Italia,  Marche,  Senigallia,  Ulkomaat,  Yleinen

City Hotel Senigallia – Hotellisuositus Italian rannikolle

Vielä olisi yksi Senigallia-postaus jemmassa, nimittäin hotellimme esittely. City Hotel Senigalliasta varattiin kaikille bloggaajille huoneet järjestäjän toimesta, joten en päässyt itse vaikuttamaan hotellivalintaan. Ja hyvä niin, sillä City Hotel oli oikein hyvä majapaikka.

Ensinnäkin hotellin sijainti on täydellinen. Rantakadulla sijaitsevan hotellin aamiaisterassilta näkyy rannalle sekä upealle Rotonda sul marelle. Kaupungin parhaalle rannallekaan (Bagni 77) ei ole pitkä matka. Myös kaupungin vanha keskusta on ihan vieressä ja sinne kävelee noin viidessä minuutissa. Pyörällä pääsee vielä nopeammin.

Polkupyöristä puheen ollen hotellilta saa lainata polkupyörän, joka on ehdottomasti paras keino liikkua kaupungilla. Kävellenkin toki pääsee, mutta pyöräily on jotenkin niin italialaista. Hotellin pyörät ovat oikein kelpo pelejä, löytyy toimiva lukko ja koriin saa käsilaukun ja muut matkatavarat.

Huoneet ovat perushotellihuoneen tasoa, tosin sänky tuntui olevan astetta isompi. Tai sitten se johtui siitä, että jaoin huoneen vain ja ainoastaan itseni kanssa, eli sain retkottaa sängyllä halutessani vaikka poikittain. Huoneesta löytyy kaikki tarvittava ja parvekkeelta on mukavat näkymät. Respassa työskentelee ystävällistä ja kielitaitoista väkeä. Jopa siivooja on mukava, aamiaisravintolan tarjoilijoista puhumattakaan.

Niin se aamiainen. Se on varsin italialaistyyppinen lukuisine makeine herkkuineen. Suolaistakin kuitenkin löytyy tästä hotellista (se ei aina ole itsestäänselvyys Italiassa matkatessa) ja minä ainakin sain vatsani täyteen leipien, leikkeleiden, juuston, jogurtin ja hedelmien avulla.

Tiskillä on tarjolla vettä ja mehuja. Erikoiskahvit tarjoilija tekee pyynnöstä ja ainakin hotellin cappuccino on erinomaista. Tarjoilijat paistavat myös munakkaita pyynnöstä. Itse aamiaisravintola on ihanan valoisa. Sisätilojen lisäksi aamiaista voi nauttia tilavalla kattoterassilla merimaisemia ihaillen. Kyllä kelpaa!

Hotelli on yleisilmeeltään siisti ja valoisa. Kaikki toimii kuten pitääkin, matkalaukun sai päivän ajaksi säilöön ja mahdolliset viat tai puutteet huoneissa korjataan ripeästi. Bloggaajan ja varmaan myös monen muun näkökulmasta ilmainen Wi-Fi kaikkialla hotellissa on iso plussa.

Ainoan miinuksen antaisin siitä, että lauantaiyönä rantabaareista kantautuva meteli kuului erittäin hyvin huoneisiin, joten herkkäuniset eivät välttämättä saa nukuttua ilman korvatulppia. Meteliä oli tosin vain lauantaiyönä ja perjantaiyönä sain nukkua kaikessa hiljaisuudessa. En tiedä onko bileitä enemmän heinä-elokuussa, kun Euroopan lomakausi on parhaimmillaan, mutta kesäkuussa tanssimusiikkia soitettiin volumet kaakossa vain lauantaiyönä.

Mikään superluksushotelli City Hotel ei ole, mutta siisti ja kaikki tarpeet täyttävä kuitenkin. Mikään ei yllätä positiivisesti eikä negatiivisesti. Hyvää perushotellia erinomaisella sijainnilla etsivät, tämä on teitä varten! Herkkäuniset voivat miettiä majoittuisivatko he kenties kauemmaksi rantakadun vilinästä.

Kommentit pois päältä artikkelissa City Hotel Senigallia – Hotellisuositus Italian rannikolle