Kotimaa,  Ruokamatkailu,  Turku,  Yleinen

Ruokamatkailijan Turku – Food Walk

Turku on ruokamatkailijan unelmakohde ja kaupunkiin suuntaavan kulinaristin suurin ongelma lieneekin valinnan vaikeus kattavan ravintolavalikoiman edessä. Kätevä tapa tutustua Turun ravintolatarjontaan on Food Walk -kortti, jonka voi lunastaa itselleen Visit Turun matkailuneuvonnasta tai verkkokaupasta 44 euron hintaan. Kortti on voimassa 3 vuorokautta ensimmäisestä ravintolakäynnistä ja sillä voi käydä yhteensä viidessä kortin kymmenestä ruokapaikasta. Kussakin on tarjolla tietty annos ja kaikki ravintolat sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan.

Me kiersimme Food Walk -kortin ravintoloita kahden päivän aikana ja pidimme kovasti kortin ideasta. Näimme monta erilaista ravintolaa, joista osaa emme varmasti olisi hoksanneet ilman korttia, kun taas osa oli jo entuudestaan tuttuja. Kaikki ravintoloissa nauttimamme annokset olivat keskenään tarpeeksi erilaiset ja kuvastivat hyvin kutakin ravintolaa. Tässä ravintolat, jotka me valitsimme kortilta:


1. Panimoravintola Koulu
Eerikinkatu 18

Panimoravintola Kouluun menimme osaksi mainostettujen panimon omien oluiden takia. Pyysimme olutsuosituksen Food Walk -kortin makkaralautaselle ja Maisteri sopi täydellisesti yhteen annoksen makujen kanssa. Nautimme makkaralounaamme ravintolan viihtyisällä sisäpihalla ja olimme sen perusteella hyvin vakuuttuneita sekä Panimoravintola Koulusta että Food Walk -kortista.


2. Smör
Läntinen Rantakatu 3

Seuraavaksi suuntasimme jo edellisellä Turun reissulla tutuksi tulleeseen Smöriin, jossa Food Walk -kortilla saa päivän alkuruoan. Vierailumme aikana se oli herkullinen kesäinen ahvenannos, jossa oli sokerisuolatun kalan lisäksi lipstikkaa, vihreää tomaattia ja mansikkaa. Tämä oli yksi ravintolakierroksen lempiannoksiamme, joskin aika pieni verrattuna muihin annoksiin.3. Ravintolalaiva Svarte Rudolf

Itäinen Rantakatu

Halusimme ehdottomasti testata myös jokilaiva Svarte Rudolfin ja koska Smörin tarjoilija suositteli sitä, suuntasimme Smöristä suoraan iltapalalle Svarte Rudolfin terassille. Lämmin aurajuustokastikkeella kuorrutettu leipä oli maukas ja jokilaiva niin kiva kokemus, että seuraavalle kesäiselle Turun reissullemme suuntaamme ilman pikkubloggaajaa ja kierrämme kaikki Turun jokilaivat. Svarte Rudolfissa syön mielelläni vielä uudestaankin kana-aurajuustoleivän ja ehkä maistan jotain toistakin annosta.4. Kellariravintola Brahen Kellari

Puolalankatu 1

Jos nyt rehellisiä ollaan, niin Brahen kellari oli ulkoa niin epämääräisen näköinen, ettemme olisi astuneet sinne ilman Food Walk -korttia. Sisällä saimme kuitenkin yllättyä erittäin positiivisesti hienostuneen ja tunnelmallisen kellarimiljöön edessä ja Brahen kellari olikin ainoa kortin ravintoloista, joissa tilasimme toisetkin annokset. Kortilla saatu Toast Skagen oli niin herkullinen että meidän oli maistettava vielä vorschmakia ja porokeittoakin. Pidimme ravintolasta todella paljon ja söisin siellä mielelläni vielä uudestaankin mieluiten pitkän kaavan mukaan kunnon illallisen.


5. Di Trevi
Aurakatu 1

Di Trevissä nautimme herkullisen tapasvalikoiman, joka sisälsi ravintolan italialaisesta nimestä huolimatta espanjalaisia herkkuja. Ei haittaa, sillä patatas bravas, manchego ja muut herkut maistuivat erinomaisilta ja pidimme kovasti myös ravintolan tunnelmasta ja miljööstä. Di Trevissä on myös aurinkoinen terassi, jossa kelpaa paistatella päivää. Täällä saimme myös mainitsemisen arvoisen erinomaista palvelua koko perhe.

Muut Food Walk -kortin ravintolat ovat vuonna 2017 Pinella, Café Art, Cafe Brahe, Grill it! Marina ja Sevilla & Co.

Visit Turun matkailuneuvonnasta ja verkkokaupasta saa myös vastaavan museokortin. Museum Walk -kortti maksaa 38 euroa ja sillä voi käydä kerran jokaisessa kortin 12 museossa kolmen vuorokauden aikana.

Yhteistyössä Visit Turku.

0 kommenttia

 • Lotta | Watia.fi

  Hei me käytiin samat mestat korteilla! 🙂 Paitsi et jaettiin tapas DiTrevissä yhdellä kortilla ja käytettiin toinen vielä kahviin ja kakkuun Cafe Artissa. Ihan mieletön kyllä toi kortti ja sais rantautua useampaankin kaupunkiin vastaavanlainen idis!

  • Martina

   Niinpä, ostaisin mielelläni samanlaisen kortin muissakin kaupungeissa. Me mietittiin olisiko pitänyt käydä kahdella kortilla kaikki 10 ravintolaa ja jakaa annokset, mutta viisi suosikkia nousi niin selvästi esiin, että kävimme vain niissä. Me ollaan aika huonoja syömään makeaa, siksi skipattiin kaikki jälkkärit.

 • Maire

  Pitkästä aikaa pysähdyin tännekkin, Martina, sinä olet tehnytkin paaaljon uutta.. minun pitääkin pysähtyä kotvaseksi tänne 🙂 Lämmintä kesää sinulle ( ja Henkalle kans )

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *