Yleinen

Vuoden 2017 suosituimmat postaukset

Kaipaatko lukemista välipäiville? Pyyntöihisi on vastattu, sillä listasin tähän vuoden 2017 suosituimmat postauksemme. Tuttuun tapaan listalle pääsi tuoreimmat postaukset lähes kymmenvuotisen blogihistoriamme ajalta, sillä muuten lista näyttäisi joka vuosi samalta. Ikisuosikit kun ovat vuonna 2010 julkaistu Jamie Oliverin sienirisotto sekä vuonna 2015 julkaistu Prahan matkaopas ja ne keikkuvat luetuimpien listan kärjessä vuodesta toiseen.

Kuten aiempina vuosina suosituimpia postauksia listatessani, jaottelin jutut tälläkin kertaa ruoka- ja matka-aiheisiin postauksiin. Aloitetaan vuoden 2017 luetuimmilla matkapostauksilla ja täydennetään listaa sitten saman vuoden suosituimmilla resepteillä. Pääset lukemaan postauksen klikkaamalla otsikkoa.

5 suosituinta matkapostausta

1. Cinque Terren matkaopas

Matkaoppaamme ovat selvästi suosittuja eikä Cinque Terren oppaan kiilaaminen ykköseksi yllätä lainkaan. Onhan Cinque Terre yksi kauneimmisista paikoista, joissa olen käynyt ja matkaopas pitää sisällään kaiken, mitä olemme alueesta kirjoittaneet. Postauksen lopussa on myös linkkilista muiden bloggaajien Cinque Terre -postauksiin. Varsin kattava luku- ja tietopaketti siis tämäkin opas. Kaikkiin matkaoppaisiimme pääset tutustumaan täällä.

2. Rooman Top 10 Nähtävyydet

On kiva huomata, että Italia-postaukset ovat nousseet listan kärkeen. Rooman tärkeimmistä nähtävyyksistä kertova postaus on hyödyllinen kaikille lempikaupunkiini ensimmäistä kertaa suuntaaville, mutta myös heille, jotka ovat jo vierailleet Roomassa ja haluavat fiilistellä upeaa kaupunkia. Tälle postaukselle on muuten tulossa jatkoa ensi vuonna, joten vaikka nämä nähtävyydet olisikin jo koluttu läpi, on jatkoa luvassa.

3. Auschwitz-Birkenau – Keskitysleirin kauhut

Vierailu Auschwitz-Birkenaussa on ollut yksi vaikeimmista aiheista kirjoittaa, mutta on näköjään hyvä että tartuin hankalaan aiheeseen, sillä postausta on luettu paljon. Jo pelkkä artikkelikuvan katsominen saa mielen surulliseksi ja kuten postauksessakin totean, jää keskitysleirivierailusta sieluun jälki, joka ei lähde sieltä koskaan pois. Tämä on rankka postaus, mutta silti hyvin tärkeä sellainen.

4. Varkaus maasta vedestä ja ilmasta

Viime vuoden lista oli täynnä kotimaata, mutta tänä vuonna muut maat ovat kiilanneet ohi ja rakas Suomi löytyy vasta sijalta neljä. Ja millä postauksella! Varkaus on todellinen yllättäjä. Tätä postausta on luettu niin paljon, etten olisi ikinä uskonut jutun osakseen saamaa suosiota sitä kirjoittaessani. Hyvä Varkaus!

5. Cascais

Jos Varkaus-postauksen suosio yllätti, niin sitä teki myös Cascais-postauksen nouseminen listalle. En tiedä mistä te olette tämän postauksen yhtäkkiä löytäneet, mutta niin vaan Portugalin rantalomakohde on kiinnostanut niin paljon, että Cascais nousi sijalle viisi. Mahtavaa!

5 suosituinta reseptipostausta

1. Tonnikalaruisnapit

Tonnikalaruisnappien paikka reseptipostauslistan kärjessä ei yllätä. Onhan kyseessä yksi luottoresepteistäni, joka on kiirinyt tuttavapiirissäkin jo pitkälle. Näitä kannattaa testata heti seuraavissa illanistujaisissa jos et ole sitä vielä tehnyt. Menestys on taattu!

2. New York Cheesecake

New York Cheesecake on makein muistoni kaupungista, joka ei nuku koskaan. Tokihan herkullista klassikkokakkua on ollut pakko valmistaa myös kotona, vaikkei se maistukaan koskaan ihan samalta kuin New Yorkissa nautittuna. Resepti on selvästi kiinnostanut myös teitä, enkä yhtään ihmettele miksi.

3. Sitruuna-kanttarellipasta

Tässä reseptissä yhdistyy monta lemppariani: sitruuna, Italia ja yksinkertaiset ruoat. Postauksessa kerrotaan myös millaiseen keittiön välitilaan olemme päätyneet. En tiedä kumpi on kiinnostanut enemmän, pastaresepti vai sisustusratkaisumme, mutta joka tapauksessa postaus on ollut hyvin suosittu.

4. Sitruuna-marenkipiiras

Lisää sitruunaa tällä kertaa taivaallisen marenkipiiraan muodossa. Voi jestas että tämä onkin hyvää! Täytyy leipoa piirasta itsekin taas mahdollisimman pian. Mieluiten jo tänään.

5. Helppo uunipasta italialaisittain

On hauskaa, että Italia näkyy näin vahvasti myös reseptipostausten puolella. Myös tämä resepti on luottokaverini keittiössä ja olenkin valmistanut erilaisia versioita siitä monena tavallisena arkipäivänä. Tällä hetkellä lempparini on kanaa ja sinihomejuustoa sisältävä versio, mutta on postauksessa kuvattu kinkkua ja valkohomejuustoa sisältävä pastakin todellista herkkua.

Olivatko nämä postaukset sinulle jo tuttuja? Onko joku muu postaus lempparisi tai jäänyt muuten vaan mieleesi? Bloggaajia kiinnostaa aina mitä mieltä te rakkaat lukijat olette tekeleistämme.

Kommentit pois päältä artikkelissa Vuoden 2017 suosituimmat postaukset