Cinque Terre,  Italia,  Liguria,  Ulkomaat,  Yleinen

Ravintola Dau Cila, Riomaggiore

Cinque Terren eteläisimmässä kylässä Riomaggioressa on erityisen hyvä kalaravintola. Aivan rannasta nousevan pääkadun alussa on tunnelmallisen näköinen terassi. Valkoisten aurinkovarjojen alta voi katsella kaunista merimaisemaa samalla kun tarjoilija kantaa pöytään tuoreita meren antimia.

Dau Cilaan kannattaa tehdä pöytävaraus. Näkyvällä paikalla sijaitsevaa suosittua ravintolaa suositteli myös hotellimme pitäjä ja terassi näytti olevan joka päivä täynnä. Enkä yhtään ihmettele miksi. Ruoka oli erinomaista ja maisemat mitä upeimmat.

Me teimme pöytävarauksen iltapäivällä saman illan ensimmäiseen kattaukseen eikä terassipaikkoja ollut enää vapaana. Päätimme kuitenkin tyytyä sisäpöytään ja se oli oikein hyvä valinta. Ravintola oli viihtyisä, vähän hienompi kuin muut alueen ravintolat, mutta silti kohtuuhintainen ja tunnelmaltaan rento.

Täällä kannattaa ehdottomasti syödä kalaa ja mereneläviä. Päätimme sen jo siinä vaiheessa kun näimme kokin suomustavan kalaa pöytävarausta tehdessämme. Täällä kala on varmasti tuoretta. Meri on parin metrin päässä ja Riomaggiore tunnetaan vanhana kalastajakylänä. Tottakai me syömme täällä meren antimia.

Alkuruoaksi tilasimme ostereita, jotka olivat niin tuoreita ja raikkaita, että hotkaisin oman osuuteni vauhdilla. Toiseksi alkuruoaksi otimme simpukoita, jotka olivat kautta Italian rannikon ihan uskomattoman maukkaita. Niin myös täällä.

Pääruoaksi otimme päivän kalaa. En muista enää mikä fisu oli kyseessä, mutta joku vaalealihainen kaveri se oli. Ehkä se jota kokki suomusti aiemmin päivällä? Hauskasti letitetty kala oli herkullista, samoin sen kaverina tarjoiltu kasvislisuke sekä tietenkin Ligurian kuuluisa pesto, jota olisin voinut syödä lusikalla suoraan purkista.

Toiseksi annokseksi valitsimme listalta sisältä punaiseksi jätettyä tonnikalapihviä, muussia ja tummaa kastiketta. Erittäin hyvää tämäkin. Erinomaiselta maistui myös kylmä valkoviini, jolla kilistelimme häämatkamme kunniaksi. Sinä iltana elämä maistui erityisen makealta.

0 kommenttia

  • Martina

   Totta, nämä ruoat olivat myös kevyitä ja terveellisiä. Seikka, jota en tullut edes ajatelleeksi ravintolassa ruokaillessani. Eiköhän kuule muuteta hetkeksi Riomaggioreen dieetille! Käydään joka päivä syömässä Dau Cilassa niin kesäkunto on taattu! Tai no mun pitää ensin päästä eroon tästä möhömahastani ja sitten voin alkaa pudottaa raskauskiloja. Liikuntaakin tuolla tulee harrastettua kuin itsestään rappusia ja mäkiä kiipeillessä.

  • Martina

   Kyllä, tätä ravintolaa kannattaa ehdottomasti kokeilla jos etsii ruokapaikkaa Cinque Terren alueelta. Hintatason olisi tosiaan voinut mainita, kiitos vinkistä. Tämä tosin oli niin keskihintainen ravintola, etten kokenut hinnan kertomisen olevan välttämätöntä. Yleensä mainitsen hintatason jos paikka on huomattavan kallis tai halpa. Onneksi kommenttiboksissa voi aina kysyä asiasta. 🙂

 • Reetta / Matkasto

  Olipas todella herkullisen näköistä! Letitetty kala onkin hauska idea!! Voiskohan tuota kokeilla jollain siialla… 😀 Turkoosi meri ja ylipäätään Välimeren kirkkaat värit – turkooseiksi maalatut veneet, oranssit auringonlaskut – ovat vaan niin kesäisiä, samalla tutun eurooppalaisia ja samalla niin eksoottisia suomalaiselle. 🙂

  • Martina

   Letitetty kala on kieltämättä hauskan näköinen. Täytyy kokeilla joku kerta miten sellaisen valmistaminen onnistuisi kotona. Välimeren värit ovat kieltämättä aivan ihanat ja etenkin merellisiin kesämaisemiin tulee hirveä kaipuu. Ne auringonlaskut ja kaikki.. Voi että, milloinkohan sitä pääsisi taas? 🙂

  • Martina

   Italia on tosiaan siitäkin kiva kohde, että hyvää ruokaa saa lähes paikasta kuin paikasta. Ja totta, Cinque Terre oli aivan ihana häämatkakohde. Onneksi päätimme käydä sielläkin, se ei nimittäin ollut ihan varmaa kun aloimme suunnitella häämatkaamme.

  • Martina

   Cinque Terre on mun yksi kaikkien aikojen lemppareista ja sinne on ihan pakko päästä uudestaankin. Taidanpa käydä silloinkin Dau Cilassa syömässä ja sillä kertaa yritän saada pöydän terassilta, vaikka oli sisälläkin oikein mukava syödä.

 • Sunna

  Uijjui, ihanat merinäköalat ja tuoreen näköistä fisuva! Kalastajan tyttärenä ja puolikalastajana itsekin arvostan hyvin kokattua kalaa valtavasti, ja pitääkin kokeilla letittämistä siialla tai ahvenella, jahka pääsen takaisin Suomeen täältä Itävallasta. Kaikki annokset näyttävät niin freshiltä ja oikein valmistetuilta, että tulee oikein ikävä isän Inarijärven herkkuja…

  • Martina

   Hyvät kalaruoat ovat kyllä todella rikkaus. Tuoretta kalaa hyvin valmistettuna herkullisten lisukkeiden kanssa, ja jos on vielä maisemakin kohdallaan, niin eipä siinä muuta sitten tarvitakaan. Itse tulee valmistettua harmillisen vähän kalaruokia kotona, ja siksi reissussa tällaiset ihanat kalaravintolat houkuttelevatkin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *