Cocktailit,  Juomat,  Karibia,  Reseptit,  Yleinen

Rum Punch

Karibian lämmin tuulenvire, huojuvat palmut, turkoosi vesi, hyvä asento rantatuolissa ja kädessä virkistävä Rum Punch. Siinä kiteytettynä yksi parhaista muistoista viimeisimmältä Karibian risteilyltämme. Aika klassikko, mutta sellaista elämä Karibialla on parhaimmillaan. Rentoa lököilyä rannalla.

Rum Punch maistuu hyvältä myös lähes koko päivän kestäneen kiertoajelun päätteeksi Grenadan saarella. Päivä oli ollut hikisen kuuma, kunnes viilentävä sadekuuro iski päällemme. Istuimme vaatimattomassa rantabaarissa, katselimme sateen ropinaa ja maistelimme saaren merkittävimmällä vientituotteella muskottipähkinällä maustettua rommidrinkkiä nimeltä Rum Punch. Tai no, toiset taisivat juoda tuolloin kaljaa, mutta minä otin ensikosketukseni Rum Punchiin tuossa kulahtaneessa kahvilassa, jota oppaamme meille suositteli. Olin hyvin tyytyväinen olooni juuri sillä hetkellä.

Rum Punchia teimme eräänä päivänä myös kotona ja raastoimme juoman päälle Grenadasta tuotua muskottipähkinää. Taustalle soimaan vähän Karibian rytmejä ja kappas, mielemme oli yhtäkkiä taas Karibialla, vaikka fyysinen kehomme nökötti kotisohvalla keskellä vuoden pimeintä ja kylmintä aikaa. Tuli yhtäkkiä aivan hirveä ikävä Karibialle. Se oli samaan aikaan ihana ja kipeän raastava tunne. Kova kaipuu aurinkoon. Helpotusta siihen toi hitaasti nautittu Rum Punch.

Rum Punch

– 2 dl tummaa rommia
– 1 dl vaaleaa rommia
– 3 dl appelsiinimehua
– 3 dl ananasmehua
– 2-3 limeä puristettuna
– 0,5 dl Grenadiinia
(- muskottipähkinää)

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja tarjoile kylmänä jääpalojen kera. Grenadiinin voit joko sekoittaa juomaan valmiiksi tai laittaa vasta lasiin, niin että sen punainen väri erottuu paremmin keltaisen juoman pohjalta. Jos sinulta sattuu löytymään muskottipähkinää, raasta sitä drinkin päälle. Kaikenlaiset koristeet limeviipaleista aurinkovarjoihin ovat enemmän kuin sallittuja.

6 kommenttia