Hyvinkää,  Kotimaa,  Perhematkailu,  Ruokamatkailu,  Yleinen

Koko perheen pastasunnuntai

Kaupallinen yhteistyö S-ryhmän ravintolat / Rosso.

Syöminen on kivaa ja yhdessä syöminen vielä kivempaa. Olemme omaksuneet italialaisesta ruokakulttuurista muutamiakin seikkoja omaan ruokailuumme. Tärkein niistä on yhdessä syöminen. Oli se sitten ystäväperheen kanssa toteutettu pizzaperjantai, tavallinen arki-illan lasagne tai yhteinen sunnuntailounas. Yhdessä syöminen on kivaa. Se on tapa, jonka haluamme opettaa lapsillemmekin.

Kun italialainen syö perheen kera, on ruokapöydän ympärillä muitakin kuin lapset ja vanhemmat. Italialaiselle perhe tarkoittaa vähintään isovanhempiakin, mutta myös tätejä, setiä, enoja, serkkuja ja ystäviä. Italialainen ei stressaa tarjottavia vaan nostaa pöytään kattilallisen pastaa tai vuoallisen kotiruokaa uunista. Tärkeintä on yhdessä syöminen.

Rosso-ravintolat hemmottelevat perheitä ja muita porukoita nyt pastasunnuntailla, jonka idea on ihanan italialainen. Pöytään tuodaan iso kulhollinen pastaa, kastikkeita ja parmesaania. Siitä sitten kauhotaan ruokaa omalle lautaselle niin paljon kuin jaksaa syödä. Parasta on jos saman pöydän ääreen saa kerättyä koko perheen tai ison ystäväporukan.

Pastasunnuntai katetaan vähintään kahdelle hengelle ja sen hinta on 16,50 euroa aikuiselta ja 7,90 euroa alle 12-vuotiaalta lapselta. Ei paha hinta lainkaan.

Me suuntasimme Hyvinkään Rossoon eräänä sunnuntaina kolmen sukupolven voimin. Pöydän ääressä istuivat 2- ja 4-vuotiaat pikkubloggaajamme, heidän ukkinsa ja mumminsa sekä tietysti me Henkan kanssa. Edellisestä kerrasta Rossossa olikin kulunut jo aikaa. Ehkä jopa kymmeniä vuosia.

Odotin pastasunnuntaita mielenkiinnolla. Idea on mielestäni ihana ja toimii erityisen hyvin pikkulapsiperheelle. Pastasta pitävät kaikki ja on kivaa kun pöydästä ei tarvitse nousta muuta kuin alkuruokana toimivan salaattipöydän kimppuun. Lasten kanssa on mukavaa kun pääruoka tuodaan suoraan pöytään ja kaikki voivat syödä samaa.

Maistoimme kaikkia pastasunnuntain kastikkeita ja lemppariksemme nousi carbonara. Itse pidin hieman yllättäen myös arrabbiatasta. Pikkubloggaajatkin maistoivat reippaasti kaikkea. Kun he olivat saaneet vatsansa täyteen, kutsui viereinen leikkinurkkaus niin että me aikuiset saimme syödä pastamme rauhassa loppuun. Jälkiruokien saapuessa istuivat pikkuiset taas innokkaina ruokapöydän ääressä ja lusikoivat suklaakakkunsa viimeistä murua myöten suuhunsa. ”Kiitos ravintolasta!”, kailotti nuorempi.

Milloin olet viimeksi käynyt Rossossa? Maistuisiko pastasunnuntain kattaus? Kerro kenet kutsuisit yhteisen ruokapöydän ääreen ja voita 100 € lahjakortti Rossoon. Jätä kommentti tähän postaukseen sunnuntaihin 4.10. klo 22.00 mennessä ja muista lisätä myös sähköpostiosoite sille varattuun kenttään. Osoite ei näy muille. Voittajaan ollaan yhteydessä sähköpostitse.

Arvonta on päättynyt! Lahjakortin voitti Petri.

Iloisia yhteisiä ruokahetkiä!