustus on täynnä peleihin liittyviä yksityiskohtia, drinkkien nimet ovat peliteemaisia ja parasta kaikessa ovat lukuisat konsoli- ja lautapelit, joita voi pelata drinkkien maistelun ohessa.

Pelibaari on hieman nuhjuinen ja likaisen oloinen, mutta hauska. Parasta oli pelata eräästä huoneesta löytynyttä tanssipeliä samalla kun eräs rauhallisempi porukka yritti keskittyä lautapeliinsä. Mitäs tulivat samaan huoneeseen, muuallakin olisi kyllä ollut tilaa. Peliä lopetellessamme eräs lautapeliporukan jäsen tuli laittamaan mielenosoituksellisesti volumen pienemmälle. Meitä vaan nauratti! Tule tänne isolla porukalla ja varaa aikaa siihen, että pelit vievät mennessään.

bullpub-1

Bonus!
Jos baarijalkaa vielä vipattaa, saa ilta riehakkaan lopun Krakovan parhaaksi brittipubiksi mainostetussa Bull Pubissa (Mikolajska 2), jossa karaoke raikaa ja olut virtaa! Jos brittipubimeininki on yhtään mieleesi, käy täällä!

baarikierros-1

baarikierros-11