Barcelona,  Espanja,  Ruokamatkailu,  Yleinen

Pintxokatu ja Quimet y Quimet – Herkullisinta Barcelonaa

Ah, Barcelona! Siitä riittääkin paljon kerrottavaa ja lukuisia herkullisia vinkkejä jaettavaksi. Aloitan parhaalla eli Quimet y Quimet -tapasbaarilla, joka löytyy toisen ruokasuosikkimme pintxokatu Carrer de Blain eli Calle Blain välittömästä läheisyydestä.

Quimet y Quimet – Herkullisinta Barcelonaa

Jos suosittelisin sinulle yhtä ruokapaikkaa Barcelonassa, suosittelisin Quimet y Quimetia. Kuvittele tapasbaari, jossa tarjoillaan säilykkeitä. Hengailet ahtaasti pienessä hälyisessä tilassa ja syöt suupaloja seisten pienen pöytätason äärellä.

Ei ehkä kuulosta lähtökohtaisesti kovin houkuttelevalta, mikä tekee tästä paikasta vielä älyttömämmän. Joku kuvaili sitä niin, että täällä tehdään säilykkeistä taidetta ja se on mielestäni erinomaisesti sanottu. Jestas mitä makuyhdistelmiä saimme maistaa!

Saavuimme paikalle hiljaiseen aikaan toukokuisena maanantaipäivänä. Kävi tuuri ja pieni pöytätaso vapautui juuri kun astuimme pienen ravintolan tungokseen. Tarjoilija ohjasi meidät pöytätason luokse seisoskelemaan ja kertoi ystävälliseen sävyyn, että voimme valitettavasti pitää pöytäpaikkaamme vain tunnin.

Naureskelimme että kyllä tunti riittää, olihan ajatuksenamme maistaa pari tapasta ja jatkaa sitten muualle. Pian opimme, että täällä voisi maistella herkkuja ikuisesti.

Tilasimme lasilliset vermuttia sekä klassikkoannoksen, joka pitää sisällään lohta, jogurttia ja tryffelihunajaa. Toinen valintamme osui herkkupalaan foie grasista ja volcanic saltista.

Mykistyimme herkkuja maistaessamme. En ole aikoihin syönyt mitään niin hyvää. Makujen yhdistelmä oli täydellisesti tasapainossa. Makean ja suolaisen liittoa hyödynnettiin taitavasti enkä oikein edes tiedä miten kuvailisin makuelämyksiä, joita maistelimme.

Jotain kertonee se, että olisi tehnyt mieli tilata samat annokset heti uudestaan. Pyysimme sen sijaan tarjoilijalta suosituksia sekä toiset vermutit.

Maistoimme toista klassikkoannosta persikkamaisesta japaninmispelistä ja anjoviksesta rakennettua pikkusuupalaa. Tarjoilija ohjeisti syömään koko jutun kerralla, jotta kaikki maut tulevat samaan suupalaan. Tämäkin oli ihan täydellistä.

Annos jossa oli kaviaaria ja simpukkaa oli sekin hyvä, mutta joutui kalpenemaan muiden upeampien makuyhdistelmien rinnalla. Kyllä, kaviaari kalpeni tölkkikalojen rinnalla. Kaikkea sitä.

Quimet y Quimet sijaitsee pintxokatu Calle Blain sivukadulla ja on sen verran huomaamaton, ettei sinne eksy ihan vahingossa. Silti se on kuulemani mukaan aina ihan täynnä.

Merkkaa siis paikka karttaan ja suuntaa pintxokadulle ja Quimet y Quimetiin. Alue on hieman sivussa keskustasta, mutta kuitenkin kävelymatkan päässä. Varaudu jonottamaan Quimet y Quimetiin. Me oltiin tosiaan hiljaiseen aikaan liikenteessä, mutta silti seuraavat saivat odotella kadulla, että tilaa vapautuu. Pöytävarauksia ei oteta vastaan ja varmasti ihan hyvä niin.

Calle Blai – Pintxoja pikkurahalla


Ennen Quimet y Quimetia aloitimme lounasherkuttelun muilla pintxokadun antimilla. Kävelimme oviaan availevaa Calle Blaita pitkin käytyämme ensin Arenas de Barcelonan katolla ja tallusteltuamme sieltä lyhyehkön matkan Magic Fountainin ohi Carrer de Blain alkuun. Tai loppuun, riippuu mistä päin katsoo.

Menimme kaikessa rauhassa pintxopaikasta toiseen, valitsimme tiskiltä aina pari mielenkiintoisinta pintxoa ja istuimme terassille nautiskelemaan niitä. Yksi pintxo maksoi euron tai kaksi ja ruokajuomatkin olivat edullisia.

Täällä saa pikkurahalla vatsan täyteen ja mikä parasta, pintxot ovat herkullisia. Voisin kuvitella että illalla tunnelma on iloinen ja nuorekas. Päivällä oli raukeampaa, rentoa ja leppoisaa.

Pidimme pintxoista ja niille omistetusta kadusta hurjasti. Calle Blai kokonaisuudessaan olkoon meidän toinen suosituksemme Barcelonaan Quimet y Quimetin lisäksi.

Onneksi jätimme Quimet y Quimetin lounashetkemme viimeiseksi ruokapaikaksi, sillä sen jälkeen paraskaan pintxokadun suupala ei olisi tuntunut enää miltään. Suositus siis ehdottomasti molemmille, sekä Calle Blaille, jonka pintxobaareista voit valita minkä tahansa, että Quimet y Quimetille, joka on ehdottomasti herkullisinta Barcelonaa.

2 kommenttia

  • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Nämä kuulostavat molemmat kyllä oikein kivoilta paikoilta, jotka tarjoilevat herkullista ruokaa. Omasta mielestäni tuo Quimet y Quimet näyttää paikkanakin tosi mukavalta, vaikka toki säilykkeet kuulostavat hieman epäilyttävältä. 🙂 Ehkä se silti vain lisää kiinnostavuutta päästä testaamaan paikka.

    • Martina

      Säilykkeet kuulostaa tosi epäilyttävältä, mutta itsekin kiinnostuin Quimet y Quimetista kun löysin siitä niin paljon ylitsevuotavia kehuja ja suosituksia. Se tuli vastaan kaikkialla kun tutustuin Barcelonan tapasbaarien tarjontaan etukäteen, joten olihan sinne mentävä. Ja hyvä että mentiin! Ihan älyttömän ihania makuyhdistelmiä.