Cinque Terre,  Italia,  Liguria,  Ulkomaat,  Yleinen

Ravintola Dau Cila, Riomaggiore

Cinque Terren eteläisimmässä kylässä Riomaggioressa on erityisen hyvä kalaravintola. Aivan rannasta nousevan pääkadun alussa on tunnelmallisen näköinen terassi. Valkoisten aurinkovarjojen alta voi katsella kaunista merimaisemaa samalla kun tarjoilija kantaa pöytään tuoreita meren antimia.

Dau Cilaan kannattaa tehdä pöytävaraus. Näkyvällä paikalla sijaitsevaa suosittua ravintolaa suositteli myös hotellimme pitäjä ja terassi näytti olevan joka päivä täynnä. Enkä yhtään ihmettele miksi. Ruoka oli erinomaista ja maisemat mitä upeimmat.

Me teimme pöytävarauksen iltapäivällä saman illan ensimmäiseen kattaukseen eikä terassipaikkoja ollut enää vapaana. Päätimme kuitenkin tyytyä sisäpöytään ja se oli oikein hyvä valinta. Ravintola oli viihtyisä, vähän hienompi kuin muut alueen ravintolat, mutta silti kohtuuhintainen ja tunnelmaltaan rento.

Täällä kannattaa ehdottomasti syödä kalaa ja mereneläviä. Päätimme sen jo siinä vaiheessa kun näimme kokin suomustavan kalaa pöytävarausta tehdessämme. Täällä kala on varmasti tuoretta. Meri on parin metrin päässä ja Riomaggiore tunnetaan vanhana kalastajakylänä. Tottakai me syömme täällä meren antimia.

Alkuruoaksi tilasimme ostereita, jotka olivat niin tuoreita ja raikkaita, että hotkaisin oman osuuteni vauhdilla. Toiseksi alkuruoaksi otimme simpukoita, jotka olivat kautta Italian rannikon ihan uskomattoman maukkaita. Niin myös täällä.

Pääruoaksi otimme päivän kalaa. En muista enää mikä fisu oli kyseessä, mutta joku vaalealihainen kaveri se oli. Ehkä se jota kokki suomusti aiemmin päivällä? Hauskasti letitetty kala oli herkullista, samoin sen kaverina tarjoiltu kasvislisuke sekä tietenkin Ligurian kuuluisa pesto, jota olisin voinut syödä lusikalla suoraan purkista.

Toiseksi annokseksi valitsimme listalta sisältä punaiseksi jätettyä tonnikalapihviä, muussia ja tummaa kastiketta. Erittäin hyvää tämäkin. Erinomaiselta maistui myös kylmä valkoviini, jolla kilistelimme häämatkamme kunniaksi. Sinä iltana elämä maistui erityisen makealta.

Kommentit pois päältä artikkelissa Ravintola Dau Cila, Riomaggiore