Italia,  Veneto,  Venetsia,  Yleinen

Venetsian parhaat paikat kuvaamiseen ja maisemien ihasteluun

Venetsia on upea kaupunki ja vetää kuvauksellisuudessaan vertoja jopa vanhalle lempparilleni monikasvoiselle näköalapaikkojen Lissabonille. Venetsiaa ympäröivä vesi on kaunis elementti ja suloisia pieniä kanaaleja sekä kapeita sivukujia voisi tutkia loputtomasti kameran kanssa. Näköalapaikoista ja rantakaduista puhumattakaan.

Venetsiassa on usein myös todella kaunis valo ja etenkin syksyisin ja talvisin kaupunkiin laskeutuva sumu lisää kuvauksellisuutta, vaikka aiheuttaa samalla myös haasteita siihen. Pienen sumuverhon läpi siivilöityvä auringonvalo ja paikoittain jopa hämmentävän turkoosi vesi värittävät Venetsian kauniilla tavalla. Auringonlaskun kultainen kajo heijastuu upeasti veden pinnasta, joten täällä jos jossain kannattaa kytätä myös auringonlaskua.

Vaikka Venetsiassa on muutamia kivoja näköalapaikkoja, eivät ne välttämättä ole kaikista otollisimpia kuvaamisen kannalta. Sama pätee myös toisinpäin: Kuvauksellisimmat paikat eivät ehkä ole muuten niitä nautittavimpia maisemien ihasteluun. Siksi jaoin lempipaikkani Venetsiassa kahteen osaan: Kuvauksellisiin ja paremmin pelkkään maisemien ihasteluun sopiviin.

Parhaat paikat kuvaamiseen:

Vaporetto

Otimme reissumme ehdottomasti parhaat kuvat vaporetton kyydissä ja 24 tunnin vaporettolippu olikin jo pelkästään kuvien ansiosta hintansa arvoinen. Otimme ensin vaporetton Giudeccan saarelta San Marcolle ja jatkoimme siitä pitkin Canal Grandea auringon alkaessa laskea juuri sopivasti värjäten maiseman kullankeltaisilla sävyillään. Vaporetton takaosasta saa mielestämme parhaat kuvat.

Riva degli Schiavoni

Yksi ikonisimmmista kuvauspaikoista Venetsiassa on Riva degli Schiavonin rantakatu, jossa tyypillisimmin ikuistetaan gondoleja taustanaan vastapäisen saaren San Giorgio Maggioren kirkko. Rantakadun ihanat lyhtypylväät vaaleanpunaisine lasineen ansaitsevat tulla ikuistetuksi iltakuviin. Täältä saa myös upeita sumukuvia aamulla.

Giudeccan rantakatu

Giudeccan rantakadulta käsin saa ikuistettua hyvin veden ympäröimät pääsaaret. Kadulla on kuvauksellisia puistonpenkkejä, lyhtypylväitä ja puita, joita voi hyödyntää kuvissa. Giudeccalla on myös mukavan vähän ihmisiä, joten kuvata saa rauhassa ilman että joku on koko ajan edessä.


Ponte dell’Accademia

Ponte dell’Accademialla voi kuvata ikonisen maiseman Basilica di Santa Maria della Salutelle päin pitkin Canal Grandea. Paikka on suosittu kuvaajien keskuudessa etenkin auringonlaskun aikaan, mutta me otimme parhaat kuvamme täällä päivällä kirkkaalla säällä.

Punta della Dogana

Punta della Doganan edustalla Fondamenta Saluten ja Fondamenta Zattere Ai Salonin yhtymäkohdassa saa kivoja merellisiä kuvia San Marcolle tai Giudeccaan päin. Ota kuvaan mukaan alueella istuskelevia ihmisiä tai oma matkakumppani, lyhtypylväs, gondoli tai veneiden kiinnittämiseen tarkoitettuja puupaaluja niin kuvista tulee mielenkiintoisempia.

Pienet kanaalit

Venetsian pienten kanaalien varsilla on lukuisia kuvauksellisia paikkoja. Etsi kohta, jossa on kaksi siltaa vierekkäin ja kivanvärisiä taloja niin saat toisella sillalla kuvatessasi kuvaan sekä kanavan että sen ylittävän sillan ja mahdollisesti matkakumppanisikin, jos saat hänet yllytettyä kuvaan. En muista tarkalleen missä kohtaa otimme yllä olevan kuvan (sillä seurasin tapani mukaan eksyneenä paremman suuntavaiston omistavaa Henkkaa), mutta vastaavia paikkoja oli lukuisia.

Parhaat paikat maisemien ihasteluun:

Zattere

Vietimme Dorsoduron rantakadulla eli Zatteressa ihania kiireettömiä hetkiä. Täältäkin saa hyviä kuvia, mutta vastapäinen Giudeccan saari on hieman liian kaukana siihen että se näkyisi kuvissa kunnolla. Siksi pidimme paikasta enemmän vaan hengailun ja maisemien ihastelun merkeissä. Istahda terassille tai puistonpenkille ja nauti merellisestä Venetsiasta.

Gondolikyyti

Koska et halua käyttää aikaa gondolin kyydissä pelkkään kuvaamiseen. Toki gondolin kyydistä saa upeita kuvia, mutta muista nauttia matkasta ja maisemista myös ilman kameraa.

Rialton silta

Rialton sillalle en pysähtyisi keskipäivällä pahimpaan turistitungokseen, mutta illalla kun päiväturistit ovat poistuneet ja kaupungin valot alkavat syttyä, on Rialton sillalla kiva hengailla pimenevää kaupunkia katsellen. Lähellä on myös kivoja cicchettibaareja iltapalaa ajatellen.

Bar Terrazza Danieli

Lempipaikakseni koko Venetsiassa nousi Bar Terrazza Danieli, josta olen kertonut lisää tässä postauksessa. Kattoterassilla on ihana viettää aikaa ja ihastella maisemia, jotka vetävät vertoja ihan kaikelle näkemälleni.Skyline Rooftop Bar

Toinen kiva kattoterassi on Skyline Rooftop Bar, josta olen niin ikään kertonut enemmän jo aiemmin. Maisemat ovat luonnossa vaikuttavammat kuin kuvissa, joita talon punaiset rakenteet ja pääsaarien kaukaisuus hieman haittaavat.

T Fondaco dei Tedeschi by DFS kattoterassi

Bongasimme kauppakeskus T Fondaco dei Tedeschi by DFS:n katolla sijaitsevan näköalapaikan gondolin kyydistä ja gondolieerimme kehottikin meitä suuntaamaan katolle maisemia ihastelemaan. Näköalapaikalle pääsee ilmaiseksi, mutta sisäänpääsyä voi joutua hieman odottamaan, sillä katolle päästetään vain tietty määrä ihmisiä kerrallaan. Maisemat ovat luonnossa kauniimmat kuin kuvissa, joten kun olet räpsinyt muutaman pakollisen kuvan, keskity nautiskelemaan kauniista maisemista Venetsian kattojen yllä ilman kameraa.

Näiden paikkojen lisäksi Venetsiasta löytyy muutama näköalatorni. Tunnetuin niistä on Campanilen torni Pyhän Markuksen torilla. Voit lukea siitä lisää Venetsiassa asuneen Marin blogista. Tuntemattomampi näköalatorni on Scala Contarini del Bovolo (kuvassa), joka on jo itsessään kaunis näky. Myös Giudeccan saaren vieressä olevaan San Giorgio Maggioren kirkon torniin pääsee ihailemaan maisemia.

34 kommenttia

  • Martina

   Venetsia on aina hyvä idea. Minäkin olen varma siitä, että Venetsiaan täytyy päästä vielä uudestaankin. Tulee hirveä ikävä aina kun lukee postauksia kaupungista.

 • Ilona

  En tee nyt Venetsialle (uskomaton paikka) oikeutta, mutta en voi olla kysymättä tähän postaukseen täysin liittymätöntä asiaa: Miten wordpressiin saan tuollaisen blogiarkiston (siis, josta saa ”avattua” vuoden ja kuukaudet, eikä vain näy listaa kuukausista)?

 • Eve, Jetlaggies

  Kiva nähdä tuttuja maisemia kauniissa valossa ja kuvissa. Viime Venetsian reissusta alkaakin olla jo ihan liian pitkä aika. Pitäisiköhän lähteä sinne vaikka syksyllä, kun pahimmat kesäruuhkat ovat hellittäneet? Bar Terrazza Danieli meni kyllä nyt todella vahvasti korvan taakse.

  • Martina

   Syksy on kivaa aikaa Venetsiassa. Me oltiin syyskuussa ja sää oli vielä kivan lämmin, mutta kaupunki ei ollut enää ihan niin ruuhkainen kuin kesällä. Jos menet niin käy ihmeessä Bar Terrazza Danielissa. Se on elämys.

 • Teija / Lähdetään Taas

  Onpa monipuolisesti erilaisia kuvauspaikkoja, wau! Minä en ole vielä käynyt Venetsiassa, ja vähän kyllä harmittelen, kun se on jo kauan ollut niiden paikkojen listalla, minne ei enää lisää turisteja kaivattaisi, päin vastoin. Mutta silti hiljaa haaveilen Venetsiasta. Näiden kuvien myötä entistä enemmän.

  • Martina

   Niinpä, Venetsiassa on liikaa turisteja, etenkin risteilyalusten tuomia päiväturisteja. Itse uhmasin turistipaljoutta silti ja ajattelin, että on parempi mennä yöksi ja jättää sitä myöten rahaa kaupungille, kuin piipahtaa vain päivän verran, jolloin kaupunki ei hyödy sitäkään vähää vierailusta. Olin myös suoraan sanoen itsekäs, sillä halusin nähdä Venetsian kaikesta huolimatta. Ja haluan nähdä vielä uudestaankin. Ihastuin niin.

 • Piyya

  Olet kyllä luonut hyvän oppaan kuvauspaikoista Venetsiaan. Tämä ei todellakaan laannuta Venetsia kuumetta. Tänä keväänä on ollut useampikin Venetsiaa hehkuttava postaus blogien joukossa. Ja sitten ne chiccetit, joista en ollut koskaan kuullut ennen sinun postaustasi. Niitä olisi valokuvaamisen ohessa kiva maistella.

  • Martina

   Siinähän sinulle onkin matkasuunnitelma valmiina: Cicchettibaarien kiertelyä ja valokuvausta vuorotellen. 🙂 Nyt on tosiaan ollut paljon blogipostauksia Venetsiasta, ja jos en olisi siellä itsekin juuri käynyt, olisin varmasti innostunut jo varaamaan lentoja. Kaupunki on niin kaunis ja kiinnostava. Ihan omanlaisensa elämys, jonka haluan kyllä kokea vielä uudelleenkin.

 • Iida In Translation

  Näyttääpä upealta nuo kaikki paikat! <3 Ja harvinaisen kauniita kuvia samassa postauksessa.

  En ole vieläkään itse käynyt Venetsiassa, vaikka se todellakin on niitä paikkoja, joihin kannattaisi mennä nyt eikä kohta. Ehkä pitää alkaa pohtimaan syysreissua tai muuten mennä sesongin ulkopuolella! 🙂

  • Martina

   Venetsia on upea ja kuvauksellinen. Sieltä saa helposti napattua hienoja kuvia. 🙂 Venetsia on kiva syksyllä. Me oltiin syyskuussa ja tykättiin kun sää oli vielä lämmin, mutta kaupunki ei ollut ihan niin täynnä turisteja kuin kesäkuukausina. Moni on kehunut myös keväistä Venetsiaa. Itse haluaisin kokea talvisen Venetsian acqua altan, sankat sumut ja aavemaisen tunnelman.

 • Kati / Lähinnä kauempana

  Voi miten minun nyt tuli ikävä Venetsiaan! Tämä postaus olikin hyvä näkökulma Venetsiaan – mikä muu paikka olisikaan valokuvauksellisempi, kuin Venetsia? Itse lähdin Venetsiaan aikanaan aika välinpitämättömällä asenteella. Taisin ajatella, että no käydään nyt katsomassa, ennen kuin uppoaa. Mutta rakastuin! Venetsia oli ihana! Eikä siellä haissut edes heinäkuussa pahalta, vaikka kaikki sitä varoittelivat. Tai olin sitten vain niin onnen huumassani, etten haistanut mitään pahaa. 😀 Turisteja oli paljon, mutta siihen olin etukäteen henkisesti varautunutkin. Oli ihanaa olla siellä yötä, kun pimeän tullen kaupunki hiljeni. Tykkäsin erityisesti kulkea pimeillä ja hiljaisilla kujilla (vaikka kerran aika pahasti eksyttiinkin) ja nauttia päivän säpinöiden vastapainoksi ihan erilaista Venetsiaa.

  • Martina

   En keksi minäkään ihan heti yhtä kuvauksellista paikkaa kuin Venetsia. Ja myös minä rakastuin yllättävän palavasti Venetsiaan, vaikka en oikein tiennyt mitä odottaa. Tai ehkä siinä juuri oli se syy, kun ei ollut odotuksia, niin ei joutunut ainakaan pettymään. Onneksi kaupunki hiljenee illalla. Silloin pääsee näkemään ihan erilaisen Venetsian ja kestää paremmin taas päiväturistien keskellä poukkoilua.

 • Terhi

  Totta, Venetsiassa saa väkisinkin hyviä kuvia, varsinkin sillat ovat hyviä kuvauspaikkoja. Koska baarit ja ravintolat menevät kiinni aikaisin jotta asiakaspalvelijat ehtivät viimeiselle lautalle niin yöksi meno rauhoittuu aika paljon. Silloin on aikaa kierrellä rauhassa ennen kuin on liian pimeää.

  • Martina

   Illat ja sillat ovat tosiaan parasta Venetsiassa. 😀 On jännä miten tunnelma muuttuu niin radikaalisti kun ilta koittaa. Hiljaisuus jotenkin korostuu entisestään päivän turistihälinän jälkeen.

 • Kohteena maailma / Rami

  Venetsia on kyllä upea, sellainen kohde, että sinne voisi lähteä koska vaan! Se on niin valokuvauksellinen, joten tämä postaus on varmasti monen mieleen. Moni katsoo maailmaa reissuilla linssin läpi, niin tällaiset postaukset ovat kivoja lukea. Lähellä oli, että ei tullut heti vinkit käyttöön, mutta Venetsian lennot vaihtui viime hetkellä Muncheniin. Toivottavasti Venetsia kutsuu pian, tässä tuli muutama loistava uusi vinkki itselle 🙂

  • Martina

   Sain idean postaukseen itse asiassa juuri siitä, etten löytänyt vastaavia vinkkejä kun yritin tutkia etukäteen missä päin Venetsiaa saa parhaita kuvia. Muutaman maininnan löysin englanninkielisiltä sivuilta, mutta siinäpä se. Päätinkin jo ennen reissua, että teen kuvauspaikkapostauksen jos vaan saan sitä varten riittävästi materiaalia. Postaus muutti hieman muotoaan kun totesin, etteivät kaikki maisemapaikat sovellu hyvin kuvaamiseen, mutta ovat silti mainitsemisen arvoisia. Taidan katsella jatkossakin reissukohteita sillä silmällä, että pistän muistiin hyvät kuvauslokaatiot blogipostausta varten.

 • Paula - Viinilaakson viemää

  Upeita kuvia! Venetsia on kyllä paikka joka on ehdottomasti joskus nähtävä! Vaikka Italiassa on muuten tullut käytyä, niin Venetsiassa en ole vielä käynyt. Ihanasti välittyy tästä tuo italialainen tunnelma. Viinilasillinen noissa maisemissa maistuisi kyllä kummasti.

  • Martina

   Kiitos! Venetsia kannattaa kokea. Siellä viini maistuu hyvältä jopa muovimukista. Paitsi jos se on korkkivikainen niin kuin meille ensin kävi.. Sen jälkeen saimme mukiin erinomaista amaronea ja voi jestas miten se olikin hyvää!

 • VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi

  Oi nämä teidän Italian reissut! Voitteko ottaa mut matkalaukkuun mukaan seuraavalla kerralla? 😀 Oon tässä jo tovin pohtinut, pitäisikö lähteä Venetsiaan tänä syksynä joskus syys-lokakuussa. Alkaa niin kova reissukuume olemaan tuonne.

  Venetsia näyttää kyllä hurjan kuvaukselliselta, etenkin nuo pienet kanaalit ja pikkusillat viehättää mua.

  • Martina

   No sehän sopii! 😀 Meillä onkin sopivasti kesäkuun Italian reissulle yksi ruumalaukku, johon varmasti mahdut ainakin menomatkalla. Paluumatkalla joudut taistelemaan tilasta viinipullojen kanssa, mutta se ei liene ongelma? Tai sitten jätetään sut Piemonteen. Ei sekään varmaan huono vaihtoehto ole? 😀

   Vakavasti puhuen Venetsia syyskuussa on erinomainen idea. Me oltiin siellä silloin ja kuten kuvistakin näkyy, sää oli tuolloin vielä kivan kesäinen. Venetsia on varmasti ihana aina. Itse haluaisin kokea sen myös talvisten sumujen ja tulvien aikaan.

 • Virpi/Hätälasku matkablogi

  Oi mitä ihania kuvia! Venetsiassa en ole vielä käynyt, toki se toivelistalla on aika korkealla. Ihanan näköistä!

 • Veera Bianca

  Mua on viime aikoina vaivannut ihan kamala ikävä Venetsiaan, siinä kaupungissa on jotain sellaista taikaa kaikista turistimassoista huolimatta <3 Kiitos näistä vinkeistä, menee säästöön tulevaisuuden reissua varten!

  • Martina

   Kiva jos vinkit tulee käyttöön! Sinäpä sen sanoit: Venetsiassa todella on taikaa. Se on täydellinen sana kuvaamaan kaupungissa vallitsevaa tunnelmaa.

 • Anna K.

  Hyvä postauksen aihe, kivalla tavalla erilainen näkökulma (ihan kirjaimellisesti!) Venetsiaan. Ihania kuvauspaikkoja kaikki! Oon ollut Venetsiassa kerran päiväseltään ja oli ihan helvetin kuuma. Kun mä sanon näin, niin se tarkoittaa, että mittari hipoi 40 astetta. Siksi olo oli aika veltto ja väsynyt. Pitäis kyllä mennä joskus vaikka muutamaksi päiväksi. Nuo iltakuvat varsinkin oli ihania!

  • Martina

   HuuhhuhHUH! Melkein 40 astetta! Sitä en kestäisi kyllä minäkään, vaikka lämpöä rakastankin. Ei ihme jos oli veltto ja väsynyt olo. Kuumuus ei oikein toimi yhteen kaupunkiloman kanssa. Suosittelen kyllä lämpimästi (hehheh) Venetsiaa ja nimenomaan niin että siellä viipyy ainakin yhden yön. Iltaisin ja aamuisin Venetsiassa on ihan omanlaisensa tunnelma ja silloin siellä on myös kiva kuvata.

 • Jenna / Citylights & Sunsets

  Niin kaunista ja upeita otoksia! Voi kun pääsisi tuonne kuvailemaan. Mutta on sekin ihanaa päästä itsekin ylipäänsä Italiaan parin päivän päästä, vaikka Venetsiaan ei tälläkään kertaa mennä. Säästelen sitä myöhemmäksi 🙂 Italiassa on kyllä ihan mieletön määrä nähtävää ja kauvauksellisia paikkoja, vaikka vielä kolmannellakaan vierailulla en pääse näkemään Roomaa, Venetsiaa tai Vatikaania. Nuo voisi olla sellaisia paikkoja, joihin haluaisin lähtä Samin kanssa kahden 🙂

  • Martina

   Venetsia on todella kaunis ja kuvauksellinen. Se sopii täydellisesti pariskuntamatkalle. Me vietimme siellä seurustelumme 10-vuotispäivää ja ajattelimme jopa, että voisimme viettää samassa paikassa myös 10. hääpäiväämme sitten kun on sen aika. Venetsiassa jos jossain on kunnon puitteet romanttisellekin matkalle. Toisaalta Italia on täynnä kiinnostavia kohteita, joiden koluamiseen ei tunnu riittävän mikään aika. Meilläkin on seuraava Italian reissu odottamassa jo ihan kulman takana: Lähdemme kahden viikon päästä Piemonteen. En malta odottaa!

 • Annemaria/Samppanjaa muovimukista

  Sä tuot aina Venetsian niin upeassa valossa esiin, että saat kyllä innostumaan tällaisen pari kertaa Venetsiaan pettyneen harkitsemaan kaupunkia uudelleen. Ehkä se on niin, ettei minnekään turistivetoiseen kaupunkiin pitäisi mennä vain päivämatkalle, jolloin pyörit niiden satojen (vai tuhansien?) turistien kanssa samoila täyteen ahdetuilla aukioilla ja kaduilla.

  Venetsia on niin kuvauksellinen, että se pitäisi ehdottomasti kuoria esiin turistikerroksien alta. Ja siihen tarvitaan aamuja ja iltoja eli yöpymistä kaupungissa. Hienoa kuvia Martina!

  • Martina

   Eikä miten ihana kuulla. Siis se, että olen saanut Venetsian näyttäytymään hyvässä valossa pettymysten jälkeen. Se on toki kurja kuulla että kaupunki on tuottanut pettymyksen jopa toistamiseen.

   Minun Venetsiani löytyy ehdottomasti turistilaumojen ulkopuolelta rauhallisemmilta alueilta. Matkustaminen kovimpien sesonkien ulkopuolella auttaa myös sen ihanan Venetsian löytämisessä- Päivän aikana turistilaumojen keskellä ahdistuu kuka tahansa. Todellinen Venetsia näyttäytyy vasta illalla ja aamuisin.

   Toisaalta eiväthän kaikki paikat ole kaikkia varten. Jotenkin minä kuitenkin näkisin sinut nauttimassa Venetsiasta.. 🙂