Italia,  Lido di Camaiore,  Toscana,  Ulkomaat,  Yleinen

Lido di Camaioren ravintolat

Toscanan rannikolla Lido di Camaioressa päiväohjelmaksi riittää varsin hyvin seuraavanlainen: Runsas aamiainen hotellin seisovasta pöydästä, koko päivä altaalla tai rannalla ja illalla syömään johonkin rantakadun ravintoloista. Välissä ehkä kevyt lounas tai jäätelö, kiireetön aperitiivihetki ja illallisen jälkeen katsomaan auringonlaskua tai pimeän kaupungin valoja Pontile di Lido di Camaioren laiturille.

Edellisessä Toscanan rannikkoa koskeneessa postauksessa kerroin hieman Lido di Camaioresta ja Viareggiosta yleensä. Nyt on tärkeimmän eli ruoan vuoro. Kas tässä viisi suosikkiamme Lido di Camaioren ravintolatarjonnasta. Paikat on numeroitu, mutta se ei tarkoita sitä, että ne olisivat paremmuusjärjestyksessä.

1. Ristorante la Luna
Del Fortino 67

Kokonaisuudessaan parhaan illallisen koimme La Lunasa. Saavuimme paikalle italialaisittain melko aikaisin, jolloin paikalla oli vasta eräs isoisä tarjoilijan kanssa jutellen ja tupakkaa ketjussa polttaen. Hän odotti illalliselle saapuvaa perhettään.

Me tilasimme pizzat ja lasilliset kuohuvaa anopin syntymäpäivän kunniaksi. Ilahduin siitä, että tarjoilija vastasi minulle italiaksi, sillä usein sain vastauksen englanniksi, vaikka esitin kysymykseni italiaksi. Ilahduin myös siitä, että ymmärsin vastauksen. Kyllä musta vielä hyvä italialainen tulee.

Ennen pizzoja pöytään saapui ensimmäinen yllätys. Bruschettaa alkupalaksi ja tietysti erinomaista sellaista. Yksinkertaista mutta hyvää, kuten niin moni ruoka Italiassa.

Pizzat olivat erinomaisia ja ravintolan terassi viihtyisä. Pian paikalle oli saapunut enemmänkin paikallisia ja myös muutama turisti. Katselimme pöytiin kannettavia annoksia ja ne näyttivät herkullisilta. Tarjoilija oli hauska ja ravintolan yleisilme siisti. Olimme oikein tyytyväisiä.

Jälkiruokaa tilasimme mukamas vain Henkalle, mutta tarjoilija taisi tietää miten siinä lopulta käy. Niinpä hän toi meille suoraan kaksi lusikkaa ja panna cottaakin oli lautasella kaksi pientä palaa. Myös lisukkeita oli parillinen määrä kumpaakin. Erittäin huomaavaista. Tällä voidaan varmasti pelastaa monta jälkiruoan jakamisesta aiheutuvaa perheriitaa.

Tilasimme laskun ja jätimme mielellämme sen lähes naurettavan pieneen loppusummaan reilun tipin. Tähän saattoi myös vaikuttaa toinen yllätys, joka tuli laskun yhteydessä. Lempijuomaani limoncelloa ja kotitekoisia keksejä jälkkäriksi, nam! Näitä ei ollut luonnollisestikaan lisätty laskun loppusummaan ja tällaiset pienet lisät tuovat hymyn ainakin tämän tytön huulille.

2. Osteria del Mare
Viale Europa 78

Käymme harvoin samassa paikassa kahta kertaa syömässä, mutta Lido di Camaioren rantakadulla sijaitsevaan Osteria del Mareen saavuimme toistamiseen ravintolan merenelävien hurmattua meidät. Osteria del Mare on joka ilta täynnä, samalla kun viereisen ravintolan tarjoilijat pyörittelevät peukaloitaan asiakkaita odotellessa.

Osteria del Maressa kannattaa ehdottomasti tilata mereneläviä. Me nautiskelimme ihanan rapeasta fritto mistosta sekä merenelävälautasesta, joista jälkimmäisessä tosin ei ollut ihan hirveästi syötävää. Maut olivat kuitenkin erinomaisia.

Erinomaisia olivat myös simpukkapasta sekä ihana simpukka-annos, jonka herkulliseen liemeen dippailin leipäpalan toisensa jälkeen. Nam. Voisin elää pitkään pelkillä simpukoilla.

Kokeilimme myös paikan pasta carbonaraa ja herkullistahan sekin oli. Palvelu pelasi täpötäydestä ravintolasta huolimatta, viini oli hyvää ja kaikki toimi moitteettomasti. En keksi kerrassaan mitään valittamista.

Osteria del Maresta löysin myös elämäni jälkiruoan. Rakastan sitruunaa ja rakastan limoncelloa. Niinpä ei ollut kovin vaikeaa päättää, minkä jälkiruoan ottaisin kun näin listalla gelato al limone con limoncellon. Sitruunajäätelöä limoncellolla. Taivas! Kuva ei tee oikeutta annokselle, mutta uskokaa kun kerron, että se oli sanalla sanoen täydellistä. Olin melkoisen onnellinen tyttö sitruunaista jälkiruokaa lusikoidessani.

3. Beach Bar
Viale Europa 20

Kantapaikaksemme Lido di Camaioressa muodostui Beach Bar -niminen aperitiivibaari, jossa istuimme lähes joka ilta aperol spritziä ja suolaisia naposteltavia maistellen. Yritimme etsiä kaupungista toistakin aperitiivipaikkaa vertailun vuoksi, mutta emme löytäneet, joten palasimme Beach Bariin yhä uudestaan.

Beach Bar on auki koko päivän. Kuppilasta saa aamiaista, kevyttä lounasta, välipalaa ja voipa sinne suunnata jälkkäridrinkillekin illallisen jälkeen. Toisinaan baarissa soittaa livebändi ja ainakin perjantaisin aperitiivin aikaan sisään on katettu aperitiivibuffet, josta löytyy jos jotakin suolaista naposteltavaa. Muinakin iltoina drinkin kanssa pöytään tulee valikoima pientä suolaista.

Beach Barissa kannattaa ehdottomasti istahtaa terassille. Ei sisällä juuri paikkoja olekaan. Tässä on mukava katsella rantakadun vilinää, bongailla jo tutuiksi tulleita koiria ja hauskan näköisiä ihmisiä. Eräänä iltana kuppilan edustalla kuvattiin intialaista musiikkivideota ja sitä oli erittäin viihdyttävä seurata.

4. Baroni
Lungomare Europa 29

Baroniin osuimme oikeastaan vähän vahingossa. Olimme juuri saapunet Lido di Camaioreen ja nälkä alkoi kurnia vatsassa. Kävelimme hotellilta rantakadulle ja astuimme sisään ensimmäiseen kivan näköiseen ravintolaan. Se oli Baroni.

Tilasimme pizzat ja karahvillisen punaviiiniä. Pian sain eteeni ehkäpä elämäni ihanimman pizzan. Speckiä ja mascarponea sisältävä pizza oli uskomattoman maukas ja tilasin pizzaa samoilla täytteillä vielä monta kertaa loman aikana. Ihastuin yhdistelmään niin kovasti.

Baroni jääkin muistoihini ravintolana, jossa tutustuin speck e mascarpone pizzaan. Se oli erinomaista ja myös toinen valitsemamme pizza oli oikein maukas. Suosittelemme.

5. Pizzeria Ristorante 3D
Viale Cristoforo Colombo 102

Hotelliamme vastapäätä sijaitsi ravintola nimeltä Pizzeria Ristorante 3D. Sieltä saa jos jonkinlaisia pizzoja erilaisilla pohjilla ja myös allergiat ja erikoisruokavaliot on huomioitu hyvin. Vielä kun saimme hotellilta pienen alennuksen tähän paikkaan, päätimme nauttia viimeisen Lido di Camaioressa syödyn illallisen täällä.

Tilasimme yhden punaisen pizzan, eli pizzan ilman juustoa. Täytteet olivat mukavan tuliset ja maku kohdallaan.

Toiseksi pizzaksi valitsimme tavallisemmat hyvinkin lihaisat täytteet. Kuten arvata saattaa, myös täällä pizza oli herkullista. Kyllä italialaiset vaan osaavat nämä pizzanpaistopuuhat.

Kommentit pois päältä artikkelissa Lido di Camaioren ravintolat