Hyvinkää,  Kotimaa,  Yleinen

Elä enemmän Hyvinkäällä

Yhteistyössä Hotel Sveitsi, SeikkailuSveitsi ja Beauty Spa Sveitsi.

Hyvinkään voisi lukea samaan ei-niin-kiinnostavien matkakohteiden joukkoon kuin Keravan ja Varkaudenkin, jotka kuitenkin ennakkoluuloista poiketen ovat osoittautuneet varsin mukaviksi ja monipuolisiksi matkakohteiksi. Me olemme reissanneet Hyvinkäälle aiemmin vain sairaalaan. Sairaalan lisäksi sanasta Hyvinkää tulee monelle mieleen Hyvinkään ampumistapaus vuonna 2012. Ei kovin mairittelevia mielikuvia Hyvinkäästä.

Vaan tiesittekö että Hyvinkäällä voi muun muassa yöpyä tyylikkäässä sviitissä, ylittää itsensä seikkailupuistossa, herkutella hyvässä ravintolassa, juoda viiniä elokuvissa, yrittää selviytyä ulos pakohuonepelistä, leikkiä etelän matkaa uima-altaalla, istua aperol spritzillä viihtyisällä terassilla ja hemmotella itseään kauneushoitolassa. Mikä parasta, kaikki tämä löytyy samasta paikasta Hyvinkään Sveitsin alueelta.

Hyvinkäästä tulikin hetkessä kiinnostava matkakohde ja niin päätimme lähteä sinne vuorokauden mittaiselle minilomalle. Kaikkea emme mitenkään ehtineet siinä ajassa testata, mutta kokosimme meidän näköisemme loman valitsemalla mielestämme parhaat palat Hotel Sveitsin ympäristön kattavasta aktiviteettitarjonnasta. Mitä kaikkea sinä sisällyttäisit omaan Hyvinkään reissuusi?

Hyvinkään Sveitsin aktiviteetit

Hotelliyöpyminen

Hotel Sveitsi on syksyllä 2017 uudistettuna avattu moderni ja tyylikäs hotelli, joka toimii hyvänä tukikohtana Sveitsin alueen aktiviteetteja testaillessa.

Ravintolaillallinen

Hotel Sveitsin ravintolat Tila ja Alku palvelevat hotellin asiakkaiden lisäksi myös muita Sveitsin alueen vierailijoita. Tila on rento koko perheen seurusteluravintola ja Alku taas astetta hienompi suomalaisiin satokauden tuotteisiin pohjautuva ravintola.

Kesäterassi

Hotel Sveitsin sisäpihalta löytyy iloinen kesäterassi Piha, jossa tuoksuu ihanasti havupuu sekä puuhiiligrillissä valmistetut herkut, joita voi maistella juomien ohessa.

Seikkailupuisto

SeikkailuSveitsissä voi haastaa itsensä lukuisilla eritasoisilla seikkailuradoilla ja myös perheen pienimmille löytyy oma rata. Seikkailun huipennus on pitkä vaijeriliukurata, jota ei voi jättää väliin.

Sisäaktiviteettipuisto

SuperParkissa voi seikkailla huonommallakin säällä koko perheen voimin. Sisäaktiviteettipuistosta löytyy kaikkea aina trampoliineista erilaisiin peleihin.

Uimala

Sveitsin uimalassa on useita altaita, viheralueita, leikkipuisto, kahvila ja saunoja eli kaikkea mitä uimapäivänä voi kaivata. Helteisenä päivänä tuntuu kuin olisi etelän lomalla. Musiikki soi kaiuttimista, aurinko lämmittää ihoa ja altaassa voi virkistyä aina kun tulee liian kuuma.

Kauneushoitola

Beauty Spa Sveitsissä on hyvä aloittaa loma rentoutumalla hemmotteluhoidoissa. Tarjolla on kaikkea manikyyreistä ja pedikyyreistä kasvohoitoihin ja intialaiseen päähierontaan.

Elokuva anniskeluoikeuksin

Sveitsin alueella on myös elokuvateatteri, jonka Rex-salissa voi nautiskella vaikkapa viiniä ja juustoja elokuvan ohessa. Jokaisen penkin yhteydestä löytyy pieni tarjoilupöytä, johon herkut voi laskea.

Pakohuonepeli

WayOut Sveitsissä pääsee kokeilemaan jännittävää pakohuonepeliä, jossa sinut suljetaan ryhmäsi kanssa huoneeseen suorittamaan tehtäviä ja arvoituksia, joiden avulla pääsee lopulta ulos huoneesta. Jos pääsee. Aikaa on vain tunti.

Liikuntakeskus

FitPark Sveitsistä löytyy tilava kuntosali sekä muut liikuntakeskuksen palvelut ryhmäliikuntatunteineen. FitPark Sveitsi ei ole pelkkä hotellin kuntosali vaan sitä käyttävät myös muut asiakkaat. Tämä takaa sen, että palveluihin ja tiloihin on satsattu ja hyvän treenin toteutuminen ei jää ainakaan puitteista kiinni.

Lisäksi Hyvinkään Sveitsin alueella voi ratsastaa, golfata, hiihtää, lasketella, pelata jääkiekkoa, curlingia ja ringetteä sekä ulkoilla luonnossa jalan tai polkupyörällä.

Lue lisää alueen aktiviteeteista täältä.

Meidän näköinen loma

Me sisällytimme lomaamme luonnollisesti hotelliyöpymisen viihtyisässä Hotel Sveitsissä. Junior sviittimme oli ihanan tilava, tyylikäs, moderni ja etenkin huoneen kylppäri oli kovasti mieleeni. Myös sänky oli mukava ja sviitin sohvalla tuli istuskeltua pitkä tovi hedelmiä napostellen, kuohuvaa siemaillen ja iskelmää kuunnellen. Olihan Suomen kesä parhaimmillaan ja iskelmä kuuluu kesään. Hotel Sveitsi ei ole ehkä ulkopuolelta mikään kaunotar, mutta sisätilat yllättävät tyylikkyydellään

Ensimmäinen varsinainen aktiviteettimme sisälsi rentoutumista Beauty Spa Sveitsissä, jossa Henkka pääsi nautiskelemaan intialaiseen päähierontaan samalla kun minä torkuin jalkahoidossa. Oli kerrassaan mainio idea aloittaa miniloma pysähtymällä hetkeksi paikalleen ja antaa kiireisen lapsiperhearjen nostattaman sykkeen laskea hemmotteluhoidoissa. Näin pitäisi aloittaa ihan jokainen loma.


Pian syke saatiin kohoamaan taas huippulukemiin, sillä seuraava valitsemamme aktiviteetti oli SeikkailuSveitsi, jossa korkeanpaikankammoista koeteltiin oikein urakalla. Rohkeammalle Henkalle seikkailupuisto oli urheilullisempi kokemus, sillä hän paineli menemään radoilla niin vauhdikkaasti, että hiki tuli. Minun hikikarpaloni kihosivat ohimoille silkasta pelosta, mutta lopulta ylitin itseni ja vedin korkeanpaikankammoa oikein kunnolla turpaan uskaltautumalla jopa pitkään vaijeriliukuun ja sen yhteydessä oleville keskivaikeille radoille. Seikkailupuistosta on pakko kertoa myöhemmin lisää ihan omassa postauksessaan. Niin mieleenpainuva kokemus se oli.

Seikkailupuiston jälkeen istahdimme hetkeksi hotellin terassille maistelemaan aperol spritziä ja käymään läpi seikkailukokemustamme, josta huomasimme puhuvamme lähes koko illan. Terassihetki oli mukava pieni stoppi tapahtumarikkaaseen päivään. Olin käynyt koko seikkailupuistossa viettämämme ajan niin ylikierroksilla, että teki hyvää istua hetki aloillaan ja rauhoittua kunnolla. Sitäpaitsi juuri sitähän me olimme tulleet tänne tekemään. Rauhoittumaan ja istumaan hetkeksi aloillamme kerrankin kun voimme niin tehdä. Pienten lasten vanhemmat osaavat arvostaa ihan pieniäkin juttuja.

Ruoka- ja matkabloggaajat testasivat tietysti myös Hotel Sveitsin ravintolatarjonnan. Ravintola Alku oli vierailumme aikana kiinni, joten suuntasimme Tila-ravintolaan illalliselle. Minun suositukseni menee ehdottomasti Sveitsinmeren keitolle sekä alkujuomaksi nauttimallemme Vaapukka-drinkille. Henkka taas kehui kovasti Meidän leike -nimistä annosta. Alkupalalankulta löytyi todella herkullista skagenia, juustoja ja porsaankylkeä, joiden varjoon lankun loimulohi ja häränpaisti valitettavasti hieman jäivät. Ne voisi mielestämme korvata vaikka ilmakuivatulla kinkulla ja kylmäsavulohella niin lankku olisi entistä herkullisempi. Porsaankylkeen ei saa koskea! Se oli lähes taivaallista.

Seuraavana aamuna herkuttelimme vielä hotellin aamiaisella, jonka tarjonnassa ilahduin etenkin isosta sinihomejuustopalasta sekä karjalanpiirakoista ja munavoista. Aamiaisen rauhallinen ja kiireetön miljöö miellytti meitä myös kovasti. Saimme heräillä kaikessa rauhassa kahvikupillisten voimin ja hakea vielä hieman lisää hedelmiä, pekonia ja croissantteja. Kerrankin kun ei ollut kiire minnekään. Paitsi vähän kotiin, sillä lapsia alkoi olla jo ikävä.

Kauneushoitola, seikkailupuisto, terassi, ravintola ja yöpyminen hotellissa oli todella onnistunut kombo, mutta totesimme, ettei se riittänyt vielä mihinkään vaan haluamme tulla Hyvinkäälle vielä uudestaankin. Tämä olisi mainio paikka myös perhelomalle. Seuraavalla kerralla olisi kiva kokeilla ainakin pakohuonepeliä, käydä elokuvissa kunnon leffaeväiden eli viinin ja juustojen kera sekä herkutella myös Hotel Sveitsin toisessa ravintolassa. Ravintola Alku näytti suljettunakin houkuttelevalta.

Hyvinkää – Me tapaamme vielä!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *