Barcelona,  Espanja,  Ruokamatkailu,  Ulkomaat

Barcelonan parhaat makumuistot

Barcelona sopii täydellisesti pieneen naposteluun. Emme käyneet kertaakaan syömässä pitkää illallista vaan maistelimme pitkin päivää tapas- ja pintxobaarien tarjontaa. Tilasimme jotain pientä vermutterioissa sekä viinibaareissa ja tutustuimme mielenkiinnolla paikallisiin erikoisuuksiin.

Barcelonan ruokakulttuuri osasi myös yllättää. Luulin tietäneeni aiempien Madridiin, Alicanteen ja Espanjan saarille suuntautuneiden matkojeni jälkeen mitä odottaa espanjalaiselta ruoalta, mutta Barcelona olikin hieman erilainen. Se oli oman alueensa näköinen ja hyvä niin. Opin uutta ja pääsin suorastaan rakastumaan makuihin, joista en olisi koskaan uskonut pitäväni.

Barcelonan 4 mieleenpainuvinta makua

  • Vermutti

Kylmä tumma vermutti ison jääpalan, appelsiiniviipaleen ja oliivin kera jäi mieleenpainuvimmaksi mauksi Barcelonan reissulla. En ollut lainkaan varma että pitäisin epäilyttävältä kuulostavasta vermutista, mutta sehän yllätti ihan täysin ujuttamalla itsensä päivittäiseksi iltapäiväherkuksi suolaisten anjovisten ja oliivien kera.

  • Anjovikset

Tässä on toinen epäilyttävä Barcelonan herkku, joka olikin parempaa kuin olisin voinut kuvitella. Anjoviksissakin on varmasti eroja ja autenttinen ympäristö vaikuttaa myönteisesti makuun. Barcelonan anjovikset olivat pehmeitä, öljyisiä ja suolaisia. Ne olivat suorastaan täydellinen makupari vermutin kanssa.

  • Pintxot

Herkullisin lounashetki, tai paremminkin kaksinkertainen lounastunti, vietettiin Pintxo-kadulla. Opimme pian että pintxobaarissa leipäpalan päällä voi olla lähes mitä vaan. Aloimmekin ideoida koko perheen pintxohetkeä kotona, jossa voisimme hyödyntää kaikkia lastenkin herkkuja leipäpalan päällä. Oli se sitten makkara, nakki, nugetti tai homejuustoa ja hilloa – vain mielikuvitus on rajana kun on pintxoista kyse.

  • Tuorepuristetut mehut

Tuorepuristetuissa mehuissa tuli vastaan mitä mielikuvituksellisempia ja herkullisempia yhdistelmiä niin hotellin aamiaisella kuin kauppahallien kojuissakin. Tarjolla oli kylmiä hedelmäjuomia kaikissa sateenkaaren väreissä. Ne maistuivat ihanalta helteessä ja myös suolaisten tapasten vastapainona.

2 kommenttia

    • martina

      Sama täällä, mielenkiintoiset maut kiinnostaa. Anjoviskin on sellainen. Kannattaa ainakin maistaa. Väitän että ne maistuvat erilaisilta (=paremmilta) Barcelonassa. 🙂